Wonen in Amerika

De inauguratie in Amerika: Iedereen heeft vooral veel angst

Weer groot nieuws uit Amerika. Niemand zal het ontschoten zijn dat gister Donald Trump het stokje overgenomen heeft van Obama tijdens de officiële inauguratie. Hiermee is Trump de meest invloedrijke man op aarde. Wij kunnen er nog steeds geen wijs uit komen hoe dit heeft kunnen gebeuren.


Veel mensen vinden Trump simpelweg ongeschikt

Ondanks dat Trump bijna 3 miljoen stemmen minder had dan Hillary is hij door de hogere kiesmannen toch gekozen tot president. Erg jammer natuurlijk, maar zo werkt het Amerikaanse ‘democratische’ systeem nu eenmaal. Veel mensen vinden hem geen geschikte president. Naja de redenen weten we nu ondertussen wel.


Lees hier meer over de
presidentsverkiezingen


Dat veel mensen hem ongeschikt vinden was goed te blijken bij de inauguratie. Trump gaf aan dat hij records ging breken. Ja, met als minst populaire president sinds een halve eeuw! Ook wilde niemand voor hem optreden. Veel verder dan 3 Doors Down (daar luisteren we ook niet meer naar) en een Mormonenkoor kwam hij ook niet. Daarnaast was de opkomst van het volk ook niet heel denderend…

Inauguratie
Inauguratie van Obama vergeleken met Trump


Er zal veel gaan veranderen de komende jaren

Ook liet Trump geen gras groeien over de grote veranderingen die hij door wil zetten. Enkele uren na de inauguratie, waren veel pagina’s over buitenlandse zaken, immigratie en klimaat al van de website verwijderd en vervangen door zijn ideeën. En wat we daar lazen maakte ons alles behalve vrolijk!

En dan nog niet eens te spreken over de mensen die hij aan wil stellen voor het kabinet. Een cardioloog gaat onze financiën bijhouden. Pruitt is aangewezen om hoofd van de Environment Agency te zijn, die hij ongeveer zijn hele carrière neer heeft proberen te halen. En een miljonair wordt hoofd van educatie terwijl ze totaaaal niks weet hierover en bovendien denkt dat scholen geweren nodig hebben om zich te beschermen tegen beren!

Geweren op scholen, hoe dom kun je zijn!


We kunnen niet veel doen, maar wel onze stem laten horen voor anderen

En gelukkig maakt het een heleboel Amerikanen ook niet vrolijk. De avond voor de inauguratie waren er al grote protesten, zoals bijvoorbeeld in New York. Zo ook op de dag zelf maar de grootste zou plaats vinden op de dag erna: Women’s March!

Origineel voor Washington, maar voor we het wisten waren er meer dan 600 protesten georganiseerd over de hele wereld! Ik ben blij dat er in Nederland ook een grote opkomst was.

Ook wij konden dit niet links laten liggen! De avond ervoor maakte we een bord en vandaag vroeg in de ochtend reden we naar Raleigh (NC) om te protesteren tegen Trumps achterlijke regelgeving.

Inauguratie
Love Trumps Hate!

Samen met 17.000 andere vrouwen, mannen en kinderen (jong en oud) stonden we sterk en lieten we onze mening horen. Het protest ging niet alleen over vrouwenrechten, maar ook over mensenrechten in het algemeen, LGBTQ (gay en transseksuele gemeenschap), gelijkheid, onderwijs, zorgverzekeringen, vrijheid van religie en klimaatverandering. Zaken die Trump radicaal aan wil pakken en niet op een positieve manier!

img_2168
Drukte in Raleigh

Met zijn alle liepen we vanaf het startpunt door de stad naar een groot plein in Raleigh. Hier kwamen sprekers en muzikanten voor ons optreden. Alles was erg gemoedelijk, sfeervol en gelukkig zonder geweld. Los van de ene Trumpaanhanger die vervelend deed. Maar hij heeft wel ballen om zoveel vrouwen tegen te spreken, dat geef ik toe!

Inauguratie
Mensen zijn super creatief

Ondanks dat Trump niet echt onze president is (we zijn tenslotte geen echte Amerikanen) moeten we wel met hem leven en zullen wellicht ook wij de veranderingen voelen. Waar ter wereld we ook zijn, wij zijn tegen zijn beleid en waar hij voor staat. Wij zullen door blijven gaan met ons inzetten voor zaken die wij belangrijk vinden zoals mensenrechten, milieu en dierenwelzijn. Of dat nu hier is, in Nederland of ergens anders op de wereld. We will never be silent!

Obama we missen je nu al!


Lees hier meer over wonen in Amerika

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *