USA

De 10 leukste bezienswaardigheden van Maryland, Amerika

Maryland, een kleine staat aan de oostkust van Amerika waar vaak snel doorheen geregen wordt. Maar wist je dat Maryland ook veel leuke bezienswaardigheden heeft? Het ligt direct langs Washington D.C., de hoofdstad van Amerika. Het is dus erg gemakkelijk om vanuit daar een paar dagen rond te rijden in Maryland. In dit artikel neem ik je mee naar deze staat en leg ik je uit waarom jij deze toe moet voegen aan je volgende reis door Amerika.


Mijn lijst van leukste bezienswaardigheden in Maryland


Baltimore

Baltimore is de grootste stad van Maryland. De stad is in 1729 gesticht en heeft dus een rijke geschiedenis. In het havengebied (Inner Harbour) vind je verschillende leuke bezienswaardigheden, zoals de Heritage Walk, Maryland Science Center, Top of the World Observation Level, Maritime museum met prachtige schepen en een vuurtoren en veel gezellige restaurantjes waar je kunt eten en drinken op het terras.

Andere leuke attracties zijn George Peabody Library, Edgar Allan Poe House and Museum en B&O Railroad Museum. Of slenter rond in Little Italy. Vanaf Federal Hill Park heb je een mooi uitzicht over de stad. Bezoek deze plek tijdens zonsondergang voor een extra mooi uitzicht.


Annapolis

De hoofdstad van Maryland ligt tussen Washington D.C. en Baltimore in. Het ligt aan de kust van de Chesapeake Bay. Hoewel het relatief klein is vergeleken met de twee grote omliggende steden, is er toch wat leuks te doen. Ga met een trolly op stap die je het beste van Annapolis laat zien. Ondertussen krijg je van allerlei informatie. Bezoek het Maryland State House, Hammond-Harwood House of het William Paca House. Wandelen langs de waterkant is ook een dikke aanrader. De populairste attractie is toch wel de Naval Academy. Een 90 minuten durende tour neemt je mee over dit National Historic Site. Het is inderdaad een historische school.


Ocean City Boardwalk

Misschien wel de populairste vakantietrekpleisters van de lokale bevolking is Ocean City. Ocean City ligt op een lange strook duin voor de kust van Maryland. Hier vind je alles voor een onvergetelijke zomer: restaurants, bars, winkeltjes, straatartiesten, hotels direct aan het strand, watersporten, amusementspark en een pier om over heen te wandelen of te vissen. Ocean City boardwalk begint bij 1st street en loopt door tot 28th street. Zoek jij een dagje zon, zee, strand dan moet je hier zijn!


Fort McHenry National Monument and Historic Shrine

Aan de rand van het centrum van Baltimore ligt dit oude fort uit de 1798. Vanuit het centrum kun je er gemakkelijk naar toe rijden, want het ligt zowat midden in een woonwijk. Heel apart. Het fort is vooral belangrijk geweest tijdens de oorlog in 1812 en tijdens de burgeroorlog. Het fort wist Baltimore goed te beschermen. Je kunt het park op eigen gelegenheid bezoeken.


Great Falls

De Great Falls Park ligt op de grens van Maryland en Virginia. Het is een serie aan verschillende prachtige watervallen. Je kunt er hiken, de watervallen bezoeken, picknicken, kajakken, fietsen en bergbeklimmen. Vanuit Washington D.C. is dit park gemakkelijk en snel te bezoeken. Perfect voor een dagje uit de stad en in de natuur.


Six Flags America

Ben jij een grote fan van themaparken vol spannende ritjes? Dan is Six Flags America echt iets voor jou! Dit Six Flags park vind je een half uur ten oosten van Washington D.C. bij het stadje Bowie. Naast wilde achtbanen hebben ze ook leuke attracties voor jongere kinderen (of degenen die niet van achtbanen houden). Daarnaast vind je er ook nog een groot waterpark met zwembaden en verschillende glijbanen. Mocht je geen zin hebben in achtbanen dan kun je ook heerlijk relaxen in het waterpark.


Crystal Grottoes Caverns

Op ruim een uur rijden van Washington D.C., meer in het binnenland van Maryland, ligt deze grot. Het grottenstelsel is ontdekt in 1920 en werd al in 1922 opengesteld voor publiek. De grot staat er vooral om bekend dat die de meeste rotsformaties heeft dan elke andere grot in Amerika. Daarnaast is het de meest natuurlijk bewaarde grot van de wereld, dat wil zeggen dat er weinig aanpassingen gemaakt zijn voor toeristen. Een bezoekje waard dus!


State Parks om te bezoeken

Net zoals elke andere staat heeft Maryland ook een groot aanbod aan mooie State Parks om te bezoeken. Een van de beste State Parks in Maryland is Assateague Island National Seashore. Dit park ligt ten zuiden van Delaware en staat bekend om het bezichtigen van wilde paarden. Andere aanraders zijn Calvert Cliffs State Park, South Mountain State Park en het Harriet Tubman Underground Railroad State Park.


Thomas Point Shoal Light

Deze historische vuurtoren kun je bezoeken met een boottour vanuit Annapolis, de haven achter het Maritime Museum. De tour neemt je meer voor een fijn ritje over Chesapeak Bay met mooie uitzichten over de kust naar de vuurtoren. De vuurtoren is gebouwd in 1875 en natuurlijk mag je deze ook bezoeken tijdens de tour. De gids zal je veel informatie geven over de vuurtoren en het gebruik ervan. Een leuk uitstapje voor op een zonnige dag!


The Horse You Came In On Saloon

Altijd al is een keer een echte oude saloon willen bezoeken? Dan is deze een must! The Horse is gebouwd in 1775 en is daarmee de Amerika’s langst werkende saloon. Elke avond is er live muziek en de tent heeft een menu vol echt Amerikaans bar food. Voor een gezellig avondje moet je daar zijn! De saloon ligt op een klein half uurtje lopen van de Inner Harbor in Baltimore.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *