USA

11 Bezienswaardigheden in Tennessee, Amerika

Tennessee staat vooral bekend om de blues, rock-‘n-roll en countrymuziek. Daarom zijn enkele grote steden in deze staat geliefd bij veel mensen. Maar wat is er eigenlijk buiten deze steden te doen? Welke bezienswaardigheden heeft Tennessee nog meer te bieden? Na het lezen van dit artikel wil jij direct deze staat bezoeken.


Nashville

Nashville wordt de hoofdstad van de countrymuziek genoemd. De bijnaam van de stad is dan ook niet voor niets “Music City”. Ben jij een grote muziekliefhebber dan is dit echt te place to be. De stad heeft eindeloze attracties en bezienswaardigheden rondom muziek. Broadway. Music Row en de Grand Ole Opry zijn de bekendste plekken in de stad als het graat om entertainment. Broadway is een lange straat met gezellige bars en leuke bands. Of je nu een avondje wilt stappen of gezellig muziek wilt luisteren, je kunt hier altijd terecht. Ook aan museums heeft de stad geen tekort. Bezoek het Music City Walk of Fame Park, The Country Music Hall of Fame and Museum, Johnny Cash Museum, National Museum of African American Music,

Ben je er niet alleen voor de muziek, bezoek dan ook het Parthenon, replica van het parthenon in Athene, Cumberland Park, Vanderbilt Dyer Observatory, tour het Capitool of het Belle Meade Plantation.


Great Smokey Mountains National Park

Het oosten van Tennessee ligt in de bekende Great Smokey Mountains, beter bekend als de Smokies. Wist je dat dit National Park het meest bezochte park van Amerika is? Een prachtig berggebied met mooie autoroutes, watervallen, wildlife zoals beren en herten en prachtige uitzichtpunten. Gatlinburg en Pigeon Forge zijn de plekken om de Smokies vanuit te ontdekken. Overigens wel erg toeristisch. Heb je weinig tijd dan is een rondrit over de Cherokee Orchard Road de moeite waard. Je krijgt vanaf deze route een mooi zicht over het park. Langs de weg beginnen diverse wandelroutes door de bergen of naar watervallen. Heb je meer tijd neem dan de Newfound Gap Road richting North Carolina om meer te ontdekken waaronder Clingman’s Dome. Vooral tijdens de herfst is het park ongekend populair. De verkleuring van de bladeren is onvergetelijk!


Pigeon Forge en Gatlinburg

Pigeon Forge is niet alleen de gateway naar de Great Smokey Mountains, het is ook een leuke plek op zichzelf waar veel te beleven valt, zoals The Island, TITANIC Museum, Smokey Mountain Alpine Coaster, Wax Museum of WonderWorks. Ja, het is best wel toeristisch maar leuk om te combineren met een bezoekje aan de natuur. Pigeon Forge staat vooral bekend om Dollywood, precies, het park van Dolly Parton. Het park is geschikt voor jong en oud, heeft een compleet waterpark en resort om te verblijven.

Wat voor Pigeon Forge geldt, geldt ook voor Gatlinburg, het is toeristisch. Je vindt hier verschillende thema- en avontuurparken, zoals Gatlinburg SkyLift Park, Anakeesta Mountaintop Adventure Park, Wild Bear Falls Water Park, Mysterious Mansion en de Space Needle.


Historic Brushy Mountain State Penitentiary

Deze voormalige maximum-security gevangenis wordt liefkozend Brushy genoemd. De historische gevangenis, geopend in 1896, heeft een lange geschiedenis die je door middel van een tour kunt leren. De gevangenis biedt nu verschillende tours aan van self-guided tours tot paranormal tours en distillery tours. De gevangenis ligt ten noordwesten van Knoxville.


Memphis

In het westen van Tennessee ligt de stad Memphis. Ook bekend om zijn muziek. Dit keer geen country maar blues, rock-‘n-roll en soul. Vergelijkbaar met Nashville heeft Memphis Beale Street, een straat vol gezellig bars en restaurants waar je kunt genieten van bandjes die verschillende stijlen muziek spelen. Onze favoriet B.B. King bar! Kom je hier voor de muziek bezoek dan het Memphis Rock-‘N-Soul Museum, Blues Hall of Fame, Memphis Music Hall of Fame, Stax Museum of American Soul Music en de Sun Studio om Elvis zijn microfoon vast te houden.

Net buiten downtown Memphis vind je een van de highlights van de stad, Graceland, het huis van Elvis Presley. Een tour door het National Historic Landmark is echt een must als een Tennessee bezoekt.

Ben je hier niet alleen maar voor de muziek bezoek dan het National Civil Rights Museum en het Lorraine Motel waar in 1968 Martin Luther King doodgeschoten werd. Heel indrukwekkend!


Museum of Appalachia

Niet ver van de gevangenis en van de stad Knoxville ligt ook het Museum of Appalachia. Het museum laat het leven zien van een historisch bergdorpje uit de Appalachen. Het museum heeft niet alleen spullen uit de geschiedenis van dit gebied maar ook nog 30 historische gebouwen. Er worden in de zomer verschillende events gehouden om het leven van destijds te laten zien.


Stones River National Battlefield

In central Tennessee ligt het slagveld van een van de bloedigste en belangrijkste gevechten van de Amerikaanse burgeroorlog. Er vielen maar liefst 24.000 doden in 3 dagen tijd. Het gevecht had een grote rol in het verkrijgen van land voor de Union. De beste indruk van het park krijg je met een van de guided tours. Meer informatie over het slagveld en de gevechten kun je lezen in het visitor center. Deze heeft een uitgebreid museum met film.


Chattanooga

Op de grens met Georgia ligt het plaatsje Chattanooga. Het plaatsje staat vooral bekend om de natuur waarin het ligt. Zo ligt op een paar minuten van downtown Chattanooga Lookout Mountain met diverse attracties zoals Ruby Falls, de diepste waterval onder de grond. De top van de berg kun je ook bezoeken met een 125 jaar oude kabelbaan, de Incline Railway. Het Tennessee Valley Railroad Museum is ook een populaire bezienswaardigheid in de stad.


The Bell Witch Cave en Lost Sea Cave

The Bell Witch Cave ligt in het noorden van Tennessee in het plaatsje Adams. Op ongeveer 40 minuten rijden van Nashville. De grot staat bekend om zijn spookverhalen en paranormale activiteiten. De verhalen gaan terug naar 1817 en sinds die tijd zijn er heel veel verhalen en activiteiten vastgelegd. Het wordt gezegd dat dit de meest behekste plek is van Amerika. In de entreeprijs zit een 40 minuten durende tour van de grot onbegrepen plus een tour van de blokhut waar de family Bell verbleef.

Hou je niet van spookverhalen dan is de Lost Sea Cave een goed alternatief. Deze grot ligt net buiten Sweetwater. De grot bevat Amerika’s grootste ondergrondse meer. Een ruim 1 uur durende tour brengt je door de grot naar het meer waar je een korte boottocht op maakt. Een bijzondere ervaring!

4 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *