Wonen in Singapore

Verhuizen naar Singapore: We maken veel nieuwe vrienden deze week

Dit is al weer het laatste blog wat ik ga schrijven over onze verhuizing naar Singapore. Natuurlijk houd ik niet op met schrijven over Singapore maar het is nog even de vraag in welke vorm ik dit verder op ga pakken. Leuke ideeën van lezers zijn natuurlijk altijd welkom! Dus laat ons vooral weten wat je leuk vind om over te lezen.


Mijn eerste koffieochtend

Inmiddels is alles rustig en dan wordt het tijd om weer een ander onderdeel van de verhuizing te tackelen: Nieuwe vrienden maken! Sociale activiteiten mijn favoriete onderdeel (kuch kuch). Al ruim een half jaar ben ik op Facebook lid van enkele groepen (weer met vooral dames) die samen leuke dingen doen. Dit was de eerste ‘bijeenkomst’ die ze hadden. In een gezellig barretje dronken we koffie/thee en kletsten wat.

Een dame hield een praatje over haar boek over haar verhuizing naar Singapore. Erg interessant en voor iedereen die wel eens in het buitenland gewoond heeft (ongeacht welk land) was het erg herkenbaar. We deelden gedachtes met elkaar uit en discussieerden over het onderwerp.
Na de koffie gingen we met een klein clubje lunchen in de Arabische wijk. Ook dit was erg gezellig en iedereen leerde elkaar beter kennen. Wederom was de vertrouwde buikpijn die ik vooraf had natuurlijk totaal overbodig.


Een tweede bezoek aan de Gardens by the Bay

Zoals in het vorige blog vermeld zouden we nog een keer op een doordeweekse dag naar de Gardens by the Bay gaan. Willem kwam wat eerder thuis van zijn werk en direct na het avondeten vertrokken we. Deze keer gingen we wel de waterval op in het Cloud Forest want er stond nu haast niemand in de rij. Prachtig gemaakt allemaal. Hoe je achter de waterval door loopt en ook hier weer over een mooie sky bridge.

Bovenop het Cloud Forest

We eindigden onze avond in de tuin om de lichtshow te bekijken. Elke avond wordt er een muziek- en lichtshow gegeven bij de grote bomen. Het was rustig dus we zochten het beste plekje uit om onze camera op te stellen. Willem bleef bij de camera en ik ging rondlopen met mijn telefoon om nog meer opnames te maken. Echt geweldig!

Na de show liepen we wederom naar de Skyway om de lampjes in het donker te bekijken. Afgelopen weekend was het hier belachelijk druk maar nu vrijwel niemand. Net een sprookje als je er overheen loopt.

De Skywalk in het donker


Ook de kapper in een nieuw land is eng!

Deze week was het toch ook echt tijd om naar de kapper te gaan. De kapper. Los van het feit dat ik gewoon een hekel heb aan de kapper: Keer op keer ‘small talk’ gesprekken voeren met constant dezelfde vragen: Waar kom je vandaan? Woon je hier al lang? Wat doe je? Wat doet je man dan? Steeds weer, serieus kun je dan echt niets onthouden? Daarnaast vind ik het eng. Ik zeg niet dat ik het geweldigste kapsel van de wereld heb maar vind het echt erg als ze het fout knippen. Leg alles maar eens uit in het Engels tegen iemand die amper Engels kan. En ik had al verhalen gehoord dat ze in Azië op sommige plekken geen Europese kapsels kunnen knippen. Lekker dan…

Maar goed, het begint natuurlijk met haren wassen. Ik deed een poging ‘ik heb thuis al gewassen’ (zo van knip maar en schiet maar op), maar die hint werd niet begrepen. Uiteindelijk kwam ik er niet verkeerd van af. Ik kreeg een heuse hoofd en nek massage. Eenmaal weer in de stoel begon ze ook nog een schouder massage te geven. ‘Is dit standaard?’ vroeg ik nog. Even checken natuurlijk, bedoel het was al duur genoeg. Maar gelukkig zat het allemaal inbegrepen en was achteraf alleen de massage de prijs al waard.

Ik liet een foto zien van wat ik wilde hebben en ze begreep me direct. Uiteindelijk was het wat korter dan ik wilde (maar goed wanneer is dat niet het geval?) en liep ik tevreden de deur uit. Dat had slechter gekund!


Nog meer nieuwe vrienden maken

Tijdens de koffieochtend werd ik gewezen op een leuke barbecue die in het weekend gehouden werd. Deze keer mochten partners ook mee. Iedereen had lekker eten bij en ook het parkje waar wij waren mocht er zijn. Veel groen, direct aan het water met een strookje strand. Daarnaast keek je recht op het Indonesische eiland Pulau Batam, tenminste als je door de grote zeecontainers heen keek. Singapore staat niet echt bekend om de mooiste uitzichten vanaf het strand.

We dronken, speelden spelletjes, aten en leerden elkaar kennen. Veel Australiërs, Duitsers en Engelsen. En verschillende mensen hebben, net als wij, in andere landen gewoond. Dit was voor herhaling vatbaar!

BBQ in East Coast Park


Hiken kun je ook doen in Singapore

Zondag was een heerlijke frisse dag voor Singaporese begrippen. We besloten lekker te gaan wandelen over de Southern Ridges Trail. Singapore heeft verschillende wandelingen door de stad heen lopen die te maken hebben met de geschiedenis. In dit park werd een van de laatste strijden gestreden tijdens de Tweede Wereldoorlog tegen de Japanners. Deze tijd zijn de meeste nog niet vergeten. Zo kunnen Japanners bijvoorbeeld geen verblijfsvergunning krijgen. 

Naast de geschiedenis komt deze wandeling door leuke parkjes, een canopy-walk waar je door de boomtoppen loopt en beklim je Mount Faber (de op een na hoogste ‘berg’ van de stad, 105 meter). Echt heerlijk en je hebt totaal niet het gevoel dat je in een grote stad bent. Na 13 km wandelen vonden we het wel welletjes en gingen we met de metro weer naar huis.

Canopy Walk

Vier weken in Singapore zijn voorbij gevlogen. We beginnen steeds beter te settelen en we gaan ons proberen steeds meer te mengen met de lokale cultuur. We blijven er natuurlijk op onderzoek uit gaan en om de leukste plekjes te ontdekken!


Lees hier meer over onze avonturen in Singapore

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *