Wonen in Amerika

Lente in North Carolina: Zomerse temperaturen en ‘pollen season’

Eindelijk is het zover! Langzaam aan beginnen de temperaturen steeds meer omhoog te kruipen. Hier en daar staan de eerste bomen al te bloeien en de winterkleding kan weer opgeborgen worden. De lente is aangekomen in North Carolina, een heerlijke periode!


Wanneer begint de lente in North Carolina?

Officieel gezien begint de lente natuurlijk halverwege maart, hetzelfde als in Nederland (en het hele noordelijk halfrond). In North Carolina begint die echter vaak wat eerder, tenminste enkele dagen per week dan.

De overgangsperiode van winter naar lente is net zoals de overgang van herfst naar winter, super wisselvallig. Soms hebben we half februari eigenlijk al heerlijke zomerdagen. De dag erop kan het goed zijn dat er een pak sneeuw valt. Typisch North Carolina weer. Vanaf begin maart beginnen de warme dagen toch echt de overhand te krijgen en kunnen we zeggen dat de lente echt begonnen is.


Klik hier om meer te lezen over de
winter van North Carolina

Lente North Carolina
Overal mooie bloesem


De temperaturen gaan eindelijk omhoog

De temperaturen tijdens de lente in North Carolina wisselen ergens tussen de 15-25 graden. Overdag is het heerlijk toeven in het zonnetje in je korte broek en t-shirt. In de avond koelt het nog wel flink af en kan het ’s nachts nog hier en daar eens vriezen. Vooral dit laatste is verraderlijk in de ochtend: Het zonnetje schijnt en de lucht is blauw, maar de temperatuur ligt erg laag. Wanneer we dichter bij de lente komen, vanaf mei, kunnen de temperaturen al oplopen tot 30 graden.

Let op dat de temperaturen in het binnenland van North Carolina een stuk lager kunnen liggen. De lente begint hier een maand a anderhalve maand later. Terwijl je aan de kust al op het strand kunt liggen in je bikini, kan het goed nog sneeuwen in de bergen.

Lente North Carolina
Bloesem op de campus


Alles staat in bloei

Zoals in de herfst alle blaadjes verkleuren komt in de lente alles in bloei te staan. Maar dan ook echt bijna alles. Door de warme dagen zijn er sommige planten al vroeg bij. Niet alles staat gelukkig tegelijkertijd in bloei. Zo kunnen we de hele maanden maart, april en mei genieten van de mooie witte en roze bloesem!

De bloesem is ook overal te vinden: bomen langs de snelweg, in de wijk, in parken en in mooie aangelegde tuinen. Onze favoriet plek om te bezoeken is de Sarah P. Duke Gardens, een prachtige botanische tuin op Duke University. Ontelbaar veel vrijwilligers onderhouden deze tuin zodat tijdens de lente en zomer de tuin er prachtig bij ligt.

Sarah P. Duke Gardens
Lente North Carolina
Sarah P. Duke Gardens


De leukste lente activiteiten in North Carolina

Wildflower trails
Wat is er leuker dan op een mooie lentedag buiten wandelen? Nou, wandelen in de bergen tussen de wilde bloemen. Van maart tot en met juni komen er verschillende wilde bloemen in bloei in de Smokey Mountains en Blue Ridge Parkway. Het is bijna net zo populair als de herfstverkleuringen.

Baseball games
In de lente begint het baseball seizoen, ongekend populair bij de Carolinians. De temperaturen zijn heerlijk en lijken op prachtige zomeravonden. Geniet van een lekkere hotdog tijdens een game en van het vuurwerk aan het einde van elke wedstrijd.

Concerten bezoeken
Met de oplopende temperaturen is iedereen graag buiten. Door de staat heen worden diverse (lokale) concerten gehouden. Neem een kleedje of campingstoel mee met wat lekkers en geniet van heerlijke muziek tijdens zonsondergang.

Aardbeien plukken
Een van de activiteiten die locals elk jaar doen is aardbeien plukken. Je betaald een klein entree bedrag waarna je zelf het land op mag om te gaan plukken. Wie wil er niet heerlijk verse aardbeien eten na het avondeten als toetje of gewoon als tussendoortje tijdens je roadtrip langs de oostkust van Amerika.

Homemade ijs eten
Niet alleen de strawberry farms openen hun deuren ook dairy farms hebben graag dat je langs komt. Enkele boerderijen bieden heerlijke kazen aan met een rondleiding terwijl andere vers ijs verkopen. Wat is er heerlijker dan een ijsje eten terwijl je uitkijkt over velden vol koeien?


Lente in North Carolina staat gelijk aan het ‘pollen season’

Met de lente komt ook een ander fenomeen om de hoek kijken: Pollen Season. Ben je allergisch voor pollen in Nederland? Dan is North Carolina in de lente bezoeken niet de beste keuze. Wij zijn zelf niet allergisch maar hadden hier wel lichte klachten als jeukende ogen, droge keel en veel niezen.

Eigenlijk duurt het pollen seizoen tot aan de herfst. Om de zoveel tijd komen er nieuwe bloemen en bomen in bloei waardoor het type stuifmeel steeds veranderd. Echter, is de lente overduidelijk het ergste.

Het begint al in maart wanneer de eerste bomen in bloei staan. Waar we last van hebben is de groen/gelige deken van poeder die weken lang werkelijk overal op ligt. Op het balkon, tegen de ramen, over de auto. Het is zo erg dat we soms niet eens naar buiten kunnen kijken. Als het een beetje waait, vliegt het zo je ogen in! Er is niets tegen te doen en met schoonmaken houd je na twee dagen ook op, dat maakten we het eerste jaar wel mee. De jaarlijkse ‘spring cleaning’ stellen wij dan ook altijd uit naar de zomer.


Lees hier meer over Amerika!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *