Wonen in Amerika

Zomer in North Carolina: AC op koud en een tornado warning ervaring

De zomer in North Carolina is niet alleen heet maar ook veelbewogen. We houden continue het weer in de gaten en zorgen ervoor dat we een beetje voorbereid zijn. In Amerika is niet alles zo goed geregeld als in Nederland dus voorbereid zijn op extreem weer is geen overbodige luxe. Ondanks de ontelbare warnings die we doorstaan hebben, is er met ons nooit iets gebeurd. Ja, de zomer in North Carolina is niet voor bange mensen.


Wanneer begint de zomer in North Carolina?

De zomer in North Carolina begint stukken eerder dan in Nederland. Eind maart liggen de temperaturen al ruim boven de 20 graden. Hoewel het natuurlijk officieel geen zomer is, voelt het wel al zo. Er zijn steeds meer dagen dat we de airco aan moeten zetten.

De zomer is het langstdurende seizoen van North Carolina en duurt tot ongeveer oktober. Tegen die tijd beginnen de temperaturen overdag langzaam weer te dalen.

In de bergen begint de zomer later, meer vergelijkbaar met Nederland. Het begint daar rond begin juni en eindigt ook eerder, zo rond half september.


Niet iedereen is blij met de warme temperaturen

De North Carolinians klagen steen aan been in de winter van de kou, maar dat zijn ze, ondank de maar kort durende lente, alweer vergeten. Het is tijd om dagelijks te klagen over het warme weer.

De zomer is door het subtropische klimaat heet en vooral heel vochtig. Overdag ligt de temperatuur gemiddeld rond de 30 graden en kan op hete dagen zelfs oplopen richting de 40! Veel mensen sluiten zich dan ook op in huis met de airco op maar liefst 20 graden.

zomer North Carolina
Meme van ifunny.co


De leukste activiteiten in de zomer in North Carolina

In de zomer is er ontzettend veel te doen in North Carolina. Of je nu een heerlijke tijd wilt hebben op het strand of wilt wandelen in de bergen, alles is mogelijk!

Wij stelden een lijst samen met de 20 leukste bezienswaardigheden in North Carolina. Zet deze vast op je lijst wanneer je een rondreis gaat maken langs de oostkust van Amerika!


Bekijk hier onze lijst met 20 favoriete
bezienswaardigheden in North Carolina


Tornado season in North Carolina

De zomer brengt in North Carolina ook nieuwe natuurverschijnselen met zich mee. Aan het einde van de lente, begin zomer is het op veel plekken in Amerika Tornado season. Gelukkig heeft North Carolina niet zo veel last van tornado’s als andere staten in het zuiden, maar toch krijgen we er jaarlijks gemiddeld nog zo’n 20 à 30 over ons heen. Men denkt dat het met het warmer worden van de aarde steeds erger zal worden.

Wij maakten aan het begin van de zomer van 2016 ook een tornado mee. Het was al dagen drukkend warm en er werd al een paar dagen een warning afgegeven voor slecht weer.

Die middag werd de lucht behoorlijk donker en moest ik gewoon de lampen aanzetten in huis. Ik zat thuis te werken en Willem zat op kantoor. Ineens gingen er loeiharde sirenes af in de stad. Geen idee wat er aan de hand was dus besloot ik het lokale nieuws op te zetten. In rode letters zag ik ‘TORNADO WARNING DURHAM’. De nieuwslezer was behoorlijk stressig en verzocht iedereen om zo snel mogelijk een schuilplek te vinden. Ze wisten niet precies waar de tornado aan grond zou komen, maar dat er een kwam was zeker. Waar kon ik naartoe? We woonden op een bovenverdieping. Het beste wat ik had was de tafel.

Na ruim een half uur stressen, het leek wel een eeuwigheid, kwam de tornado aan de grond, zo’n 10 minuten ten noorden van ons huis. Hij richtte schade aan aan huizen, auto’s en bomen. Gelukkig was het geen krachtige tornado en vielen er geen doden. Pff, dat was schrikken!


Thunderstorm and flash flood warnings

De rest van de zomer bestaat eigenlijk uit heet weer en een vrijwel dagelijkse onweersbui, gelukkig maar van korte duur aan het einde van de middag maar toch. Je wilt er zeker niet in vast komen te zitten als je op de weg bent. Hoe heter de dagen hoe erger de storm. Daarom worden er ook regelmatig ’thunderstorm warnings’ vaak in combinatie met ‘flash flood warnings’ uitgegeven.

Deze waarschuwingen krijgen we via de email of in een berichtje op de telefoon. Het zijn namelijk flinke onweersbuien met oorverdovende donder (ons huis trilt er gewoon van), hagel en hevige regenval. Door de regenval kunnen er lokale overstromingen ontstaan op wegen, vandaar de flash flood warnings.

Hoewel het gewoon een flinke bui is moeten de flash flood warnings wel serieus genomen worden, vooral als je weet dat je in een gebied bent of woont waar dit regelmatig voor komt. Er kunnen gevaarlijke situaties ontstaan voor mensen die dit advies links laten liggen.


Hurricane season, de afsluiter van de zomer

Inmiddels denk je alles wel een beetje gehad te hebben maar daar denkt Moeder Natuur toch anders over. Ineens krijg je ’tropical storm warnings’ op je beeldscherm en is het orkaanseizoen officieel begonnen.

Hoewel het hurricaneseizoen al in juni van start gaat, is het toch pas aan het einde van de zomer dat er de meeste orkanen onze kant op komen, vooral de maanden augustus en september. Het hurricane seizoen loopt tot eind november. De meest zuidelijke staten zoals Florida en Georgia vangen de hardste klappen op maar ook North Carolina heeft in de zomer flinke klappen te verduren gehad. Vooral de Outer Banks en de kustlijn van het vaste land lopen de meeste schade op.


Hebben wij een noodpakket?

Doomsday preppers zijn we zeker niet, maar door de jaren heen hebben we wel een klein noodpakketje aangelegd. We zorgden ervoor dat we genoeg eten in huis hebben. In tegenstelling tot de locals kiezen we voor blikvoer in plaats van brood, melk en eieren. Ik bedoel, deze blijven toch niet goed als de elektriciteit uitvalt?! Omdat we regelmatig kampeerden hadden we zaklampen met extra batterijen en een gasstelletje in huis, ook handig want zonder elektriciteit kunnen we niet koken. Onze EHBO set hadden we voor een schrijntje gekocht bij de Walmart in de eerste week dat we in Amerika gingen wonen. Dus eigenlijk hadden we zonder reden een redelijk goed noodpakket aangelegd.

Gelukkig waren de stormen in North Carolina nooit zo erg dat we aanpassingen moesten maken aan ons huis. Het enige waar ik me wel eens druk om maakten waren de flinke bomen die rondom ons appartementencomplex stonden.


Lees hier meer over de verschillende
seizoenen in North Carolina

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *