USA

Het Witte Huis bezoeken in Washington D.C.? Volg dit stappenplan

Bij een bezoek aan Washington D.C. ontsnap je er niet aan om een glimp op te vangen van het belangrijkste en bekendste huis van de wereld: het Witte Huis. Allemaal leuk en aardig van de buitenkant, maar hoe zit het nu eigenlijk met de binnenkant? En kun je eigenlijk wel het Witte Huis in Amerika bezoeken? Wij vogelden het uit en maakten een stappenplan zodat jij ook een kans kan maken op een bezoek aan het Witte Huis.


Onze aanvraag voor het Witte Huis

We hadden al vaker gehoord dat je het Witte Huis in Washington D.C. kunt bezoeken. Wij besloten dit ook eens verder te onderzoeken. Echter, kwamen we er al snel achter dat voor Nederlanders niet meer mogelijk is om een tour te boeken. Voorheen moest je een tour boeken via de Nederlandse ambassade in D.C. Dit lees je hier op de officiële website.

Witte Huis bezoeken
Het Witte huis en de South Lawn


Musea bezoeken in Washington D.C.?
Deze twee musea kom je niet binnen zonder ticket!


We lieten het er even bij zitten totdat we een andere manier ontdekten. We hadden ook gelezen dat je een tour aan kon vragen bij je congressman/woman van een willekeurige staat. Op de website van de congressman van North Carolina hadden we de informatie gevonden die we nodig hadden en besloten hem een email te sturen met onze informatie en data waarop we graag het Witte Huis wilden bezoeken.

Het wachten was begonnen…Na een maand wachten, zo’n 2 weken voor ons bezoek, kregen we de goedkeuring binnen. De tour van het Witte Huis was officieel!

Witte Huis bezoeken


Ons bezoek aan het Witte Huis

Op de dag zelf kwamen we 15 minuten voor onze tour begon aan bij de ingang van het Witte Huis (buiten het hek). Er stond een rij van hier tot ginder en snel hadden we door dat ze al enorm uitgelopen waren met de andere tours. Een dik uur stonden we in de regen en kou voordat we eindelijk naar binnen mochten.

Witte Huis bezoeken
De plattegrond van het Witte Huis

Er zijn verschillende beveiligingspunten waar je door heen moet om je papieren te laten zien en je zakken leeg moet halen. Er zijn behoorlijk wat dingen die je niet mee mag nemen, zoals tassen, grote camera’s (met verwisselbare lenzen), eten en drinken.

We waren een van de laatste die binnenkwamen in het huis. Veel mensen waren al doorgelopen. Het is een self-guided tour waarbij je rondkijkt en bordjes leest. Als je meer informatie wilt kun je dat aan de beveiligers vragen.

Witte Huis bezoeken
De rondleiding door het Witte Huis


Een foto impressie van het Witte Huis

Hieronder een kort fotoblog van de verschillende kamers.

Witte Huis bezoeken
Uitzicht op de Diplomatic Reception Room
Witte Huis bezoeken
Zicht op de South Lawn en Washington Monument
Witte Huis bezoeken
Servies
Witte Huis bezoeken
Blue Room
Cross Hall
De East Room
De bibliotheek
State Dining Room
Familiefoto bij het officiële embleem
Uitgang aan het noorden, de voorkant van het Witte Huis


Lees hier meer over de gratis tours die je niet mag
missen tijdens een bezoek aan Washington D.C.!


Hoe vraag ik een tour aan?

Na het lezen van dit blog wil je wellicht zelf ook een aanvraag doen en dat snap ik helemaal! Een tour aanvragen is gemakkelijk, echter de resultaten ervan zijn nogal wisselend. Waarom de ene aanvraag wel goedgekeurd wordt en de andere niet, is mij niet helemaal duidelijk. Let op: met deze tip is het dus niet gegarandeerd dat je binnenkomt!

Zoals ik eerder zei is het officieel niet mogelijk om voor Nederlanders (die in Nederland wonen) een aanvraag te doen. Maar niet geschoten altijd mis, denk ik dan! Hieronder het stappenplan:

1. Wees er vroeg bij
Een aanvraag van een tour kun niet eerder dan 3 maanden van tevoren boeken. Ook niet later dan 21 dagen voor je bezoek. Doe je een aanvraag buiten dit tijdsbestek dan zal je tour niet goedgekeurd worden.

2. Vraag een tour aan bij een congressman/woman
Een aanvraag kun je doen bij een congressman/woman van elke staat. De beste manier om snel de aanvraagpagina te vinden is door Google te gebruiken.

Type dit in in de Google zoekbalk: White House Tour congressman [naam willekeurige staat]

Update 2019: Uit een klein onderzoekje blijkt dat er veel aanvrage via de congresswomen van The Distric of Columbia goedgekeurd worden. Klik hier om direct naar haar website te gaan.

Je zou direct een hit moeten krijgen met de website van de congressman/woman die te tours regelt. Op deze website staat duidelijk aangegeven wat je moet doen. Het kan zijn dat je een email met je informatie moet sturen naar de desbetreffende congressman/woman óf dat je op de website je informatie al in kan vullen. Vergeet vooral niet je beschikbare data aan te geven!

3. Heb geduld
Via de email zul je op de hoogte gehouden worden van je aanvraag. Dit wil zeggen, bevestiging dat je aanvraag gedaan is en een email dat de aanvraag goed- of afgekeurd is. Helaas heb je nergens de mogelijkheid om te kijken hoe het er voor staan. En zoals ze zeggen: geduld is een schone zaak.


Google Street View

Mocht je een tour van het Witte Huis misgelopen zijn óf je bent gewoon nieuwsgierig hoe het er aan de binnenkant uit ziet. Check dan Google Maps Street View en ‘loop’ vanaf je bank door het Witte Huis!
Klik op de nummers 1 en 2 om verschillende verdiepingen te bekijken.


Bekijk hier andere tips voor je reis
door Noord-Amerika

6 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *