USA

De 15 leukste bezienswaardigheden van Pennsylvania, Amerika

Pennsylvania, de staat die vooral bekend staat om de stad Philadelphia en de Amish. Maar wist je dat er nog veel meer leuke bezienswaardigheden in Pennsylvania te bezoeken en ondernemen zijn? De staat heeft zoveel meer te bieden! In dit artikel geef ik je alle belangrijke bezienswaardigheden uit alle uithoeken van de staat. Na het lezen van dit artikel voeg jij Pennsylvania sowieso toe aan je rondreis.


De leukste bezienswaardigheden van Pennsylvania


Philadelphia

Een van de bekendste steden aan de oostkust van Amerika. Philadelphia heeft echt zoveel leuks te bieden, je kunt er gemakkelijk een paar dagen volbrengen. Ook kun je de stad gebruiken als uitvalsbasis voor een langere citytrip van bijvoorbeeld 7 dagen. In de omgeving van Philadelphia liggen veel interessante attracties (die ook in dit artikel genoemd worden!).


Geschiedenis is Philadelphia

History buffs kunnen hun hart ophalen in deze stad. De bekendste attracties zijn de Liberty Bell en de Independence Hall. De plek waar de Declaration of Independence werd ondertekend en waar de Constitution werd opgesteld. Bezoek deze plekken met een tour om niets te missen. Ik raad aan om op tijd een tour te regelen om zeker een plekje te hebben. In het Independence National Historical Park staan historische gebouwen zoals de Congress Hall and Old City Hall maar ook enkele museums zoals het Ben Franklin Museum. Wil jij meer weten over de geschiedenis bezoek dan het Museum of the American Revolution, Franklin Institute en het Betsy Ross House (wat gezegd wordt de maakster van de eerste vlag van Amerika in 1777).


Overige bezienswaardigheden in de stad

Een andere zeer bekende attractie in Philadelphia is de Eastern State Penitentiary Historic Site. Het is de meest historische gevangenis van Amerika die open was van 1829 to 1971. Trek er zeker een halve dag voor uit om het te bezichtigen. Met behulp van een audio tour verken jij het hele complex en zie je oa de cel van Al Capone en leert hoe het leven er destijds aan toe ging. Ook zijn er nachttours beschikbaar voor een beetje extra spanning.

Andere leuke plekken om te bezoeken zijn Reading Terminal Market, een leuke indoor farmers market uit 1893, Philadelphia’s Magic Gardens, The “Rocky” Statue and Steps, City Hall en Elfreth’s Alley, een van de oudste straatjes van Amerika. Ben je op zoek naar een leuk museum dan is de United States Mint een bezoekje waard. Je kunt zien waar de dollar munten gemaakt worden. Een tour neemt je mee achter de schermen. Een bijzondere ervaring!


Gettysburg National Military Park

Ten zuiden van het plaatsje Gettysburg ligt dit grote militaire park. Tijdens de burgeroorlog in 1863 werd hier gevochten om de stad. Het is een van de grootste slagvelden onder de National Parks. Het park is gratis te bezoeken en makkelijk met de huurauto te bezichtigen (ja zo groot is het). Onderweg is er van alles te bezichtigen. Je kunt het park ook bezoeken per fiets of over een van de vele trails wandelen. Wil je het museum bezoeken wat bij het visitor centrum zit, dan moet je wel een kleine entree betalen.


Harrisburg

De hoofdstad van Pennsylvania is niet Philadelphia, zoals je misschien zou denken maar het veel kleinere Harrisburg. In deze stad is niet mega veel te doen. Enkele leuke bezienswaardigheden zijn een tour in het Capitool, State Museum of Pennsylvania, National Civil War Museum of een boottocht over de Susquehanna River. Wil je geen bezoek brengen aan Harrisburg, maar ben je wel op zoek naar een leuke bar/restaurant voor een pauze? Dan raad ik Dockside Willies aan. Dit restaurant ligt langs het water en heeft mooi uitzicht over downtown.


Fallingwater

Dit National Historic Landmark opende zijn deuren voor het eerst in 1964. In de jaren ’30 ontwierp Frank Lloyd Wright een huis voor de Kaufmann familie (deze familie was destijds de eigenaar van het grootste warenhuis in Pittsburgh). Het huis is vooral bekend omdat het een met de natuur is waarin het gebouwd is. Het huis is alleen te bezoeken via een tour. Er zijn diverse tours met verschillende thema’s beschikbaar op de website. Inmiddels is het huis miljoenen keren bezocht en staat ook op de UNESCO Heritage List. In het hoofdseizoen moet je 4-6 weken tickets vooruit boeken!


Amish Country

De Amish is zeer protestantse geloofsgemeenschap in Amerika. Ze staan vooral bekend om hun eenvoudige manier van leven zoals geen elektriciteit (geen televisie of mobieltjes), ze zijn zelfvoorzienend en ze rijden rond met paard en wagen want een auto mogen ze ook niet hebben. Lancaster County is de place to be om meer mee te krijgen van de cultuur van de Amish.

Leuke dorpjes om rond te kijken zijn Intercourse, Ephrata, Manheim en Bird in Hand. Wanneer je rondrijdt door Lancester county kom je ook diverse Covered Bridges tegen die leuk zijn voor een korte fotostop. Mercer’s Mill is een populaire brug. Hoewel het zeer toeristisch is raad ik toch een bezoek aan Amish Farm and House aan. Je krijgt een heel goed beeld van het leven met de Amish. Ook kun je hier een bustour boeken, je wordt dan meegenomen langs verschillende dorpjes. Strasburg staat bekend om zijn treinen. Je kunt hier onder andere een leuke treinrit door Amish Country maken met een van de oudste treinen van Amerika. Lancaster zelf is ook leuk om te bezoeken, het heeft een leuk centrum met barretjes en restaurants. Maar verwacht hier niet veel Amish te zien.


Flight 93 National Memorial

We kennen natuurlijk allemaal de vliegtuigen die op 9/11 de Twin Towers en Het Pentagon invlogen. Vaak vergeten we dat er nog een ander vliegtuig was dat voor Washington D.C. bestemd was. De moedige bemanning wist het vliegtuig van zijn koers af te halen, maar stortte neer nabij Shanksville. Verschillende memorial trails brengen je langs de hoogtepunten van het park, waaronder de Wall of Names, de plek waar het vliegtuig neergestort is en het Memorial Plaza. Onderweg vind je verschillende borden waar je uitgebreid informatie kunt lezen over deze tragische gebeurtenis.


Pittsburgh

Pittsburgh is een grote stad in het westen van Pennsylvania. Hoewel het niet zo’n grote stad is heeft het toch veel te bieden. Vooral op cultuur vlak. Een van de meest iconische attracties van de stad is de Monongahela Incline. Deze steile kabelbaan brengt je naar de top van Mount Washington. De Monongahela Incline is de oudste kabelbaan van Amerika (1870). Dagelijks wordt deze gebruikt door locals en toeristen. Boven op Mount Washington heb je een mooi uitzicht over de stad. Een andere bekende Incline is de Duquesne Incline. Ook zeker een ritje waard.

Een van de beste plekken om te shoppen of genieten van een koffie is Market Square in downtown, Strip District. Wanneer je in Pittsburgh bent moet je ook een bezoekje brengen aan de Cathedral of Learning, wat op de University of Pittsburgh staat. Ben jij een museum ganger dan zijn deze museums aanraders: Andy Warhol museum, Carnegie Museum of Natural History, Carnegie Museum of Art, Phipps Conservatory en Randyland.


Valley Forge and Valley Forge National Historical Park

Net buiten Philadelphia, aan de rand van de stad, ligt het Valley Forge National Historical Park. In 1977, tijdens de onafhankelijkheidsoorlog, begon het leger van George Washington aan de bouw van een kamp op een 1.400 hectare heuvelig grasveld. Het leger bestond uit ongeveer 12.000 soldaten die allemaal in een houten hutje sliepen. Je kunt je dus voorstellen hoe dat eruit zag. In het park werd niet gevochten, maar je kunt wel enkele overblijfselen van het kamp bekijken. De highlights zijn enkele gerestaureerde hutjes, Washington’s hoofdkwartier, de National Memorial Arch en Artillery Park. De meeste highlights zijn per auto te bezoeken, maar er zijn genoeg trails om het park te voet te verkennen.


Hersheypark of Dutch Wonderland

Op zoek naar spanning en avontuur voor jezelf of voor je kinderen? Dan mag je deze twee themaparken niet overslaan. Hersheypark is het grootste amusementspark van Pennsylvania. Het heeft niet alleen achtbanen maar ook veel kindvriendelijke attracties. Liever niet in een achtbaan zitten? Dat kan ook! Er is namelijk ook een groot waterpark in het park met veel glijbanen en zwembaden.

Dutch Wonderland ligt dicht bij Lancaster in, je raad het al, Amish country. Het amusementspark is perfect voor families met jonge kinderen. Hoewel het ook enkele achtbanen heeft voor de oudere kinderen uit het gezin. Naast vele attracties heeft Dutch Wonderland ook een waterpark waar je tegen een prijs cabana’s kunt boeken waar je heerlijk kunt relaxen met je gezin.


Mercer Museum and Fonthill Castle

In het plaatsje Doylestown liggen twee bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken als je in de buurt van Philadelphia bent. Fonthill Castle is een kasteel gebouwd in van 1908-1912 door archeoloog en tegelmaker Henry Chapman Mercer. Het kasteel heeft maar liefst 44 kamers en deze zijn te bezichtigen met een 1 uur durende tour. In 1916 was het museum gebouwd waar Mercer zijn verzameling van van alles en nog wat bewaarde en tentoonstelde. Hij verzamelde vooral spullen uit het pre-industriële tijdperk. In het museum kun je voorwerpen vinden van over de hele wereld.


Grotten om te bezoeken

Penn’s Cave is een bijzondere grot, omdat het de enige grot is in Amerika die uit water bestaat. Al in 1885 ging de grot open voor publiek, waarna het Penn’s Cave Hotel werd gebouwd om toeristen te lokken. Tegenwoordig zit in dit hotel het visitor center. De grote is te bezoeken met de 45-minuten durende boottocht. Heel bijzonder dus!

Indian Echo Caverns is een andere bekende grot die je kunt bezoeken. Deze ‘levende’ grot vormt nog steeds nieuwe formaties. De naam heeft die te danken aan het feit dat het de Indiaanse stam Susquehannock, de grot gebruikte als schuil- en opslagplaats. De grot is ook door middel van een tour te bezoeken. Echter, is deze grot wel een stuk drukker omdat het dicht bij het plaatsje Hershey ligt. Veel toeristen combineren de grot met een van de andere attracties in het stadje.


The Hershey Story Museum

Chocoladeliefhebbers opgelet! Dacht jij al die naam Hershey komt mij bekend voor? Je hebt het bij het goede eind! Het is namelijk de naam van een bekend chocolademerk in Amerika. Dit museum is helemaal gewijd aan Milton S. Hershey en zijn chocolade. Het museum bestaat uit verschillende interactieve exhibities die leuk zijn voor jong en oud. Natuurlijk kun je hier ook chocolade proeven en eventueel een workshop chocolaatjes maken boeken.


Lackawanna Coal Mine

Lackawanna was een koolmijn die in de jaren 1903 tot 1966 gebruikt werd. De mijn werd echter al eerder geopend in 1860. In 1978 werd de mijn omgetoverd tot een museum. De gedachte is om bezoekers een idee te geven hoe werken in een mijn er aan toe gaat. Met een lift wordt je 91m onder de grond gebracht waarna je te voet verder loopt door de mijn. Ondertussen wordt natuurlijk van alles uitgelegd over de mijn en het leven destijds. Een bijzondere attractie die je niet vaak tegenkomt. Scranton is overigens een leuk plaatsje om verder te bezoeken. Het heeft nog meer leuke musea en attracties om te bezichtigen.


King of Prussia Mall

Deze grootste shopping mall aan de oostkust heeft maar liefst 450 winkels en restaurants. King of Prussia Mall is de op vier na grootste mall van Amerika. Voor een dagje shoppen is dit the place to be. Je vind hier alle bekende warenhuizen en merken. De mall ligt net buiten Philadelphia. Het is dus gemakkelijk te bezoeken wanneer je in de grote stad verblijft of of doorreis bent van New York naar Washington D.C. (of andersom).


Ricketts Glen State Park

Ricketts Glen is een van de mooiste parken van Pennsylvania. Het state park bestaat uit kleine valleien (glens) die uitgeroepen zijn tot een National Natural Landmark. Ricketts Glen heeft maar liefst 22 watervallen (die een naam hebben, er zijn er dus nog veel meer!). De hoogste waterval is Ganoga Falls en deze is ruim 28 meter hoog. Het park bezit veel mooie wandelroutes. De beste route is de Falls Trail System, een route van ruim 11km, op deze manier kom je langs de meeste watervallen. Je wandelt dan ook door de valleien heen. Het Grand View Trail heeft de mooiste uitzichtpunten van het park. Bezoek Lake Jean voor een picknick lunch of huur een boot en ontdek op deze manier het park.

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *