USA

7 Actieve activiteiten op Oahu, Hawaii die je gedaan moet hebben

Oahu, veel mensen gaan er heen voor de rust, luxe hotels en prachtige stranden. Maar ook voor de natuur en sportieve activiteiten is Oahu een perfecte bestemming. Verlaat Oahu niet voordat je alle activiteiten van het onderstaande lijstje gedaan hebt!


Snorkelen in Hanauma Bay

Een van de beste en populairste snorkelplekken op het eiland is Hanauma Bay. Zacht zand, prachtig blauw water, een paradijs voor snorkellaars. Dit is echter niet altijd zo geweest. In het verleden is deze baai ongelooflijk aangetast door locals en toeristen. Sinds 1990 is men bezig met het herstellen van het ecosysteem. Hierover kun je meer lezen in het kleine museum. De toegangsprijs voor het park is dan ook $7.50 (exclusief $1 parkeerkosten als je met de huurauto komt). Voor je toegang krijgt tot de baai moet je eerste een informatieve video kijken met de regels van het park. Er zijn life guards aanwezig die iedereen in de gaten houden, ook op het feit of je iets kapot maakt. In het park zelf is alles aanwezig: Snackbar, snorkelhuur, kluisjes en kleedhokjes. Het enige wat je mee moet nemen is zonnebrand, een handdoek en je zwemkleding!

PRO TIP: Ga vroeg: tussen 07.00 en 07.30 uur kan de parkeerplaats al vol zijn!

activiteiten op oahu


Zeekajakken

Een van de leukste dingen om te doen op Oahu is een kajak huren en kajakken naar kleine eilandjes dicht bij de kust. Wij huurden een kajak in Kailua bij Kailua Beach Adventures en kajakten naar het State Seabird Sanctuary met de eilanden Mokulua Nui en Mokulua Iki. Ook wel bekend als ’the Mokes’. Ben je onervaren met zeekajakken dan is het altijd mogelijk om een begeleide tour te doen. De tocht duurt, afhankelijk van het weer en of je enige ervaring hebt, 45 minuten tot 2 uur.
De hele weg kajak je over het prachtige koraal. Met wat geluk zie je onderweg mooie vissen en zeeschildpadden. Vergeet ook niet achterom te kijken en te genieten van het mooie uitzicht op Oahu!
Eenmaal op het eiland kom je oog in oog met diverse vogels die broeden op het eiland. Volg de regels: ga niet van het pad af en kom niet te dicht bij de vogels.

PRO TIP: Eet na het kajakken een heerlijke (gezonde) lunch bij Kalapawai Market, gelegen op een paar meter van de verhuurder.


Surfen op Waikiki Beach

Surfen, een van de oudste culturele activiteiten op Oahu. Hoewel het surfen een flinke geschiedenis heeft doorgemaakt in de eeuwen nadat het ontdekt werd door de Europeanen (het was zelfs een hele tijd verboden) is het weer helemaal terug. Surfers kunnen hun hart ophalen in de warme golven van Hawaii. Voor beginners (maar ook ervaren surfers) is Waikiki Beach een van de favoriete plekken om te surfen. Op het strand staan ontelbaar veel stands die surflessen aanbieden tegen competitieve prijzen. Welke is de beste? Dat is moeilijk te zeggen: ze zweren allemaal de beste te zijn… Zorg dat je met getrainde armen op vakantie gaat. Om bij de line-up te komen moet je een eindje paddelen.

activiteiten op oahu


Ga je ook naar het prachtige Big Island?
Lees dan hier onze tips!


Surfers spotten op de North Shore

Ga je zelf liever niet het water in dan is het de moeite waard om te zien hoe ervaren surfers over de golven scheren. Neem een picknick kleed mee en een koelbox vol lekkers en geniet op het strand. De beste plek om dit te doen is langs de North Shore. De bekendste spots zijn Waimea, Off The Wall en Pipeline. Vooral in de winter is dit the place to be.


Trek de natuur in

Hoewel Oahu redelijk bebouwd is, zijn er nog ontelbaar veel mooie plekken waar je kunt ontsnappen aan de drukte van de stad. Een van de beste manieren om dit te doen is te gaan hiken. Ga wandelen in het ruige binnenland, langs de kust of ga op zoek naar de vele verstopte watervallen. Onze favorieten zijn Moana Falls en Maunawili Falls. Kijk wel uit als je gaat hiken na een regenbui of natte periode. Sommige trails zijn behoorlijk modderig. Deet is dan een must!

activiteiten op oahu


Hike Diamond Head Crater

Een van de bekendste activiteiten op Oahu is de Diamond Head Crater hike, ook meteen een van de drukste omdat het op loopafstand van Honolulu ligt.
Meer dan 200,000 jaar geleden barstte de Ko’olau vulkaan uit en deze vormde de prominente krater aan de zuidkust van Oahu. In 1909 stond hier de eerste militaire basis van Hawaii. Tijdens de wandeling loop je door de overblijfselen van de militaire basis.
Ga zo vroeg mogelijk op de ochtend naar dit park om in alle rust te kunnen genieten van de wandeling en het prachtige uitzicht over Honolulu.

activiteiten op oahu


Eet poke

Wie heeft er tegenwoordig niet van gehoord? Poke bowl restaurants schieten overal te wereld als paddenstoelen uit de grond. Poke (uitspraak: pokay) betekend gesneden en bestaat uit rauwe vis met groentes, rijst en een sausje. Het is een traditioneel Hawaïaans gerecht, hoewel dit niet altijd zo was. Oorspronkelijk komt het uit Azië waar vissers restjes vlees van de bewerkte vis afsneden. Dit bewaarden ze voor een snack. Pas in de jaren 70 werd het overgenomen op Hawaii. Overal op de eilanden zijn kleine tentjes te vinden die poke verkopen. Voor vegetariërs wordt de vis vervangen door tofoe.


Meer reistips over Amerika lees je hier

3 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *