USA

De 18 leukste bezienswaardigheden van Virginia, Amerika

‘Virginia is for lovers’ zo luidt de slogan waarmee de staat aan de oostkust gepromoot wordt. Virginia heeft dan ook veel in zijn mars: Veel historie, prachtige natuur, zonovergoten stranden en leuke steden. Zelf hebben we de staat al ontelbare keren bezocht en elke keer genieten we opnieuw. Natuurlijk willen we niet al het leuks voor ons zelf houden en maakten we een lijst met de bezienswaardigheden van Virginia die je niet mag missen!

We maakten een lijst (in willekeurige volgorde) met onze favoriete topattracties en minder bekende bezienswaardigheden in Virginia


De bekendste bezienswaardigheden van Virginia


Arlington

Direct gelegen aan de west oever van de Potomac River, ligt deze stad die voornamelijk om maar twee attracties bekend staat, namelijk het Arlington National Cemetery en het Pentagon. Vaak wordt gedacht dat deze in Washington D.C. liggen, maar ze liggen er net buiten.

Naast deze topattracties mag je ook het U.S. Marine Corps War Memorial en het Air Force Memorial niet missen. Arlington is ook een goede uitvalsbasis voor goedkope hotels voor een bezoek aan Washington D.C.


Het Pentagon bezoeken? Bekijk onze tips


Richmond

Ben je een geschiedenisliefhebber? Dan mag een bezoekje aan de hoofdstad van Virginia niet ontbreken. Hier kun je je eindeloos onderdompelen in de verschillende, interessante Civil War museums. Ook buiten de stad vind je verschillende belangrijke landmarks, zoals het Fort Harrison. Richmond was in de tijd van de burgeroorlog de hoofdstad van de zuidelijke staten en heeft veel te verduren gehad. Heb je niet veel tijd, kies er dan voor om alleen het Historic Tredegar museum te bezoeken. Deze is zeer de moeite waard.

Naast alle historie kun je op een zonnige dag o.a. heerlijk wandelen over de Canal Walk lang de James River met uitzicht over de vele stalen bruggen die vernield zijn tijdens de oorlog en mooie muurschilderingen. Je kunt ook het Virginia War Memorial in Gambles Hill Park bezoeken, oude graven bezoeken in het Hollywood Cemetery, slenteren door downtown richting het Capitool of het Shockoe Slip gebied bezoeken. Bij dit laatste ligt het Virginia Holocaust Museum, wat overigens ook de moeite waard is om eens rond te kijken.


De Historic Triangle

De Historic Triangle bestaat uit drie verschillende plaatsen verbonden met de Colonial Parkway: Jamestown, Colonial Williamsburg en Yorktown.


Historic Triangle: Historic Jamestowne

Historic Jamestown bestaat uit 2 verschillende attracties die nog geen 5 minuten rijden uit elkaar liggen. Jamestown Settlement is een living history museum waarbij je een kijkje neemt in het leven van de eerste Britse kolonie. Dit mag zeker niet overgeslagen worden als je meer wilt weten over de geschiedenis van Amerika. Hier loopt iedereen in klederdracht, kun je nagemaakte schepen bezoeken en zien hoe het leven er destijds aan toe ging.

In 1607 kwamen drie Engelse schepen aan land in de Nieuwe Wereld. Kolonisten stichtten de eerste permanente kolonie en noemden hun fort naar de Engelse koning: Jamestowne. John Smith kwam hier aan land en kwam in contact met de indianenstam die in dit gebied leefde. Een van hen was, jawel, Pocahontas. Historic Jamestowne kun je bezoeken en zien hoe groot (of klein) de kolonie was.


Historic Triangle: Colonial Williamsburg

Colonial Williamsburg is ook een living history museum met gebouwen uit de 17e, 18e en 19e eeuw. Deze plek neemt je mee naar de periode toen Williamsburg de nieuwe hoofdstad van de Britse kolonie werd. Je kunt het op geheel eigen houtje ontdekken of meedoen met de vele tours die aangeboden worden. De acteurs laten zien hoe het leven er destijds aan toe ging, praten zoals toen gepraat werd en dragen ook de de kleding van toen. Je kunt hier gemakkelijk een hele dag spenderen.

TIP: Hoewel het wat vreemd is, maar de dag is niet compleet zonder een lunch bij kaarslicht. Vroeger waren er nog geen lampen. Je wordt bediend door serveersters die destijds slaven waren. Hoewel wij dit zelf wat onprettig vonden. Ze deden niet anders dan andere serveersters, maar de insteek is toch anders. Maar het eten en de sfeer was echt top.

Historic Triangle: Yorktown

Yorktown staat vooral bekend om de ‘Slag bij Yorktown’ tijdens de onafhankelijkheidsoorlog in 1781. Hier vochten de Amerikanen en de Fransen samen tegen de Britten die Yorktown in beslag hadden. De Britten gaven zich snel over wat onderhandelingen in gang zetten. In 1783 resulteerde dit in de ‘Treaty of Paris’ oftewel het einde van de oorlog en onafhankelijkheid voor alle Britse koloniën in Amerika.
In Yorktown kun je het historische centrum bezoeken, diverse musea over de Slag bij Yorktown en ook kun je een kijkje nemen op de slagvelden waar het allemaal gebeurd is.


Shenandoah National Park

Een van de mooiste bezienswaardigheden in Virginia is het Shenandoah National Park. Het ligt op een kleine 1,5 uur rijden van Washington D.C. Perfect dus als je de grote stad met natuur wilt combineren.

De populairste attractie is het rijden van de Skyline Drive, een 170 km lange weg die door de gehele lengte van het park loopt. Langs deze weg vind je talloze uitzichtpunten, watervallen, wandelpaden (ruim 800 km) en overnachtingsplekken. Echte avonturiers lopen de Appalachian Trail, die vrijwel parallel loopt aan de Skyline Drive. Vergeet niet goed om je heen te kijken als je aan het wandelen bent: Voor je het weet sta je oog in oog met een zwarte beer!


Blue Ridge Mountains

Direct gelegen aan het Shenandoah National Park is de Blue Ridge Mountains. Door deze bergen slingert de gelijknamige Parkway voor zo’n 350 kilometer zuidwaarts naar de North Carolina grens. Hoewel dit gedeelte van de Parkway meer bebouwd is, vergeleken met North Carolina, maken de talloze uitzichten en de wandelroutes het er niet minder mooi om!


Wil je meer weten over de Blue Ridge Parkway?
Wij zetten alles voor je op een rijtje!


Virginia Caverns

Virginia staat niet alleen bekend om de prachtige natuur boven de grond, maar ook onder de grond kijk je je ogen uit. Rondom het Shenandoah National Park zijn diverse grotten te vinden. Een lijstje van de bekendste grotten en waarom je deze moet bezoeken:

  • Luray Caverns: Niet alleen de bekendste grot, maar ook de grootste aan de oostkust
  • Skyline Caverns: Hier is een bijzondere kristalsoort te bewonderen, anthodite
  • Shenandoah Caverns: De enige grot in Virginia waarmee je met de lift naar beneden moet
  • Natural Bridge Caverns: De diepste grot aan de oostkust
  • Grand Caverns: Deze grot is het langst toegankelijk voor bezoekers, al vanaf 1806!


Virginia Beach

Liefhebbers van zon, zee en strand komen ook niets te kort in Virginia. De stranden beginnen in het noorden bij First Landing State Park en lopen helemaal door tot aan de grens met North Carolina. Direct aan het strand vind je honderden motels, hotels en resorts. 

Wat kun je er nog meer doen dan lekker bijkomen van alle drukte? SUP of surfboards huren, een fiets huren, wandelen in de verschillende parken: First Landing State Park, False Cape State Park of Black Bay National Wildlife Refuge, op zoek gaan naar dolfijnen met een ecotour of glijden van de vele glijbanen in het Ocean Breeze Waterpark.


Overige bezienswaardigheden van Virginia


Alexandria

Ten zuiden van de drukke Washington D.C. ligt het gezellige en historische stadje Alexandria. Ondanks dat het centrum niet zo groot is heeft het toch veel te bieden: Leuk shoppen, musea bezoeken of wandelen door historisch downtown of langs de Potomac River. Aan de rand van de stad vind je het George Washington Masonic National Memorial, een actieve vrijmetselaarstempel die je mag bezoeken.


Monticello

Monticello is het landgoed van Thomas Jefferson, schrijver van de Amerikaanse grondwet en de onafhankelijkheidsverklaring, maar ook de derde president van Amerika. Dit is het enige privéhuis én presidentieel huis van Amerika wat op de UNESCO-lijst staat.

Tour door het huis en het omliggende grond gebied om meer te weten te komen over hoe het leven er voor hen aan toeging. Tours kun je eventueel vooraf reserveren via de officiële website. Foto’s maken in het huis is helaas niet toegestaan.


Wij maakten ook een lijst van de 20 leukste bezienswaardigheden van North Carolina


Norfolk

Norfolk staat maar om één ding echt bekend en dat is de grootste marinebasis van de wereld: Naval Station Norfolk. Als toerist kun je een tour maken per bus of per boot. De bustour kun je telefonisch reserveren via de officiële website. De marine- en vliegdekschepen zijn echter zo groot dat ze vanaf het water beter te bezichtigen zijn: Boottours zijn er verschillende. Het makkelijkste is via Victory Rover. Bezoek voor de tour het Nauticus scheepvaart museum.

Daarnaast kun je in Norfolk heerlijk wandelen over de Elizabeth River Trial of ga downtown in met de Cannonball Trail. Heerlijk eten haal je bij de Waterside Promenade of picknicken in Town Point Park.


Natural Bridge 

Dit natuurlijk fenomeen is een 66 meter hoge brug met een breedte van 27 meter. Het wordt gedacht dat de brug overblijfselen (het dak) zijn van een ondergrondse rivier die erosie veroorzaakte. Naast de brug biedt het State Park 9,5 km aan wandelpaden, een 9 meter hoge waterval en een nagebouwd Monacan Indian Village.

TIP: Koop een combinatieticket met de National Brigde Caverns voor korting.


Appomattox Court House National Historic Park

Voor de geschiedenis liefhebbers is deze plek een must om te bezoeken. Op deze plek werden een van de laatste veldslagen gehouden tijdens de Amerikaanse burgeroorlog. Op 9 april 1865 was Robert E. Lee genoodzaakt zich hier over te geven waarna een voor een andere zuidelijke legers zich overgaven. Het McLean house op het park is de officiële plek waar Lee zich overgaf aan Uysses S. Grant in 1865. Entree voor het park is gratis. Je kunt hier op eigen houtje rondlopen of meedoen aan een tour.

TIP: Een snelle en goedkope comfort food lunch van Granny Bee’s in downtown Appomattox mag niet ontbreken op je reis.


National Museum of the Marine Corps

De I-95 is een populaire maar lange en saaie weg tussen Washington D.C. en de zuidelijke staten. Op een uur van D.C. ligt dit interessante museum over werkelijk alles wat met de mariniers te maken heeft. Entree is gratis!


Great Falls Park

Een half uurtje ten noord-westen van Washington D.C. vind je prachtige watervallen te midden van de Potomac River. Diverse uitzichtpunten geven je een prachtig uitzicht over de watervallen. Naast de watervallen heeft het park 24 km aan wandelpaden. Een geschikte plek om even tot rust te komen na een aantal dagen D.C.


Steven F. Udvar Hazy Center

Dicht bij de I66 (van Washington D.C. richting het Shenandoah National Park) ligt het Steven F. Udvar Hazy Center, een lucht- en ruimtevaartmuseum. Hier staat o.a. de Discovery Space Shuttle.
Wil je gedetailleerde informatie over de pronkstukken van het centrum? Doe dan mee aan de gratis tour. Entree is gratis. Parkeren is $15 maar gratis na 16.00 uur.

4 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *