Wonen in Singapore

Verhuizen naar Singapore: Een heerlijk rustige derde week

Het derde blog vanuit Singapore is een feit. Vrijwel dagelijks worden we nog overladen met nieuwe indrukken. Nieuwe geurtjes, bijzonder eten, andere gewoontes, noem maar op. Heerlijk! De weken worden steeds rustiger en ook kunnen we weer wat meer relaxen. Lees snel verder wat we deze week gedaan hebben!


Naar de tandarts in een nieuwe land, eng!

Aangezien het al weer een tijdje geleden is, werd het toch maar tijd om een tandartsbezoek in te plannen. Lastig natuurlijk als je ergens helemaal nieuw bent. Je hebt geen idee waar je naar toe moet. We besloten, net zoals in Amerika, in de buurt rond te kijken en de beste te kiezen. Zo kozen we er eentje 5 minuten lopen van het appartement.

Echte tandartsopleidingen zijn er niet in Singapore. De meesten hebben een opleiding gevolgd in Europa, Amerika of Australië. Zo heeft onze tandarts gestudeerd in Ierland. Op de een of andere manier geeft dat een veiliger gevoel, ik bedoel, je hoort ooit verhalen uit Azië… Onze tandarts in Amerika was super fijn (ook gesocialiseerd in mensen met angst) en was als de dood dat het hier mis zou gaan.

We vulden allebei een formulier in en waren direct aan de beurt. Willem ging eerst zodat ik daarna aan hem kon vragen hoe het was. Natuurlijk was alles prima en kon zowel de arts als de assistente gelukkig goed Engels. Wel net zo fijn als je uit moet leggen dat je eerder dit jaar hele oude vullingen hebt laten vervangen door kronen, waarna ik een ontsteking kreeg in mijn tandvlees en dat het allemaal nog super gevoelig is. Ik was als de dood dat ze er in ging porren wat echt heel zeer doen. Maar gelukkig begreep ze alles en was het in orde.


Lees hier het tweede blog van onze
verhuizing naar Singapore


Ook hebben we eindelijk wifi

Eindelijk was het zo ver, na twee weken kregen we eindelijk wifi! De afgelopen weken heb ik via een hotspot op mijn telefoon moeten internetten. En dat kost hier nogal wat. Helaas is het niet zo dat wanneer je internet afsluit, je er direct gebruik van kan maken. Hier komt iemand dat aansluiten en daar moet je minimaal twee weken op wachten. Gelukkig was het allemaal snel geregeld en werkt het perfect!


Hari Raya Puasa

We maken al weer onze tweede feestdag in Singapore mee. Willem besloot echter gewoon te werken omdat hij veel te doen had. Ondanks dat het feest vooral gevierd wordt door de moslimgemeenschap in Singapore (met name Maleisiërs) heeft toch iedereen vrij. Het was namelijk de afsluiter van de Ramadan, Hari Raya Puasa. Voor Nederlanders beter bekend als het Suikerfeest. Het is vooral een feest wat hier gevierd wordt met familie en vrienden. Mensen zien er op hun best uit en dat is erg leuk om te zien als je in de metro zit.

Daarom besloten wij er ook op uit te gaan en wat van de islamitische wijk te ontdekken, Kampong Glam. Helaas was er niet veel te doen. We vingen wel een glimp op van de mooie Masjid Sultan moskee en liepen door Arab Street met de gezellige restaurantjes waar alleen maar Midden-Oosters eten aangeboden wordt. Een eindje verderop, waar de grootste Midden-Oosterse markt wordt gehouden de dag voor het Suikerfeest, waren de straten mooi versierd met kleurrijke verlichting. Helaas was de markt gesloten op de dag zelf. Dat gaat dus op de lijst voor volgend jaar!


We gaan weer toeristen

Ook in het weekend gingen we er weer lekker op uit. Zaterdag waren we te vinden in het Expo gebouw van Singapore. Hier worden diverse activiteiten georganiseerd. Zo gingen wij naar het Green Health Festival, een festival met kraampjes en activiteiten over gezond eten (vegetarisch en veganistisch). Er waren allerlei producten te koop, er kon eten geproefd worden en er werden shows gehouden. Wij deden mee aan een kleine meditatieworkshop. Maar wat bleek, deze werd gehouden door een Thai die het landingsgestel van de marsvoertuigen bedacht heeft bij NASA. Hele prestaties natuurlijk en hij was er dan ook erg trots op. Tijdens dagen van meditatie op een heuvel in Los Angeles, bedacht hij de oplossing. Hij besloot niet bij NASA te blijven maar terug te gaan naar Thailand waar hij uiteindelijk meditatielessen geeft aan scholieren zodat zij beter kunnen presteren. Echt ontzettend leuk!

Heerlijk eten op de beurs

Zondags besloten we weer de toerist uit te hangen en bezochten we het bekende Gardens by the Bay. Wie kent ze niet? De torenhoge namaakbomen die ’s avonds mooi verlicht zijn.

Het was echt een ontzettend benauwde dag en je zag dat iedereen zich kapot zweten. Bij de ingang besloten we al snel een jaarkaart te kopen. Deze waren nu in de aanbieding voor 50% en dat geld zouden we na een aantal bezoeken er al uit hebben. Makkelijke keuze aangezien het ons leuk leek om hier vaker heen te gaan en rond te kijken. Er is namelijk ontzettend veel te zien.

In het weekend wordt het afgeraden om bekende attracties te bezoeken. Het was dan ook al best druk voor een zondagochtend. We besloten eerst de Flower Dome te bezoeken, een grote tuin van meerdere verdiepingen met planten van over de hele wereld. Hier was het ongeveer 25 graden binnen en dus best koud voor Singaporese standaarden. Ik liep dan ook de hele tijd rond met kippenvel. Na de Flower Dome liepen we naar het Cloud Forest, waar de bekende waterval staat. Er stond een enorme rij om de waterval op te gaan, dus besloten we dit op een doordeweekse dag maar een keer te doen als het minder druk was.


Ga hier door naar het laatste
blog over onze verhuizing

Cloud Forest in Gardens by the Bay

Vanuit de waterval bezochten we de Supertree Grove. We hadden er al een glimp van opgevangen maar wow wat is het bijzonder als je eronder staat. Je kunt hier lopen over de Skywalk: een 22 meter hoge brug die tussen de bomen in loopt. Fantastisch! De dag sloten we af bij Satay by the Bay, precies heerlijke saté (gemaakt van paddenstoelen) eten mét satésaus. Dat was lang geleden! Inmiddels was het al donker geworden en besloten we, onderweg naar het metrostation, de bomen in het donker te bekijken. Het is echt magisch als je er door heen loopt. Ongelofelijk dat we hier zo dicht bij wonen.

De bomen in het donker


Lees hier onze andere verhalen over Singapore

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *