Wonen in Singapore

Wij hebben groot nieuws: Wij gaan een compleet nieuw avontuur aan!

Het einde van ons Amerika avontuur komt al redelijk in zicht. We hebben nog maar een half jaar te gaan. Eng! Wordt het niet eens tijd om naar de toekomst te kijken? No worries! Dat hebben wij al lang gedaan. We hebben besloten een nieuw avontuur aan te gaan. Hoe gaaf is dat?! Wij hebben er in ieder geval super veel zin in! Ben je benieuwd wat we gaan doen? Lees dan snel verder!


Wat zijn onze toekomstplannen?

Al ongeveer dag een na ons vertrek naar Amerika kregen we de vraag ‘Wat zijn jullie toekomstplannen?’ vaak te horen. Daarnaast ‘Komen jullie weer terug naar Nederland?’ Tja, we wonen er net. Lastig om er dan al antwoord op te geven.

Maar na ruim twee jaar in Amerika gewoond te hebben, begon die vraag ook bij ons wat meer te spelen. De tijd ging ongelofelijk hard en voor we het wisten zouden we die keuze ook echt moeten gaan maken. Maar een ding was zeker: Als we ooit weer in Amerika wilden wonen en werken dan moeten we nu het land voor minimaal 2 jaar uit. Dit heeft te maken met een beurs die Willem gekregen had. De beurs was een overeenkomst tussen Amerika en Nederland en een vereiste was dat men na de studie terug moest keren naar Nederland om minimaal 2 jaar lang kennis en cultuur uit te wisselen. Later bleek dat dit ook wel in de EU gedaan kon worden en dat we niet alleen beperkt zouden zijn tot Nederland.

We vonden het beide toch wel jammer dat we hier aan vast zaten, aangezien er in Amerika ook erg goede werkmogelijkheden zijn voor Willem. Maar zoals ze hier zeggen ‘it is what it is’.


We komen tot een conclusie

Na ruim een jaar samen praten en dromen over verschillende mogelijkheden (sommige reëel, andere wellicht wat minder reëel…) kwamen we tot een soort van conclusie wat onze persoonlijke voorkeur had. Maar goed allemaal leuk en aardig, er moet wel een baan beschikbaar zijn!


Willem gooit al zijn charmes in de strijd

Ineens was het zomer 2017 en woonden we al 3 jaar in Amerika. Willem ging naar een conferentie in Baltimore, Maryland voor een van de grootste statistiekconferenties van de wereld. Alle belangrijke mensen komen hier samen en als je indruk wilt maken op iemand dan is dit the place to be.

Willem had maar een doel voor ogen, een baan scoren. Ondanks dat het nog wat aan de vroege kant was, de meeste vacatures komen pas in de winter uit. En als Willem een doel heeft, staat werkelijk niets of niemand hem in de weg. Willem raakte in contact met een professor en ze praatten over zijn onderzoek en eventuele toekomstplannen. De professor zag hem wel zitten maar hij moest nog even het een en het ander uitzoeken en zou ons later meer informatie geven.

De zomer was al bijna op zijn einde toen we het nieuws kregen: Willem was een geschikte kandidaat en ze wilden hem graag hebben!


Het is allemaal maar van korte duur

Onze blijdschap duurde maar een kleine twee weken. Willem kreeg onverwacht een email dat de professor met hem wilde praten via Skype. We vreesden voor het ergste en het was nog waar ook. De baan werd weer ingenomen omdat er zich nog andere kandidaten beschikbaar hadden gesteld. De professor werkte samen met andere professoren die dus andere kandidaten hadden. Er moest nu een sollicitatieronden plaats vinden. Super onprofessioneel en ik dacht dat het niet meer door zou gaan. Willem is immers nog aan het afstuderen en er zijn altijd mensen die beter zijn of eerder aan de slag kunnen.

Heel oktober heb ik buikpijn gehad, maar net voor het einde van de maand kregen we het verlossende woord. ‘Als je nog interesse hebt willen we heel graag met je samenwerken.’ Jeeej! We waren super blij dat het alsnog gelukt was!


Wanneer komen jullie terug naar Nederland?

Maar wat gaan jullie doen dan? Komen jullie terug naar Nederland? Nou, Willem is aangenomen voor een post-doc positie (onderzoek wat je doet na je PhD) op de beste universiteit van heel Azië en Oceanië. Hij gaat werken op de National University of Singapore! Eind mei pakken wij opnieuw onze koffers en vliegen wij naar de andere kant van de wereld.

Singapore here we come!!

Blijf ons de komende tijd dus volgen over hoe het ons af gaat met onze nieuwe verhuizing naar de andere kant van de wereld!


Lees hier meer over onze avonturen
in het prachtige Singapore!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *