USA

De 10 leukste bezienswaardigheden van West Virginia, Amerika

West Virginia staat nu niet echt bovenaan de wishlist voor iemand die naar Amerika gaat. Logisch, het is een vrij ‘stille’ staat in die zin, je hoort er vrijwel nooit wat over. Heel eerlijk, dikke highlights zoals aan de westkust heeft deze staat niet. Toch heeft West Virginia een aantal leuke bezienswaardigheden die het de moeite waard maken om door de staat te reizen en toe te voegen aan je volgende rondreis langs de oostkust van Amerika.


De leukste bezienswaardigheden van West Virginia


Harpers Ferry National Historical Park

Harpers Ferry ligt aan de Potomac en Shenandoah rivier. Harpers Ferry (en ook het plaatsje Bolivar) is onderdeel van het National Historical Park. Dit kleine plaatsje ligt in het puntje van West Virginia en vanuit hier heb je een uitzicht over de staten Virginia en Maryland, het is een driestatenpunt. In 1799 vestigde zich hier de US Armory & Arsenal, waardoor in Harpers Ferry de meeste wapens gemaakt werden voor het Amerikaanse leger. Tijdens de burgeroorlog werden de wapens afgevoerd naar het zuiden. Maar helaas, in 1862, werd de plek veroverd en was het gedaan met de wapenproductie. Nu is het gewoon een gezellig dorpje waar je heerlijk rond kunt wandelen en genieten van de natuur en historie.


West Virginia State Penitentiary

Heb jij ooit een gevangenis bezocht? Dan is dit je kans! West Virginia State Penitentiary was in gebruik van 1876 tot 1995. Vandaag de dag is het open voor toeristen om er een kijkje te komen nemen. De gevangenis is alleen te bezoeken met een tour. Er worden diverse tours overdag aangeboden maar ook ‘s avonds kun je de gevangenis bezoeken. De avond tours draaien vooral om spoken en het paranormale. Een dagtour is al te boeken vanaf $14.


Blackwater Falls

Deze mooie waterval (17 meter hoog) ligt in het gelijknamige state park bij Allegheny Mountains in Tucker County. Het park heeft zo’n 30 kilometer aan hiking trails, waaronder de Blackwater Falls Boardwalk Trail die naar de waterval gaat. Andere wandelpaden lijden naar verschillende andere watervallen en prachtige uitzichtpunten over het park en de omgeving.


Grotten om te bezoeken

West Virginia bestaat vooral uit veel berggebied. Met bergen kom vaak ook grotten. De populairste grot is de Lost World Caverns nabij Lewisburg. De grotten zijn in 1942 ontdekt en bevinden zich ongeveer 36m onder de grond. In 45 minuten brengt de self guided tour je door de grot heen. Ben je op zoek naar meer avontuur dan kun je ook de Wild Tour boeken, deze brengt je dieper de grot in en voor maar liefst 4 uur lang ga je kruipen en klauteren.

Een andere bekende grot is de Seneca Caverns. De grot is open sinds 1928, hoewel die momenteel helaas gesloten is wegens personeelsgebrek. De grot ligt zo’n 50 meter onder de grond en is ook te bezoeken met een tour. Check de website voor je eventueel een bezoek brengt of de grot weer open is!


Trans-Allegheny Lunatic Asylum

Dit bijzondere gesticht opende zijn deuren halverwege de 1800’s. Het gebouw heeft zoveel ‘gezien’ en ‘meegemaakt’ dat er een eindeloze geschiedenis is. Daarom is het gesticht uitgeroepen tot National Historic Landmark. Er worden verschillende tours aangeboden waarin je kunt leren over hoe men de zieken probeerden te helpen, je bekijkt de afdeling waar de moeilijkste patiënten zaten en leert over de geschiedenis van het gebouw. Natuurlijk worden ook hier spooktours aangeboden en ontdek jij in de late uurtjes van de dag het gesticht.


Cass Scenic Railroad State Park

Hou jij van geschiedenis dan is dit state park een must om te bezoeken. Sinds het ontstaan van het dorpje, in 1901, is het nog maar vrij weinig veranderd. Het dorp is opgericht door de houthakkers die bomen kapten in het omliggende bos. In die periode is ook de spoorweg ontwikkeld om het hout van de berg naar het dorp te vervoeren. In dit park kun je nog deze oude trein nemen naar Bald Knob, een van de hoogste punten van West Virginia. Vanuit hier heb je een prachtig uitzicht over het berggebied de Snowshoe Mountains. Dit ritje duurt zo’n 4,5 uur.


Charleston, WV

Charleston is de hoofdstad van West Virginia. Hoewel de stad maar klein is, zijn er toch een aantal leuke dingen te doen. Een must is altijd een bezoekje aan de State Capitol, het belangrijkste gebouw van elke staat. De Capitol Market, Haddad Riverfront Park en Capitol Street zijn beide leuke plekken om rond te wandelen, shoppen of lekker eten uitzoeken voor de lunch. Wat museums betreft is het West Virginia State Museum een goede keus. Hier leer je alles over de geschiedenis van de staat en het is ook nog eens geschikt voor kinderen.


Seneca Rocks

Seneca Rocks is het bekendste oriëntatiepunt van West Virginia. De 270 meter hoge rotsformaties zijn niet te missen. Hoewel het park vooral favoriet is onder bergbeklimmers, kun je er ook leuk wandelen. Het Seneca Rocks Hiking Trail begint bij het Discovery Center (waar je meer kunt leren over het park). Op deze manier kun je het mooie park ontdekken.


Greenbank Observatory

Greenbank is een wetenschappelijk centrum waar je telescopen kunt bekijken. De bekendste is de Robert C. Byrd Green Bank Telescope. Naast de standaard tentoonstelling kun je met verschillende tours het terrein bekijken of ontdek het gebied te voet en op eigen houtje. In de avond kun je samen met hun sterren kijken en het fijne is, het is niet afhankelijk van het weer! Om mee te doen aan de tours moet je wel een background screening laten doen. Het is immers een officieel centrum wat baanbrekend werk doet.


Snowshoe Mountain

Een van de bekendste natuurparken van West Virginia om te bezoeken in zowel de zomer als winter. Je kunt hier echt geweldig skiën, snowboarden, langlaufen schaatsen en andere avonturen beleven zoals rijden op een sneeuwscooter of tuben van de heuvel af. ‘s Avonds kun je lekker opwarmen in het dorp met heerlijk eten of een dip in het verwarmde zwembad. Een keer is wat anders dan een Europese skivakantie!

Ben je hier in de zomer dan kun je hier ook veel avonturen beleven zoals (downhill) mountainbiken, rijden in speciale off road buggies, e-biken, paardrijden, segway tours door het bos maken of de scenic lift nemen om te genieten van het mooie uitzicht. Daarnaast kun je eindeloos wandelen of genieten aan het meer en meedoen aan diverse watersporten. Dit is echt dé plek voor natuurliefhebbers.

3 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *