Reisblogs Noord-Amerika

Highway 1 in Californië: Pfeiffer Big Sur State Park tot Santa Cruz

De dagen op het vaste land van Amerika beginnen langzaam op zijn einde te lopen. De afgelopen dagen hebben we gedebatteerd over hoe we deze in gaan vullen. Er is zo ontzettend veel te zien in Californië maar gewoon te weinig tijd. We kwamen tot de conclusie dat we beiden toch wel graag een stukje van de Highway 1 wilden zien. We hoefden niet alles tot in de puntjes te bezoeken, maar gewoon even wat proeven. Willem zocht de route uit.


Op weg naar de kust

Vanuit King City reden we naar Mission San Antonio de Padua in Jolon. Onderweg kwamen we langs een grote militaire basis gereden waar militairen aan het oefenen waren op stormbanen. Zoiets zien we altijd op oorlogsfilms maar had het nog nooit in het echt gezien. De San Antonio de Padua mission is een Spaanse missiepost opgericht in 1771. Het was de derde missiepost die opgericht werd in Californië, maar helaas het was nog te vroeg dus de deuren waren nog dicht. We bekeken het gebouw van de buitenkant en reden weer door naar onze volgende bestemming.

Highway 1
Mission San Antonio de Padua

Willem had namelijk een mooie route gevonden door het Pfeiffer Big Sur State Park, de Nacimiento-Fergusson Road, een 38 km lange slingerweg door de bergen die uitkomt bij de kust. Deze weg staat bekend als een van de mooiste motorroutes maar meteen ook niet de minst gevaarlijke. De weg heeft op veel plekken geen vangrail en is eigenlijk net te klein voor twee auto’s naast elkaar. Handig! Gelukkig kwamen wij in de vroege ochtend niet veel verkeer tegen en genoten wij met volle teugen van de mooie weg en het keer op keer mooie uitzicht naar de kust.

We zijn bijna bij Highway 1


Eindelijk op Highway 1

We wisten dat veel mensen enthousiast waren over de Highway 1 en we hadden ook veel mooie foto’s online gezien. Maar als je er echt staat is het toch anders. Echt prachtig! We reden verder naar het noorden en kwamen langs ontzettend veel mooie dingen. Onderweg aten we in het heerlijke Nepenthe restaurant met mooi uitzicht. Hieronder een kleine foto-impressie van de dag:

Highway 1
Julia Pfeiffer Burns State Park en McWay Falls
De kustlijn
Highway 1
Pfeiffer Beach Park met roze zand
Point Lobos State Park, zeeleeuwen spotten
Highway 1
Het San Carlos kathedraal in Monterey is het oudste stenen gebouw van California.

De dag eindigde in het kustplaatsje Santa Cruz. We sliepen een nachtje in The Islander Motel net buiten downtown. Morgen vertrekken we naar het eindpunt van onze reis op het vaste land. De tijd is ongelofelijk snel gegaan.

Het laatste blog op het vaste land:
Californië: San Fransisco, het eindpunt

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *