Reisroutes,  Reisroutes Amerika

Reisroute: De Blue Ridge Mountains, de perfecte herfstroadtrip in Amerika

De Blue Ridge Mountains in het oosten van Amerika is gedurende het hele jaar een populaire bestemming voor natuurliefhebbers. Met name tijdens de herfstperiode komen hier tienduizenden bezoekers. Waarom? Simpelweg vanwege de prachtige herfstkleuren. Niet alleen als Amerikaliefhebber maar ook als natuurliefhebber moet je deze periode meegemaakt hebben! Wij zetten de meest gestelde vragen voor je op een rijtje.

Blue Ridge Parkway

Een herfstroadtrip?

Ja, dat lees je goed! De meeste mensen denken aan een roadtrip tijdens de zomer: heerlijk weer en zon, maar waarom niet in de herfst? De Blue Ridge Mountains staat bekend om het zogenoemde ‘fall foliage’ of de ‘fall colors’, het verkleuren van de bladeren aan de bomen. Het gebied kent de langste (en misschien wel mooiste) herfstperiode van de wereld!

De Blue Ridge Mountains lopen door Virginia, Tennessee, North Carolina en het noorden van Georgia. Door de bergen loopt een van de meest bekende autowegen van Amerika: de Blue Ridge Parkway, een perfect aangelegde weg die je langs prachtige watervallen, uitzichten, mooie hikes en leuke bezienswaardigheden brengt. Kortom: De ultieme herfst roadtrip!


Lees hier alles wat je moet weten over
de Blue Ridge Parkway


Wat is de beste periode om de Blue Ridge Mountains tijdens de herfst te bezoeken?

Zoals ik al zei is de herfstperiode hier een van de langste van de wereld. Doorgaans begint deze begin oktober op de top van de bergen en loopt door tot november op lager gelegen gebieden.

Mid tot eind oktober is de beste periode om de Blue Ridge Mountains te bezoeken. Deze periode wordt ook wel de piekperiode genoemd. De verkleuring is dan op zijn mooist.

Het blijft de natuur dus het is niet precies te voorspellen wanneer de verkleuring van de bladeren optimaal is. Dit hangt af van het weer: Koud weer versnelt de verkleuring terwijl warm weer en regen deze juist vertraagt. Houd deze website in de gaten voor de voorspellingen: https://blueridgemountainlife.com/fall-foliage/

Hallo herfst!


Is het niet veel te koud in de herfst?

De gemiddelde temperatuur in okbober ligt overdag zo rond de 18 graden. In de avond en nacht kan de temperatuur zakken naar rond de 6 graden. Of dat koud is, is natuurlijk erg persoonlijk en niet elk jaar is het weer hetzelfde.

Wij vonden het heerlijke temperaturen om te wandelen in de bossen, vooral wanneer het zonnetje tevoorschijn kwam. In de ochtend was een trui wel nodig maar in de middag was een t-shirt voldoende.
Zorg er dus voor dat je verschillende soorten kleren bij hebt, het liefst kleding in laagjes zodat je gedurende de dag je kleding makkelijk aan kunt passen aan de temperatuur.

Tijdens de herfst periode kan het in de ochtend behoorlijk mistig zijn. Op slechte dagen kan de mist tot in de namiddag blijven hangen, maar meestal klaart deze op rond het middaguur en komen de prachtige bergen vol groene, rode, gele en bruine bladeren tevoorschijn.

Blue Ridge Mountains
Uitzicht Table Rock in de vroege ochtend


Moet ik de gehele Parkway rijden of is één plek ook voldoende?

Deze vraag zie ik vaak voorbij komen. Reizigers zijn onderweg naar andere bestemmingen maar willen toch nog graag de verkleuring van de bladeren meepakken maar willen er eigenlijk ook niet te ver voor omrijden.

Om de sfeer het beste mee te maken is een deel van de Parkway rijden zeker aan te raden. De verkleuring van de bladeren is niet op elke hoogte evenveel aanwezig, met name wanneer je niet in de piekperiode de Mountains bezoekt. Lager gelegen gebieden kunnen nog groen zijn terwijl het op de top van de berg prachtig verkleurd is. Het zou ontzettend jammer zijn als je daardoor de verkleuring mist.

Wij hebben meerdere keren de Blue Ridge Mountains en Parkway bezocht in diverse staten en vinden het deel in North Carolina het meest indrukwekkend. Het gaat om de route van het plaatsje Boone tot en met Mount Mitchell. Heb je weinig tijd, pak dit zeker stukje dan zeker mee! Het is gemakkelijk om het in één dag te rijden.


De leukste herfstactiviteiten in
North Carolina vind je hier

 
Hoe zit het met de overnachtingen?

De herfstperiode is ongekend populair en reizen op de bonnefooi raden we daarom niet aan. Wil je zeker weten dat je een overnachting hebt, boek deze dan ruim van tevoren om teleurstelling te voorkomen. Langs de Parkway zijn er verschillende overnachtingsmogelijkheden. Boek direct via de links!

Kamperen
Voor de avonturiers zijn er ontelbaar veel campings langs de weg. Veel zijn nog open tijdens de piekperiode. Het kan in de nacht wat frisser zijn maar als je je daar goed op voorbereidt is het prachtig om in de vroege ochtend wakker te worden, je tent open te ritsen en begroet te worden door de prachtige herfstkleuren.

Kampeertip: Grandfather Campground of Cherokee Campground (North Carolina)

Huisjes
Een super leuke manier om in de bergen te overnachten is in een leuke houte cabin. Simpele huisjes vind je op campings langs de Parkway, maar wil je wat meer luxe dan zijn er verschillende verhuurbedrijven die cabins verhuren.

Cabintip: Blue Ridge Mountain Rentals

Hotels
Veel hotels langs de Blue Ridge Parkway liggen er helaas niet. Alleen in Little Switzerland liggen ze vrijwel direct langs de Parkway. Voor andere hotels zul je verder weg moeten rijden. Enkele plaatsjes in de buurt zijn Boone, Blowing Rock, Lenoir, Marion, Spruce Pine en Asheville.

In Virginia zijn er meerdere hotels beschikbaar omdat een deel van de Parkway door een stedelijke gebied loopt.

Hoteltips: Skyline Village Inn, Little Switzerland of The Mountaineer Inn, Ashville (North Carolina). Days Inn by Wyndham Roanoke I-81, Roanoke (Virginia)

Blue Ridge Mountains
Kamperen in de Blue Ridge Mountains


Welke herfstactiviteiten kan ik doen in de Blue Ridge Mountains?

De Blue Ridge Parkway mag dan wel een van de mooiste autoroutes van Amerika zijn met prachtige uitzichten over de herfstverkleuring, dat wil niet zeggen dat je het daar bij moet laten. Heb je meer tijd tijdens je vakantie, trek er dan op uit om de bergen nog beter te ontdekken en het ultieme herfst gevoel te krijgen!

Hiken
Dichter bij de herfstbladeren kom je niet dan door een van de ontelbare hikes te ondernemen. Hike naar prachtige uitzichten of verschillende watervallen. Bij een van de visitor centers kun je een overzicht halen met de verschillende routes. Hierop wordt aangegeven wat de moeilijkheidsgraad is en hoe lang de route is en duurt.

Blue Ridge Mountains
Hiken door de bossen

Ziplinen
De echte avonturiers kunnen gaan ziplinen over de toppen van de bomen. Er zijn diverse bedrijven in de Blue Ridge Mountains die deze spannende activiteit aanbieden.

Bezoek Grandfather Mountain
Grandfather Mountain is een van de bekendste bergen langs de parkway en deze mag je niet overslaan. De attractie waar het om gaat is de ‘Mile High Bridge’, een hangbrug die een mijl boven zeeniveau hangt. Op heldere dagen zie je hem hangen tussen de bergtoppen in!

Een ballonvaart
Misschien wel een van de meest bijzondere opties om de herfstverkleuringen te zien is vanuit een luchtballon. Super avontuurlijk!
Langs de gehele Mountain range worden er ballonvaarten aangeboden. In North Carolina zijn deze te vinden in Asheville. In Virginia vind je verschillende zoals in Charlottesville, de Shenandoah Valley of in Front Royal.

Een van de vele uitzichtpunten langs de Parkway


Meer prachtige reisroutes in
Amerika vind je hier

4 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *