USA

Amerika: Tours die je niet mag missen in Washington D.C.

Washington D.C., de hoofdstad van Amerika. Sommige mensen vinden de stad saai vanwege de statische en geplande uitstraling. Anderen vinden hem weer leuk omdat er veel te doen is. Naast de gratis musea staat Washington ook bekend om zijn tours. Deze tours mag je echt niet missen! Helaas kun je niet zomaar in de rij aansluiten als je een tour wilt doen. Helaas zien we dit wel vaak gebeuren. Het vraagt wat planning en vooruit denken daarom help ik je met dit blog alvast een beetje vooruit!


Waar moet ik op letten tijdens de Washington tours?

  • Wees altijd op tijd voor de aanvang van een tour, ben je te laat dan is de kans groot dat je niet meer mee mag.
  • De verkooptijden die vermeld worden zijn Amerikaanse tijden. De tijdzone is Eastern Standard Time (ET).
  • Tijdens een tour is het vaak verboden om bepaalde dingen mee te nemen. Dit kan eten en drinken zijn, maar ook bepaalde tassen of fotocamera’s. Lees op de website van de desbetreffende tour na wat wel en niet toegestaan is. Vaak staat dit ook vermeld op het ticket. Neem je mee wat niet mag dan is de kans groot dat je geweigerd wordt!


Washington Monument tour

Voorheen was het mogelijk om omhoog te gaan in het Washington Monument. Vanuit het monument heb je een prachtig uitzicht over de National Mall en de rest van de stad. Helaas is het op het moment niet meer mogelijk om de binnenkant van het monument te bezoeken. Wegens werkzaamheden aan de lift is het bezoek stopgezet tot de lente van 2019. Op de officiële website van de National Park Service kun je het laatste nieuws lezen.

Washington tours


Pentagon tour

Het Pentagon is hét gebouw van de Amerikaanse ministerie van defensie. Helaas kennen we het tegenwoordig allemaal van de aanslag op 9/11. Ruim 23.000 mensen werken in dit gebouw om Amerika veilig te houden. Het Pentagon ligt in Arlington, direct naast de Arlington begraafplaats. Jaarlijks komen hier meer dan 100.000 bezoekers en jij kunt daar een van zijn!

pentagon
Bron: digitaltrends.com

Hoe kan ik aan tickets komen?
Het Pentagon verzorgt elke weekdag tours. Van maandag tot en met donderdag van 10.00 tot 16.00 uur. Vrijdags van 12.00 tot 16.00 uur. Een tour kan aangevraagd worden van 14 tot 90 dagen voor je bezoek. Val je daar buiten, dan wordt de reservering niet geaccepteerd.
De aanvraag doe je online (klik hier voor de website) en er zal een achtergrondcheck plaatsvinden. Zodra je een aanvraag gedaan hebt, kun je online checken of deze goedgekeurd is. Ook al is de status nog ‘pending’ op de dag van bezoek, dan kun je gewoon het Pentagon bezoeken en er vanuit gaan dat het goedgekeurd is. Onze goedkeuring kwam een uur voor we bij het Pentagon naar binnen konden.

Waar moet ik op letten tijdens een bezoek?
De bezoekersingang van het Pentagon is de Pentagon Metro. Het is dus gemakkelijk om het Pentagon met de metro te bereiken. Ook is het mogelijk om een taxi te nemen die je bij de ingang afzet.

Arriveer 60 minuten voor je tour begint bij deze Pentagon Metro-ingang. Je zult aangesproken worden door een beveiliger die je verder helpt. Binnen laat je je paspoort en een kopie van de aanvraag/goedkeuring van de tour zien. Vervolgens ga je door de beveiligingspoortjes en zul je in de wachtkamer plaats moeten nemen.

Verder is het niet toegestaan om eten/drinken en grote tassen of camera tassen mee te nemen op de tour. Wij hebben voor de zekerheid alles los meegenomen en tasjes totaal vermeden. Mensen die dit wél meenemen zullen geweigerd worden.

Wat kan ik van de tour verwachten?
Helaas mogen er geen foto’s gemaakt worden tijdens de tour, alleen in de wachtruimte. In de wachtruimte is een ruimte waar rustig gezeten kan worden terwijl je wacht om opgeroepen te worden. Ook is er een klein winkeltje voor souvenirs en een museum waar je doorheen kunt lopen. Daarnaast staat er een spreekgestoelte waar je leuke foto’s kunt maken!

Washington tours

Tijdens de rondleiding wordt je in kleine groepjes meegenomen door twee gidsen. De ene gids loopt voorop en zal van alles vertellen over het gebouw, de mensen en hoe het er dagelijks aan toe gaan. De andere gids loopt achteraan om er zeker van te zijn dat niemand een andere afslag neemt. De tour duurt ongeveer 60 minuten en je zult ongeveer 2,5 km lopen. Onderweg zul je veel kleine museumpjes zien over diverse onderwerpen die met het Pentagon te maken hebben. Ook zullen ze je meenemen naar de plek waar de aanslag was gepleegd en het memorial wat ze opgesteld hebben voor de slachtoffers. Het Pentagon zal er totaal anders uitzien dan je in eerste instantie zou verwachten. Na de tour loop je direct naar buiten, dus niet via de wachtkamer of het winkeltje. Zorg er dus voor dat je alle foto’s gemaakt hebt en je souvenirs gekocht hebt.

Ga hier direct naar de website van het Pentagon om meer te lezen over de tour.


Deze twee musea kom je niet in zonder ticket.
Lees hier dus snel hoe je tickets kunt scoren!


Bureau of Engraving and Printing tour

Wil je meer te weten komen over hoe al die dollars die je uitgeeft gemaakt worden? Dan is het Bureau of Engraving and Printing dé plek! Midden in het hart dan Washington D.C. ligt een gelddrukkerij. Hier wordt alleen papiergeld afgedrukt. Wees voorbereid om miljoenen, letterlijk, aan je neus voorbij te zien komen!

Hoe kan ik aan tickets komen?
Op weekdagen is het mogelijk om een gratis tour te doen door de gelddrukkerij. Tickets zijn alleen af te halen bij de ticketbalie, gelegen aan de voorkant van het Bureau of Engraving and Printing (adres: Raoul Wallenburg Place).

Foto 24-04-17 08 01 05
De ticketbalie

Ticket verkoop begint om 08.00 uur en sluit zodra alle tickets voor die dag verkocht zijn. Bezoek je D.C. in de zomer, wees er dan vroeg bij!
Mocht je tickets zijn misgelopen, dan kun je altijd nog het visitor center en de gift shop bezoeken. Hiervoor zijn geen tickets nodig.

Wat kan ik van de tour verwachten?
Wanneer je tickets hebt weten te bemachtigen ga dan ongeveer een half uur voor je tour tijd naar de ingang van het gebouw. Deze zit aan de achterkant van het gebouw, dus niet waar je de tickets gekocht hebt (adres: 14th Street, SW). Je hebt tijd genoeg om door de beveiliging te gaan en het museum te bekijken. Alleen hier mogen nog foto’s gemaakt worden. Tijdens de tour is dit niet toegestaan.

IMG_3385

De tour duurt 40 minuten, beginnend met een korte film. De drukkerij bekijk je als het ware van bovenaf. Je staat met je groep in een lange gang en je kijkt neer op het drukproces. De gids geeft informatie over wat er in de ruimte te zien is. Tijdens de tour ga je naar drie verschillende ruimtes, waarna je eindigt in de gift shop.


Met deze tips bezoek jij het Witte Huis!


Capitool tour

Het Capitool is hét parlementsgebouw van de Verenigde Staten. Door de jaren heen heeft zowel dit gebouw als de Amerikaanse democratie ontzettend veel meegemaakt. Bezoek het Capitool om meer te weten te komen over deze geschiedenis.

IMG_8751
Het Capitool

Hoe kan ik aan tickets komen?
Er zijn verschillende manieren om aan een ticket te komen. De beste manier is online reserveren. Een reservering kan al gemaakt worden vanaf (ongeveer) 3 maanden van tevoren. Tours zitten snel vol, dus wees er op tijd bij met name tijdens het hoogseizoen. Je kunt gemakkelijk zelf een datum en tijd kiezen waarop je de tour wilt doen. Klik hier voor de website om tickets te reserveren.

Ben je te laat om een reservering online te maken, dan is er nog de optie om kaartjes aan de deur te krijgen. Zogenoemde ‘same-day passes’. Same-day passes zijn maar beperkt verkrijgbaar, ga dus vroeg naar het Capitool om zeker te zijn van een kaartje.

Het museum en de gift shop zijn overigens zonder ticket te bezichtigen. Het Capitool is een openbaar gebouw.

Wat kan ik van de tour verwachten?
45 Minuten voor de tour begint, wordt het aangeraden bij het Capitool naar binnen te gaan. Dit vanwege de beveiligingscontrole. Na de beveiliging ga je je tickets ophalen bij een van de balies. Mocht dit allemaal soepel gegaan zijn, dan is er de mogelijkheid om het museum of de gift shop te bezoeken. Dit kan eventueel ook na de tour: De tour eindigt in het visitor center.

De tour begint met een korte film over de geschiedenis van het Capitool en de Amerikaanse democratie. Na de film worden mensen in verschillende rijen verdeeld en krijg je een hoofdtelefoon, waarmee je direct in contact staat met je gids. In kleine groepjes bezoek je de volgende ruimtes: de Crypt, de Rotunda en de National Statuary Hall.

IMG_8760
De Rotunda

Vergeet vooral niet het museum te bekijken of neem de mogelijkheid om via een ondergrondse gang naar het Librabry of Congress te lopen.

Tijdens een bezoek aan het Capitool zijn bepaalde dingen niet toegestaan om mee te nemen. Klik hier voor een directe link naar de website.

IMG_8793
Library of Congress


Lees hier meer tips voor je rondreis
door Noord-Amerika

10 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *