Wonen in Amerika

Herfst in North Carolina: Prachtige verkleuringen en pumpkins

Herfst, de periode waar de locals in North Carolina naar uitkijken zodra de zomer al begint. Voor hun gaat het vooral om de aangenamere temperaturen maar voor ons gaat het om heel wat anders: De herfst is namelijk de mooiste periode van het jaar. Niet alleen de natuur is prachtig maar er worden ook de meest uiteenlopend herfstactiviteiten in North Carolina georganiseerd geschikt voor het hele gezin. Elke Amerikaliefhebber moet zeker eenmaal deze periode meegemaakt hebben tijdens hun reizen door het oosten!

Hoe wordt de herfst gevierd? Wat doet de natuur? En hoe gaan de Carolinians om met de dalende temperaturen? In dit blog vertel ik je alles!

Herfst in North Carolina
Happy Fall!


Eindelijk dalende temperaturen

In de zomer is het benauwd geweest en de temperaturen raakten maar niet onder de 30 graden. Ja, hier kunnen de Carolinians ook goed over klagen. Maar na ruim 6 maanden puffen en blazen zijn veel mensen de zomer goed beu.

Maar gelukkig (voor sommigen) gaan de temperaturen in oktober naar beneden: de herfst heeft eindelijk zijn intocht gemaakt in North Carolina. ‘s Nachts kan het al behoorlijk koud worden, maar overdag wisselen de temperaturen tussen de 15 à 30 graden. Ja, dat lees je goed. Wisselvallige temperaturen is heel kenmerkend voor de herfst. De ene dag is het 15 graden terwijl het de andere dag 28 graden kan zijn. In de ochtend loop je in een lange broek met trui terwijl je in de middag jezelf kapot zweet.
Het wisselvallige weer duurt ongeveer tot aan de koudste wintermaanden (januari en februari) maar dan wel met steeds iets koudere temperaturen.


Herfstversieringen in North Carolina

Omdat de herfst zo populair is onder de Carolinians (en ik kan denk ik wel zeggen bij menig ander Amerikaan) liggen de schappen in de zomer al vol herfstattributen. Terwijl wij nog het meeste uit onze nazomer proberen te halen, is het fall decor niet aan te slepen in de winkels en begint iedereen spontaan zijn of haar huis te versieren. De decoratie kan uitlopen van pompoenen tot herfstkransen en van herfstblad-slingers met verlichting tot herfsttafelkleden. Voor iedereen is er wel wat!

Herfstdecoratie bij de Walmart


Wat wordt er met de herfst gegeten?

Met een nieuw seizoen komt er natuurlijk ook ander eten in de schappen te liggen. Amerikanen zijn verzot op alles waar het woord pompoen of ‘pumpkin’ in zit, een product wat de Europeanen vroeger meebrachten naar de nieuwe wereld. Destijds was de pompoen eigenlijk helemaal niet zo populair.

Tegenwoordig kun je voor een goedkope prijs diverse eetbare soorten pompoenen kopen in de supermarkten. Weet je niet goed wat je er mee moet doen? Geen probleem: Internet explodeert met de meest uiteenlopende pompoenrecepten.

Het bekendste en populairste product is de Pumpkin Spice Latte van de Starbucks, waarvan elk jaar honderden miljoenen verkocht worden. Daarnaast verkopen ze pompoen-M&Ms, pompoenkoekjes, pompoen-cakemix, pompoenthee, koffiemelk met pompoensmaak en ga zo maar door!

Ook in restaurants ontkom je niet aan de herfstgekte en ook hier zul je de meest uiteenlopende pompoengerechten tegen komen. Bedoel, wat is er beter dan met 25 graden een heerlijke pompoensoep op een terrasje te eten?


Deze activiteiten moet doen in North Carolina tijdens de herfst

Met de lagere temperaturen komen de Carolinians langzaam weer naar buiten om activiteiten te ondernemen. Een tekort daar aan is er zeker niet. Wij zetten de leukste activiteiten voor je op een rijtje:

Bezoek een pumpkin patch
Natuurlijk kun je een pompoen in de supermarkt kopen maar het is veel leuker om naar een boerderij te gaan en daar zelf je pompoenen van het veld te halen. De meeste patches bieden nog veel meer herfstactiviteiten aan zoals het beschilderen of uithakken van de pompoen, een corn maze, een kleine petting zoo met geitjes en treinritjes over het terrein van de boerderij.

Appels plukken
Net zoals je pompoen uitzoeken op een patch is ook appels plukken een populaire activiteit tijdens de herfst. De appels zijn dan op zijn best en klaar om geplukt te worden. Er zijn diverse boomgaarden die familievriendelijke activiteiten organiseren rondom het plukken, vergelijkbaar met een pumpkin patch.
De appelboer verkoopt meestal ook heerlijke zelfgemaakte producten zoals appelmoes, jam, warme appelcider of apple cider donuts.

Corn Maze
Een van de leukste activiteiten voor jong en oud zijn de corn mazes: een doolhof gemaakt in een maisveld. De mais is zo hoog dat je niet over de rand heen kunt kijken en daardoor makkelijk verdwaalt. Race wie het eerste de uitgang vindt of werk samen!

Harvest Festivals
Elk gebied in Amerika heeft zijn eigen harvest festiviteiten. Er worden activiteiten georganiseerd rondom een bepaalde oogst zoals die van appels, pompoenen of pecannoten. Op deze festivals vind je marktkraampjes met typische herfsthapjes, leuke hebbedingetjes en natuurlijk geoogste producten die je mee naar huis kan nemen. Er worden optredens verzorgd door live bands of straatmuzikanten.

Apple harvest festival in Waynesville

State Fairs
De komst van de herfst wordt in North Carolina ook gekenmerkt door de jaarlijkse State Fair. Deze wordt in Raleigh gehouden en duurt 10 dagen. In deze periode bezoeken miljoenen mensen de Fair. Daarmee is het de populairste herfstactiviteit in North Carolina. Mis hem dus zeker niet!

De State Fair is voornamelijk een grote competitie. Iedereen kan mee doen in zijn/haar favoriete hobby zoals de mooiste tuin aanleggen, het mooiste bloemstuk maken of de mooiste taart of cupcake koken. Er worden cooking contests gehouden voor de lekkerste chili, appel- of pecannotentaart.

North Carolina staat bekend om zijn veeteelt. Op de Fair worden er shows gehouden voor koeien, schapen en paarden. Ook kun je veel interessante informatie krijgen over dit onderwerp van de bedrijven en scholen die er staan.

Denk je nog niet genoeg gezien te hebben dan kun je jezelf vergapen aan de gigantische pompoenen, meloenen en ander soorten fruit die tuinders groeien op hun land. Bedoel, waar zie jij ooit een pompoen van 600 kg?!

Herfst in North Carolina
De winnende pompoenen op de State Fair

Tot in de late avonduurtjes kun je jezelf vermaken op de kermis met ontelbaar veel attracties en gokkraampjes. Daarnaast zul je ook geen honger hoeven te hebben. Naast de kermis vind je ontzettend veel kraampjes die typisch (Southern) Amerikaans eten verkopen. Gezond is het niet: Vrijwel alles wordt gefrituurd.


De Blue Ridge Mountains

Ook de natuur laat zich op zijn best zien in deze periode van het jaar. De blaadjes aan de bomen krijgen langzaam een andere kleur. De verkleuring begint het eerst in het westen, in het berggebied op grote hoogte, waarna het langzaam naar de kust toe gaat.

Tijdens deze periode is het werkelijk overal prachtig. Of je nu gewoon op straat loopt, een wandeling maakt door het bos of op de snelweg rijdt, overal zie je de bruine, rode, gele of oranje bladeren.

Maar de beste plek in North Carolina om in de herfstsferen te komen is in de Blue Ridge Mountains, het berggebied in het westen van de staat.

Wil je meer te weten komen over de Blue Ridge Mountains en de prachtige scenic Parway die er doorheen loopt? Klik dan snel op onderstaande link: We geven je alle ins en outs!


Blue Ridge Mountains tijdens de herfst bezoeken?
Wij beantwoorden al je vragen!

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *