Wonen in Singapore

Verhuizen naar Singapore: We zetten de puntjes op de i en gaan er op uit

Onze eerste week in Singapore is echt voorbij gevlogen! We hadden het dan ook echt ongelofelijk druk. Tegelijkertijd probeerden we het meeste uit onze dag te halen met de jetlag maar die haalde ons halverwege de dag weer flink in. Gelukkig was de tweede week iets rustiger, werd de jetlag minder en hadden we zelfs tijd om leuke dingen te doen. Hoe onze tweede week verlopen is lees je hieronder in het nieuwste blog vanuit Singapore!


Laten we naar het hotel, uuuh… huis gaan

We zijn nog steeds verbaasd over het appartement. Elke keer komen we weer nieuwe dingen tegen. Het 50 meter zwembad, ontelbaar veel BBQs, aquagym, 4 jacuzzi’s, noem maar op. Op de tweede verdieping wachtte ons nog een veel groter zwembad, een bibliotheek, stoomcabines en vergaderruimtes. Later bezochten we de zogenoemde ‘sky terraces’ op hogere verdiepingen in het appartementencomplex. Hier vonden we wederom meerdere BBQs en leuke hangstoelen waarin relaxt kon worden en zelfs verwarmde jacuzzi’s! Ongelofelijk al die luxe het lijkt wel een resort!

Het zwembad bij ons appartement


De puntjes op de i zetten

Willem had besloten om de tweede week in Singapore al te beginnen met wat werk. Ondanks dat hij een week kreeg om rustig te settelen. Op zich prima, het appartement was helemaal schoon en eigenlijk moesten alleen de koffers nog verder uitgepakt worden.

Ik ging daar rustig mee verder terwijl de loodgieter voor een tweede keer langs kwam. Vorige week kwamen ze het water dan wel aanzetten maar wat bleek: We hadden geen warm water! Gelukkig hadden we dat zelf snel weten op te lossen met hulp van de buren. Maar ondanks dat was er toch nog een lekkende kraan en kwam er geen water uit het kraantje op het balkon. Dat moest toch nog even opgelost worden. Binnen tien minuten stond de loodgieter weer buiten en was alles perfect gemaakt.

We kwamen er ook al snel achter dat we wat dingetjes te kort kwamen, we hadden dan ook alleen maar het hoognodige gekocht. Vrijwel elke dag ben ik dus weer naar de IKEA gegaan of andere leuke winkeltjes in de buurt om spullen te kopen en boodschappen te doen.


Lees hier hoe onze eerste week
in Singapore is verlopen


Reparaties aan het appartement

Vorige week hadden we contact gehad met de klusjesmannen van het appartementencomplex. Ze kwamen nogmaals inspecteren of er dingen kapot waren. Een soort manager-achtig iemand met assistent kwam binnen samen met een van de projectontwikkelaars. Samen met hen ging ik alles af. Ze schreven het netjes op en ik kreeg te horen dat ik een formulier moest laten ondertekenen door de huurbaas. Hij moest toestemming geven dat de verbeteringen gemaakt konden worden. Maar die beste man woont in Vietnam dus ik zei dat dat niet zo snel geregeld was en dacht dat hij dat wel goed zou vinden omdat het appartement er dan ook mooier uit ziet. Dat was geen probleem en gelukkig konden ze meteen beginnen met repareren. De projectontwikkelaar ging weg en de manager gaf instructies (in Singlish, dus nog vrijwel onverstaanbaar) aan zijn assistent die er ook snel op uit ging.

Binnen enkele minuten stonden er twee mannen aan de deur die kwamen kijken naar de airco die niet werkte, althans twee van de vier. Weer iemand aan de deur die kwam kijken voor het lampje in de kast wat niet aan ging en begon dit meteen te maken. Weer een andere man kwam binnen die keek naar de afzuigkap. De manager verzekerde mij dat alles vandaag gefixt werd. Ik zei dat is prima maar morgen ofzo kan ook, het had allemaal geen haast. Maar nee nee het was allemaal geen moeite.

De man van de afzuigkap deed wat moeilijk en na een paar duidelijke woorden van de manager ging de klusjesman weg. Ondertussen was het lampje in de kast gemaakt en werd mij verteld dat de airco wat langer ging duren. Ze zouden de dag erop terug komen, want vandaag hadden ze geen tijd. Allemaal prima.

Na een paar minuutjes kwamen er twee andere mannen binnen om het kapotte plafond te maken. Er was een hapje uit net of er een deur tegenaan gestoten was tijdens het bouwen. De manager moeide zich flink dat alles schoon moest blijven en zo snel mogelijk gemaakt moest worden. Ik vond het wel een beetje vervelend, want zo’n haast had het ook allemaal weer niet. Ook ging hij even de rest van het huis door en vond nog een ander plekje waar overheen geschilderd moest worden. Binnen een kwartier was dit opgelost en ook werd de afzuigkap door, jawel, wéér een andere man gemaakt.

Binnen een uur was alles gemaakt. Hij verontschuldigde zich voor de airco en zei dat als hij tijd had hij morgen mee zou komen met de klusjesmannen. Zo niet, dan kwam zijn assistent. Hey, relax, allemaal goed hoor! Vier airco’s op 60 vierkantenmeter is ook wel overdreven maar goed.


Lees hier hoe het ons verging in week drie!


Ons eerste social event in Singapore

De volgende dag kwamen dezelfde airco-mannen weer langs samen met de assistent. Direct gingen ze in de weer. Het duurde toch wel een paar uur voordat ze alles gemaakt hadden. Ondertussen kwam ook de manager even om de hoek kijken of alles wel goed ging. Echt een hele aardige man. Ik ondertekende papieren dat alles klaar was en als er nog iets was moest ik het maar gewoon laten weten. Echt top geregeld hier!

Diezelfde avond hadden we ons eerste sociale event. De Nederlandse groep organiseert elke maand de ‘Dutch Drinks’ waar je kunt netwerken en gezellig kletsen met andere Nederlanders. We besloten hier naartoe te gaan. Het was in downtown ergens op een dakterras met mooi uitzicht op de Marina Bay. Voor de eerste keer voelden we ons helemaal in Singapore.

Marina Bay Sands hotel


Toerist in eigen land

We besloten in de weekenden ons een beetje te gaan gedragen als toeristen. Er is stiekem nog best wat te zien in Singapore en in het weekend hebben we daar mooi tijd voor.

Willem moest nieuwe kleren hebben voor zijn werk dus besloten we naar de bekendste winkelstraat van de stad te gaan: Orchard Road. Als je hier niet kunt kopen wat je zoekt, dan heb je echt serieuze problemen. Ontelbaar veel winkels en verborgen malls van verschillende verdiepingen onder de grond, en ook niet zoals in Nederland om de 5 meter dezelfde winkel. Heerlijk om hier rond te sjokken en alle glamour in ons op te nemen. We kijken onze ogen nog uit naar alle apartere dingen die ze hier aanbieden in de wat meer Aziatische winkels.

Orchard Road

We hadden de hele dag gewinkeld en niet eens tijd gehad om voor een fiets te kijken voor Willem. Op zondag besloten we naar de Decathlon te gaan in de wijk Little India. Volgens mij besloot heel Singapore dat ook te doen. Het was ongelofelijk druk. Uiteindelijk gingen we zonder fiets naar huis, want Willem besloot om de hoek bij ons appartement nog eens te kijken of ze daar wat beters hadden. Hij was geslaagd maar de fiets die hij wilde hadden ze alleen in een vestiging in downtown. Willem is de hele dag bezig geweest om dingen te regelen en weer heelhuids naar het appartement te fietsen. Vanaf nu kan hij met de fiets naar zijn werk in plaats van met het openbaar vervoer. Dat kunnen we ook weer van onze to-do-lijst afvinken.


Meer lezen over onze avonturen in Singapore?
Dat kan hier

4 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *