USA

Backpacken in Hawaii? Met deze tips boek je direct een ticket!

De Aloha state is een van de meest geïsoleerde eilandengroepen ter wereld. Een reisje naar een paradijselijk eiland met prachtige zonsondergangen, palmbomen en witte stranden is natuurlijk niet goedkoop en alleen aan het vliegticket hangt voor sommigen al een aardig prijskaartje. Daar bovenop komt nog je accommodatie, activiteiten, eten en eventueel een huurauto. Backpacken of low budget reizen naar Hawaii? Onmogelijk zeg je? Wij vinden van niet!

Het vraagt wat meer leeswerk en je zult (soms ver) vooruit moeten plannen, want goedkoop op de bonnefooi naar Hawaii zit er niet in. En wat is er leuker dan jezelf voorbereiden op een fantastische vakantie? Je komt zo al helemaal in de juiste sfeer. Wij geven je tips voor hoe jij geld kunt besparen op een prachtige backpack vakantie naar het onvergetelijke Hawaii!


Lees hier de highlights van Hawaii Big Island
& onze ervaring in het Volcanoes National Park


Ga in het juiste seizoen backpacken

Hoewel je het hele jaar prima door kunt brengen op Hawaii is er wel degelijk een hoog- en laagseizoen. De winter- en zomermaanden zijn erg populair. Amerikanen zoeken ook graag de van Hawaii op voor de spring-break vakantie (let op deze vakantie valt niet altijd in dezelfde week!). Het voor- en najaar zijn de goedkoopste maanden om naar Hawaii op vakantie te gaan. Je kunt zowel geld besparen op je vliegtickets als je accommodatie. Het loont om prijzen in verschillende seizoenen te vergelijken.

Wandelen door Waikiki Beach


Bespaar op vliegtickets

Je hebt besloten dat je op vakantie wilt gaan naar Hawaii en je gaat proberen een goedkoop ticket te vinden. Begin ermee om via Google Flights, Skyscanner of apps zoals ‘Hopper’ de ticketprijzen in de gaten te houden in de periode dat jij wilt vertrekken. Op deze manier kun je zien wat de prijzen doen en direct een ticket boeken wanneer de prijs het laagst is.

Het is niet altijd mogelijk maar voor wie kan: Ben flexibel met je vertrekdatum. Je wilt vertrekken op datum X maar het kan goed zijn dat een of twee dagen eerder of later de tickets een stuk goedkoper zijn. Geef jezelf de mogelijkheid deze te boeken en niet vast te zitten aan de duurdere prijs.
Ben ook flexibel met het vliegveld. Over het algemeen zijn het Daniel K. Inouye International Airport in Honolulu, Oahu en het Kahului Airport in Kahului, Maui het goedkoopste om op te vliegen. Hou dus de ticketprijzen van verschillende bestemmingen goed in de gaten.

Daarnaast kun je ook geld besparen op vliegtickets met meerdere overstappen. Natuurlijk gaat de extra reistijd wel van je vakantie af. Ga bij jezelf na of je dit de moeite waard vindt.


Backpacken op Hawaii betekent rustig aan doen

Je kent het vast wel: Je bent je vakantie aan het plannen maar komt erachter dat je planning behoorlijk druk is. Je wilt namelijk zoveel mogelijk zien in een kort tijdsbestek. Logisch!

Gelukkig is elk Hawaiiaans eiland exotisch en ook heeft elk eiland ontzettend veel moois te bieden. Toch is het het goedkoopste om op één eiland te blijven. Dit geeft je de mogelijkheid rustiger te reizen en daarmee kun je kosten besparen!


Slaap in een hostel

Je bent eindelijk in Hawaii en je wilt toch wel slapen op de populaire plekken zoals op loopafstand van Waikiki Beach. Ik snap het helemaal! Aan slapen op populaire plekken hangt natuurlijk wel een prijskaartje. Maar gelukkig zijn er overal hostels te vinden waarmee je de kosten behoorlijk kunt drukken. Zelfs de prijs van een privékamer is een stuk goedkoper vergeleken met andere hotels. Een bed in een gedeelde kamer heb je al voor een paar tientjes. Boek echter wel op tijd. Je bent namelijk niet de enige die op zoek is naar een goedkope slaapplek. Deze zullen redelijk snel volgeboekt zijn.

Hostels bieden ook vaak gratis dingen aan zoals ontbijt, bier en pizza-avonden of gratis snorkelhuur. Daarbij organiseren sommige hostels tours tegen een lager tarief en ook de prijs van een surfboard, bodyboard of SUP board is een stuk lager dan buiten op het strand.

Wij sliepen in Honolulu, Oahu in het Polynesian Hostel Beach Club. Dit hostel lag 5 minuten lopen naar het bekende Waikiki Beach, biedt diverse leuke activiteiten aan en er zijn enkele parkeerplekken beschikbaar voor je huurauto. Wij hebben hier een ontzettend leuke tijd gehad!

Booking.com


Maak je eigen maaltijden

Natuurlijk kun je wel goedkoop uit eten in Amerika, maar heb jij zin in elke dag McDonald’s of Taco Bell? Precies, dat dacht ik al. Uiteten in restaurants is in Amerika niet goedkoop, laat staan op een van de populairste en afgelegen plekken van het land. Daarbij denk je dat je een goedkoop restaurant gevonden hebt maar dan komt er ineens nog 20% tip bij!

Wil je toch een keer uiteten, kies er dan voor om buiten het hotel te lunchen. Lunchprijzen liggen een stuk lager dan dinerprijzen. Ga in een lokaal restaurant of bij een food truck eten in plaats van een grote keten of toeristisch restaurant. Bovendien verkoopt de supermarkt ook lekkere salades en broodjes die je overdag gemakkelijk op het strand op kunt eten.

Slaap je in een hostel of appartement kook dan ’s avonds zelf of maak een lekkere lunch voor tijdens je avonturen op het eiland. Eten in de supermarkt is duurder dan op het vaste land (het gros van de producten moet worden geïmporteerd) maar uiteindelijk is het veel goedkoper dan elke avond uit eten gaan.

Een heerlijk gezonde lunch voor een paar dollar bij een food truck


Wel of geen auto huren tijdens het backpacken?

Op sommige eilanden kun je goedkoop gebruik maken van het openbaar vervoer. Op Oahu heb je bijvoorbeeld ‘The Bus’. Ondanks dat het betrouwbaar is, is het openbaar vervoer wel langzaam, vaak de dubbele reistijd van met een huurauto. Vanuit Waikiki Beach is het een uur met de bus naar bijvoorbeeld Pearl Harbor, Diamond Head Crater en Hanauma Bay.

Een auto huren is niet goedkoop maar het geeft je wel enorm veel vrijheid. Druk de kosten door een auto te huren voor een paar dagen in plaats van een hele vakantie. Ga vroeg op pad en kom laat weer terug zodat je optimaal gebruik kan maken van de huur.

Slaap je in een hostel en heb je leuke mensen leren kennen? Vraag of zij mee het eiland willen ontdekken. Zo kun je mooi de kosten delen!


Ontdek de natuur

Natuur is vrijwel overal gratis. Zo ook op Hawaii. Je kunt hier dan ook eindeloos genieten van de prachtige natuur. Elk eiland heeft ontelbaar veel hikes inclusief mooie watervallen en uitzichten die klaar staan om door jou ontdekt te worden. Ben je op vakantie voor je rust? Dan zijn er nog de prachtige stranden waar je de hele dag lekker kunt luieren in de zon (of onder een palmboom). Smeer je wel goed in!

Watervallen zoeken op Hawaii Big Island


Coupons gebruiken

Amerikanen zijn dol op coupons. Het is niet voor niets dat er complete televisieshows over gemaakt worden. Door deze gekte zijn er overal boekjes te vinden die vol staan met couponcodes voor korting op de meest uiteenlopende activiteiten (zoals surflessen), attracties en bezienswaardigheden. Neem bij aankomst op het vliegveld even de tijd om wat boekjes te scoren zodat je er later doorheen kunt bladeren en kijken of er iets voor je bij zit.


Gratis activiteiten

Zoals op elke plek op de wereld zijn er overal gratis activiteiten te vinden. Je bent zeker niet de enige die erop af komt. Mensen van alle ‘walks of life’ komen af op het woord gratis, zeker niet alleen backpackers.

Terwijl andere toeristen zich blauw betalen aan een ’traditionele’ Luau ga jij naar de gratis Kuhio Beach Torch Lighting & Hula Show op Waikiki Beach. Of boek een van de vele gratis activiteiten in het Royal Hawaiian Center waar je gratis lessen kunt volgen in Ukelele spelen, Lei kransen maken of Hula dansen. Elk eiland heeft zijn gratis activiteiten. Speur thuis het internet af en maak een leuke planning voor op reis.

De gratis Hula show op Waikiki Beach


Meer tips voor een onvergetelijke reis naar Hawaii?
Klik dan hier!

6 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *