USA

MyVegas: Hét spel voor leuke kortingen in Las Vegas, Nevada

De meeste Amerikaliefhebbers hebben wel eens gehoord van het online spel MyVegas of wellicht zelfs gepeeld. Heb je dit niet? Lees dan vooral verder, want ik ga je vertellen hoe je op een leuke manier geld kunt besparen op je vakantie naar Las Vegas!

In de zomer van 2017 hoorde ik voor het eerst over dit spel. We hadden het er wel eens over gehad om Las Vegas te bezoeken, maar we hadden nog helemaal geen concrete plannen. Toch besloot ik het eens te gaan spelen, misschien uit voorzorg. Ik was ook wel benieuwd, hoorde er veel positieve dingen over. Achteraf een goede zet geweest.

Ik ga het in dit blog niet hebben over strategieën. Via Google kun je de beste strategieën vinden om het optimale uit het spel te halen. Ik ga het hebben over mijn eigen ervaring.

myvegas


Wat is MyVegas?

Het is een Las Vegas gokspel (slotmachines of blackjack) wat je online via Facebook kunt spelen. Met dit spel verdien je Loyalty Points die je vervolgens uit kunt geven aan rewards: Korting op (of soms gratis) maaltijden, attracties, overnachtingen of activiteiten in Las Vegas of andere plekken in Amerika. Denk hierbij aan gratis hotelkamers, buffetten 2 voor de prijs van 1, korting op een helikoptervlucht over de Grand Canyon, korting op shows, noem maar op. Fanatieke spelers kunnen zelfs sparen voor cruises in het Caribisch gebied!

Er zijn tientallen spellen die je kunt spelen en ze hebben allemaal een eigen thema en eigen manier van spelen. Eigenlijk net zoals de gokmachines in Las Vegas zelf. Je kunt het spel volledig gratis spelen maar natuurlijk ook extra chips kopen (van echt geld). Die keuze ligt natuurlijk bij de speler, maar ik ging (natuurlijk) voor gratis.


Hoe speelde ik MyVegas?

Op internet las ik van alles over hoe je dit het beste aan kon pakken. Echter, omdat ik in het begin amper chips had om te spelen kwam het allemaal niet echt van de grond. Niet veel later veranderde het spel en had ik ineens miljoenen aan chips om mee te spelen. Ik haalde deze chips via:

  • Dagelijks draaien aan het rad
  • Gratis 50.000 chips via het verkoop venster in het spel
  • Chips of Loyalty Points via de hotels die ik bouwde
  • Chips krijg je ook via de email als je jezelf ingeschreven hebt
  • Lid worden van Facebook ‘Free Chips’ groepen waar vrijwel dagelijks tot honderdduizenden chips worden weggegeven

Als ik geen zin of tijd had om te spelen trok ik toch een paar minuten uit om even de gratis chips te verzamelen, gewoon voor de volgende keer.

Ik speelde het meeste tijdens het strijken of opruimen van het huis, of als ik op mijn laptop aan het werk was. Ik zocht een spel uit met goede bonuslevels maar die wel automatisch door bleven spelen. Er zijn veel bonuslevels waarvoor je dingen aan moet klikken. Erg lastig en leidt af van andere taken. Ik zette het op automatische spins (deze speel je vrij als je op hogere levels komt) en ik kan lekker mijn eigen ding doen terwijl ik Loyalty Points aan het verdienen ben.

Ook speelde ik alleen als er nuttige quests aangeboden werden. Quests zijn extra spelletjes zoals verzamel zoveel plaatjes of verdien zoveel Experience Points. De quests wisselen om de zoveel dagen en hebben elke keer een eigen thema. De ene quest is bijvoorbeeld voor mensen die veel chips in kunnen zetten, ‘high rollers’, en andere quests leveren vrijwel geen extra chips of Loyalty Points op. Die sla ik dus over.

Driekwart jaar later, toen we in Las Vegas belanden, had ik 65.000 Loyalty Points opgebouwd. Genoeg om wat leuks mee te doen als we in Vegas zouden zijn.


Lees hier ons reisverslag over Las Vegas


Maar werkt het uiteindelijk ook?

Ondanks dat veel mensen dit gebruiken en aangeraden hadden, was ik toch altijd sceptisch. Want wanneer krijg je tegenwoordig nou nog écht iets gratis? Omdat wij niet wisten wanneer we in Vegas zouden overnachten, boekten we de rewards pas de dag ervoor of op de dag zelf. Je moet ontzettend goed de kleine lettertjes lezen en we merkten ook dat veel acties alleen door de weeks zijn en niet in het weekend. Ook zijn de goede acties natuurlijk snel uitverkocht. Dus, weet je wel wanneer je in Vegas bent, boek vooruit!

We besloten een buffet te nemen in het hotel waar we sliepen. 2 voor de prijs van 1. Maar voor we er gebruik van konden maken moesten we online een MyLife account aanmaken en deze activeren bij een balie in het hotel.

Dit ging snel en gaf geen problemen. Een MyLife account aanmaken kun je overigens ook thuis al doen, maar omdat wij de dag zelf pas dingen boekten, hebben wij deze in Las Vegas pas aangemaakt.

Bij de balie kreeg ik een pasje met mijn naam erop en wilde de dame vertellen dat ik een MyVegas buffet gekocht had (dat moet met een code, die je via email krijgt na je aankoop, op het pasje gezet worden). Ik was nog niet klaar met praten of ze zei: ‘MyVegas?’ Uhm.. ja.. Okay… binnen 2 seconden was het gepiept en niet veel later genoten wij van een lekker buffet.

Het werkt dus echt!

myvegas
Basketballen verzamelen voor de extra quests


Maar drie rewards kopen

Als je gebruik maakt van de MGM Grand rewards kun je maar 3 reward opties kiezen in 3 maanden. Daarnaast kun je er nog andere (niet MGM Grand rewards) aan toevoegen. Hier lijkt geen limiet aan te zitten. Echter, de meeste en leukste rewards zijn natuurlijk van MGM. Deze regels veranderen overigens snel, lees deze dus goed na voordat je rewards gaat boeken.

Naast het buffet in het Excalibur Hotel kozen wij ook voor een buffet in het Aria Hotel, volgens de reviews een van de beste in Vegas. Het was dan ook echt heerlijk! En we kozen voor $25 gratis speelgeld. Altijd leuk om gratis te kunnen spelen!

myvegas
De automaat kent mijn naam!


Is het de moeite waard?

Dat is natuurlijk de grote vraag die je zelf alleen kan beantwoorden. Ik ben bijna een jaar met MyVegas bezig geweest om $70 te besparen. En wat is $70 nu op een reis van 6 weken? Natuurlijk heb ik er lang niet elke dag tijd in gestoken, maar er gaat zeker tijd in zitten, tenzij je dit combineert met andere activiteiten, zoals ik deed. Aan de andere kant hebben wij wel gebruik gemaakt van het relatief dure Aria buffet, waar wij anders nooit zouden eten.

Daarbij speel ik soms graag, zoals wij het noemen, ‘mind numbing’ spelletjes: verstand op nul en spelen. Dan kun je maar beter iets spelen waar je aan het einde van de dag nog wat aan over houdt. Voor ons was het in ieder geval geslaagd en spelen alweer voor de volgende keer!


Meer leuke en handige tips voor je
Amerika reis vind je hier

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *