USA

De 10 leukste bezienswaardigheden in Georgia, Amerika

Toen wij in Amerika woonden hebben wij de staat Georgia, ook wel bekend als de Peach State, meerder keren bezocht. Persoonlijk vinden wij dit een hele leuke staat met veel verschillende bezienswaardigheden. Er is dus voor ieder wat wils! In dit artikel neem ik je mee naar de leukste bezienswaardigheden die in kunt plannen voor je rondreis aan de oostkust van Amerika.


De leukste bezienswaardigheden van Georgia, Amerika


Atlanta

De hoofdstad van Georgia, wie kent hem niet? Atlanta heeft zoveel te bieden dat je er gemakkelijk een toffe citytrip naar toe kunt maken. Ja dat lees je goed, gewoon net zoals naar New York of Washington D.C. Atlanta staat vooral bekend om de Coca-cola fabriek, het CNN Center en verschillende Civil en Human Rights museums, waaronder die van Martin Luther King Jr. Maar Atlanta heeft nog veel meer leuks te bieden voor jong en oud. En ben je de stad even beu, dan kun je een auto huren om de omgeving te verkennen.


Lees hier de 14 bekenden én onbekende
bezienswaardigheden van Atlanta


Savannah

Aan de kust van Georgia vind je een van de bekendste steden van de staat, Savannah. Deze historische stad heeft zoveel te bieden dan je hier gemakkelijk meerdere dagen kunt verblijven. River Street is een historische straat om ’s avonds wat te drinken en eten. Naast het mooie riverfront, bestaat Savannah ook nog uit 22 leuke pleintjes. Het is net of je door Europa aan het wandelen bent. Een van de bekendste pleintjes is het Chippewa Square, waar het bekende bankje van de film Forrest Gump stond. Een andere leuke plek is het Forsyth Park: Een groot park met een grote fontein en diverse monumenten. Heerlijk om rond te wandelen, te relaxen op een bankje of te picknicken. Heb je weinig tijd? Neem dan de hop-on hop-off trolly om de belangrijkste bezienswaardigheden te zien.

Old Fort Jackson ligt net buiten het centrum van Savannah en is een van de oudste forten aan de oostkust van Amerika. Op regenachtige dagen kun je ook veel beleven in en rondom de stad. Aanraders zijn het History Museum (met het Battlefield Memorial Park), het Railroad Museum, Owens-Thomas House & Slave Quarters en het Pin Point Herritage Museum (gaat over de Afro-Amerikaanse gemeenschap).


Tybee Island en Cockspur Island

Deze twee eilanden liggen zo’n 20 minuutjes rijden buiten het centrum van Savannah. Tybee Island staat vooral bekend om de mooie Tybee Island Lighthouse. Deze oude vuurtoren kun je bezoeken. Het centrum van Tybee is ook gezellig met veel winkeltjes en gezellige restaurantjes. Op Cockspur Island vind je het Fort Pulaski National Monument. Dit fort uit de 19e eeuw werd voor meerdere oorlogen gebruikt. Je kunt hier ook een tour nemen om dolfijnen, exotische vogels en krokodillen te spotten!


City Rock, Lookout Mountain

Niet te verwarren met Lookout Mountain in Tennessee. Rock City staat vooral bekend om een 30m hoge waterval en de 70m lange hangbrug. In de Rocky City Garden kun je vanaf een uitzichtpunt maar liefst 7 staten zien. Verder zijn er nog verschillende wandelingen en een grot waar je doorheen kunt lopen.


Radium Springs Gardens

Een van de 7 natuurlijke wonderen in Georgia. Deze hot spring krijgt water uit een ondergrondse grot. Je zult hier niet veel toeristen vinden, want het park ligt behoorlijk uit de richting van de bekendere attracties. Het water is mega helder en je kunt er dan ook heerlijk genieten van het warme water. Ideaal om tot rust te komen na een paar lange dagen.


Helen

Helen is een klein dorpje dat op 1,5 uur rijden ten noorden van Atlanta ligt. Het Bavarian Village in de Blue Ridge Mountains, aan de rand van het Chattahoochee-Oconee National Forest. Het is, zoals de naam zegt, aangekleed net zoals een dorp in het Duitse Bavaria. Je kunt hier hiken, watersporten uitoefenen op de Chattahoochee River en in de herfst zelfs een Octoberfest meemaken. Helen is een perfecte uitvalsbasis als je houdt van natuur.


Stone Mountain Park

Net buiten Atlanta ligt Stone Mountain Park. Deze 514 meter hoge rots staat vooral bekend om een zeer grote uitgehakte tekening aan de zijkant van de rots. Het snijwerk, wat klaar was in 1972, laat de drie leiders van de confederate states zien: Jefferson Davis, Robert E. Lee and Thomas J. Jackson. Het is zelfs groter dan Mt. Rushmore! Verder kun je de berg ook beklimmen. Een flinke wandeling met steile stukken met kabels waar je aan vast kunt houden. Moeilijk maar het uitzicht is fantastisch! Ben je niet zo goed ter been dan is de Summit Skyride, een kabelbaan naar top, een optie om te nemen. Dan hoef je niets te missen.


Amicalola Falls

Deze waterval in het noordoosten van Georgia is maar liefst 222m hoog! Het Amicalola Falls trail brengt je langs de mooiste uitzichten van de waterval en het park. Houdt rekening met heel veel trappen. Wij vonden de waterval echt heel erg mooi! Amicalola Falls ligt in het gelijknamige state park, waar nog veel meer te doen is. Je kunt er o.a. ziplinen, wandeltours doen, boogschieten of mee doen aan een survival camp.


Providence Canyon State Park

Een van Georgia’s mooiste parken. Wil je toch wat van de Grand Canyon meekrijgen? Dan moet je hier zeker heen! Het park wordt ook wel Little Grand Canyon genoemd. Op sommige plekken zijn de kloven wel 45m diep. Er zijn diverse hiking trails in het park. De Canyon Loop Trail is populair omdat deze je meeneemt langs 9 kloven. De wandeling begint bij het visitor center en duurt minimaal 2 uur.


Ontdek deze natuurparken

Georgia heeft ook veel te bieden voor natuurliefhebbers. Net zoals de noordelijke staten heeft Georgia in het noordwesten het prachtige berggebied The Blue Ridge Mountains. Wellicht minder populair dan in Virginia of North Carolina, maar niet minder mooi. Bezoek de parken Cloudland Canyon State Park, Fort Mountain State Park of Chattahoochee-Oconee National Forest voor watervallen en onvergetelijke uitzichten. Aan de andere kant heeft Georgia ook een mooie kustlijn. Hier kun je de parken Fort McAllister State Park, Fort Clinch State Park of Jekyll Island State Park bezoeken.

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *