USA

De . leukste bezienswaardigheden van Pennsylvania, Amerika

Pennsylvania, de staat die vooral bekend staat om de stad Philadelphia en de Amish. Maar wist je dat er nog veel meer leuke bezienswaardigheden in Pennsylvania te bezoeken en ondernemen zijn? De staat heeft zoveel meer te bieden! In dit artikel geef ik je alle belangrijke bezienswaardigheden uit alle uithoeken van de staat. Na het lezen van dit artikel voeg jij Pennsylvania sowieso toe aan je rondreis.


De leukste bezienswaardigheden van Pennsylvania


Philadelphia

Een van de bekendste steden aan de oostkust van Amerika.


Gettysburg National Military Park

Ten zuiden van het plaatsje Gettysburg ligt dit grote militaire park. Tijdens de burgeroorlog in 1863 werd hier gevochten om de stad. Het is een van de grootste slagvelden onder de National Parks. Het park is gratis te bezoeken en makkelijk met de huurauto te bezichtigen (ja zo groot is het). Onderweg is er van alles te bezichtigen. Je kunt het park ook bezoeken per fiets of over een van de vele trails wandelen. Wil je het museum bezoeken wat bij het visitor centrum zit, dan moet je wel een kleine entree betalen.


Harrisburg

De hoofdstad van Pennsylvania is niet Philadelphia, zoals je misschien zou denken maar het veel kleinere Harrisburg.


Fallingwater

Dit National Historic Landmark opende zijn deuren voor het eerst in 1964. In de jaren ’30 ontwierp Frank Lloyd Wright een huis voor de Kaufmann familie (deze familie was destijds de eigenaar van het grootste warenhuis in Pittsburgh). Het huis is vooral bekend omdat het een met de natuur is waarin het gebouwd is. Het huis is alleen te bezoeken via een tour. Er zijn diverse tours met verschillende thema’s beschikbaar op de website. Inmiddels is het huis miljoenen keren bezocht en staat ook op de UNESCO Heritage List. In het hoofdseizoen moet je 4-6 weken tickets vooruit boeken!


Amish Country


Flight 93 National Memorial

We kennen natuurlijk allemaal de vliegtuigen die op 9/11 de Twin Towers en Het Pentagon invlogen. Vaak vergeten we dat er nog een ander vliegtuig was dat voor Washington D.C. bestemd was. De moedige bemanning wist het vliegtuig van zijn koers af te halen, maar stortte neer nabij Shanksville. Verschillende memorial trails brengen je langs de hoogtepunten van het park, waaronder de Wall of Names, de plek waar het vliegtuig neergestort is en het Memorial Plaza. Onderweg vind je verschillende borden waar je uitgebreid informatie kunt lezen over deze tragische gebeurtenis.


Pittsburg


Valley Forge and Valley Forge National Historical Park

Net buiten Philadelphia, aan de rand van de stad, ligt het Valley Forge National Historical Park. In 1977, tijdens de onafhankelijkheidsoorlog, begon het leger van George Washington aan de bouw van een kamp op een 1.400 hectare heuvelig grasveld. Het leger bestond uit ongeveer 12.000 soldaten die allemaal in een houten hutje sliepen. Je kunt je dus voorstellen hoe dat eruit zag. In het park werd niet gevochten, maar je kunt wel enkele overblijfselen van het kamp bekijken. De highlights zijn enkele gerestaureerde hutjes, Washington’s hoofdkwartier, de National Memorial Arch en Artillery Park. De meeste highlights zijn per auto te bezoeken, maar er zijn genoeg trails om het park te voet te verkennen.


Hersheypark of Dutch Wonderland

Op zoek naar spanning en avontuur voor jezelf of voor je kinderen? Dan mag je deze twee themaparken niet overslaan. Hersheypark is het grootste amusementspark van Pennsylvania. Het heeft niet alleen achtbanen maar ook veel kindvriendelijke attracties. Liever niet in een achtbaan zitten? Dat kan ook! Er is namelijk ook een groot waterpark in het park met veel glijbanen en zwembaden.

Dutch Wonderland ligt dicht bij Lancaster in, je raad het al, Amish country. Het amusementspark is perfect voor families met jonge kinderen. Hoewel het ook enkele achtbanen heeft voor de oudere kinderen uit het gezin. Naast vele attracties heeft Dutch Wonderland ook een waterpark waar je tegen een prijs cabana’s kunt boeken waar je heerlijk kunt relaxen met je gezin.


Mercer Museum and Fonthill Castle

In het plaatsje Doylestown liggen twee bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken als je in de buurt van Philadelphia bent. Fonthill Castle is een kasteel gebouwd in van 1908-1912 door archeoloog en tegelmaker Henry Chapman Mercer. Het kasteel heeft maar liefst 44 kamers en deze zijn te bezichtigen met een 1 uur durende tour. In 1916 was het museum gebouwd waar Mercer zijn verzameling van van alles en nog wat bewaarde en tentoonstelde. Hij verzamelde vooral spullen uit het pre-industriële tijdperk. In het museum kun je voorwerpen vinden van over de hele wereld.


Grotten om te bezoeken

Penn’s Cave is een bijzondere grot, omdat het de enige grot is in Amerika die uit water bestaat. Al in 1885 ging de grot open voor publiek, waarna het Penn’s Cave Hotel werd gebouwd om toeristen te lokken. Tegenwoordig zit in dit hotel het visitor center. De grote is te bezoeken met de 45-minuten durende boottocht. Heel bijzonder dus!

Indian Echo Caverns is een andere bekende grot die je kunt bezoeken. Deze ‘levende’ grot vormt nog steeds nieuwe formaties. De naam heeft die te danken aan het feit dat het de Indiaanse stam Susquehannock, de grot gebruikte als schuil- en opslagplaats. De grot is ook door middel van een tour te bezoeken. Echter, is deze grot wel een stuk drukker omdat het dicht bij het plaatsje Hershey ligt. Veel toeristen combineren de grot met een van de andere attracties in het stadje.


The Hershey Story Museum

Chocoladeliefhebbers opgelet! Dacht jij al die naam Hershey komt mij bekend voor? Je hebt het bij het goede eind! Het is namelijk de naam van een bekend chocolademerk in Amerika. Dit museum is helemaal gewijd aan Milton S. Hershey en zijn chocolade. Het museum bestaat uit verschillende interactieve exhibities die leuk zijn voor jong en oud. Natuurlijk kun je hier ook chocolade proeven en eventueel een workshop chocolaatjes maken boeken.


Lackawanna Coal Mine

Lackawanna was een koolmijn die in de jaren 1903 tot 1966 gebruikt werd. De mijn werd echter al eerder geopend in 1860. In 1978 werd de mijn omgetoverd tot een museum. De gedachte is om bezoekers een idee te geven hoe werken in een mijn er aan toe gaat. Met een lift wordt je 91m onder de grond gebracht waarna je te voet verder loopt door de mijn. Ondertussen wordt natuurlijk van alles uitgelegd over de mijn en het leven destijds. Een bijzondere attractie die je niet vaak tegenkomt. Scranton is overigens een leuk plaatsje om verder te bezoeken. Het heeft nog meer leuke musea en attracties om te bezichtigen.


King of Prussia Mall

Deze grootste shopping mall aan de oostkust heeft maar liefst 450 winkels en restaurants. King of Prussia Mall is de op vier na grootste mall van Amerika. Voor een dagje shoppen is dit the place to be! Je vind hier alle bekende warenhuizen en merken.


Ricketts Glen State Park

Het state park heeft maar liefst 22 watervallen.

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *