Reisroutes,  Reisroutes Amerika

Reisroute: Een mini roadtrip over het paradijselijke eiland Oahu in Hawaii

Oahu, een plek waarbij witte stranden met palmbomen direct in je hoofd schieten. We hebben er allemaal wel eens van gehoord: Waikiki Beach, surfers die de ongekend hoge golven temmen op de North Shore en de beelden van Jurassic Park. Oahu blijft ongekend populair bij iedereen over de hele wereld. Niet ver buiten de hoofdstad ligt het grootste vliegveld van Hawaii. Oahu is een van de toeristische eilanden en voor de meeste mensen begint hier de reis in de Aloha State. Ook deze roadtrip op Oahu begint hier.

Vergeleken met andere eilanden doet Oahu je meer aan Florida denken door de vele bekende winkels, Amerikaanse ketens en vrijwel overal bebouwing. Het lijkt overweldigend in het begin maar wanneer je verder kijkt ontdek je dat Oahu een prettige sfeer heeft. Of je nu op zoek bent naar cultuur, een heerlijke strandvakantie of juist een actieve vakantie, dit paradijselijke eiland heeft alles te bieden.


Overzicht

Aantal kilometersOngeveer 250 kilometer
Aantal dagen7 dagen
LuchthavenHonolulu, Daniel K. Inouye International Airport
Beste PeriodeHet hele jaar door
VervoerHuurauto
roadtrip oahu
Hanauma Bay in de vroege ochtend


Beste reisperiode

Hawaii heeft een tropisch klimaat waardoor het er gedurende het hele jaar heerlijk weer is. Het tropische klimaat zorgt er ook voor dat er het hele jaar kans is op regenval. Doordat Oahu bestaat uit twee vulkaankraters is de regenval moeilijk te voorspellen en valt de regen ongelijkmatig over het eiland. Echter, de periode tussen november en april wordt ‘regenseizoen’ genoemd. Mei tot en met oktober is de beste reisperiode omdat er minder regen valt.
Ondanks dat het meer regent wordt de winter ook meegerekend als hoogseizoen in Hawaii. Voornamelijk Amerikanen proberen de kou te vermijden en gaan opzoek naar beter weer. Ook moet je rekening houden met Amerikaanse vakanties, zoals spring break, die voor een drukkere periode kunnen zorgen.
Hoewel de temperaturen lager liggen in het voor- en najaar is het qua drukte een stuk rustiger. Hierdoor liggen ook de prijzen van hotels een stuk lager. Perfect voor mensen die een leuk deal willen scoren.


Backpacken in Hawaii? Kan dat nou echt?
Wij vinden van wel!


De route

Oahu is een heerlijke plek om bij te komen van een lange roadtrip door Amerika of gewoon om even te ontstressen van alle drukte thuis. Ben je opzoek naar wat meer avontuur dan is een roadtrip in Oahu een perfecte keuze. Naast prachte stranden is er ook nog een hoop ander leuks te doen. De onderstaande route brengt je langs alle hoogtepunten van het eiland.


Dit kun je toevoegen aan je roadtrip op Oahu

Zoals voor elke plek geldt dat ook op Oahu ontzettend veel te zien is, veel meer dan de highlights die wij in deze reis benoemen. Met deze extra tips zitten je dagen zo vol:

 • Op Oahu kun je ontzettend veel leuke tours boeken. Een kleine greep uit het assortiment: Helicoptertour over het eiland, een cocktailcruise tijdens zonsondergang, fototours, cruise rondom het eiland of een movie-set tour.
 • Boek een duikcursus bij een van de vele duikscholen of ga mee de boot op om te snorkelen op de mooiste plekjes van het eiland.
 • Of leer surfen en boek een meerdaagse surfcursus
 • Hou je meer van wildlife? Ga dan duiken met haaien aan de North Shore of boek een tour om dolfijnen te spotten. In de wintermaanden kun je een whale watching tour boeken.
 • Zoek de natuur op en ga in het binnenland opzoek naar de ontelbaar veel watervallen en prachtige uitzichten vanaf de ranges
 • Adrenaline junkies gaan de ‘Jurassic Jungle’ beter verkennen per quad of buggy. Of wellicht kies jij voor een zipline!


Oahu is perfect voor een actieve vakantie.
Wat er allemaal te doen is lees je hier


De route van dag tot dag

Aangezien Oahu niet heel groot is en de rijafstanden relatief klein zijn, kun je de highlights in een paar dagen gezien hebben. Wij hebben zes dagen een auto gehuurd en ons helemaal niet verveeld. Vooral wanneer het regent rij je gemakkelijk naar een andere plek waar de zon schijnt!

Aankomst Honolulu – 1 nacht
Ben je van plan rond te reizen dan is het handig om direct een huurauto te huren bij aankomst op het vliegveld en deze te parkeren bij het hotel. Kom op adem van een lange vlucht in het hotel en ontdek Waikiki Beach op een rustig tempo.

Hotelsuggestie: Waikiki Beachcomber by Outrigger
Budgetoptie: Polynesian Hostel Beach Club

Buddhistische The Byodo-In Temple

Kailua – 2 nachten
Onderweg naar Kailua bezoek je Hanauma Bay Nature Preserve. Een van de mooiste snorkelplekken op Oahu. Wees er op tijd bij tussen 07.00 uur en 07.30 uur kan de parkeerplaats al vol zijn. Neem de rest van de ochtend de tijd om heerlijk op het strand te liggen, bij te dutten of om de onderwaterwereld te ontdekken.

Vanuit hier is het nog een half uurtje rijden naar Kailua via de bekende Kalaniana’ole Highway. Onderweg kun je stoppen bij Sunrise Beach of een wandeling maken over het Makapu’u Point Lighthouse Trail naar het gelijknamige uitkijkpunt en vuurtoren. Een retourwandeling van bijna 5 kilometer.

De eerste volledige dag in Kailua kun je genieten van het prachtige strand of een kajak huren om naar het Mokulua Islands State Seabird Sanctuary te kajakken. Deze activiteit zal ongeveer een halve dag in beslag nemen.
Een andere optie is om met de huurauto het binnenland in te trekken en te hiken. Er zijn diverse watervallen waar naartoe gewandeld kan worden, onder andere Maunawilli Falls, Likeke Falls en de Lulumahu Falls. Een korte stop bij Nu‘uanu Pali Lookout is ook echt de moeite waard.

Hotelsuggestie: In Kailua zijn niet veel hotels beschikbaar maar wel leuke Airbnb’s. Ben je nieuw bij Airbnb? Boek dan via deze dan krijg je €25 korting op je eerste boeking! Klik hier om naar de Airbnb website te gaan.

Waimea – 1 nacht 
Vanuit Kailua rijden we naar de North Shore van Oahu. Onderweg kom je langs de Buddhistische The Byodo-In Temple en Kualoa Ranch & Zipline waar je tours kunt boeken. Ook kom je langs diverse kleine plaatsje waar het leuk is om even uit te stappen en rond te kijken.

Aan de North Shore kun je de beste surfspots van Hawaii bezoeken zoals Banzai Pipeline, Waimea Bay en Sunset Beach. Liever nog wat snorkelen dan is de Shark’s Cove een goede plek.
Andere opties zijn een bezoekje aan het Pu’u O Mahuka Heiau State Historic Site of wandelen in de Waimea Valley.

Hotelsuggestie: Kalani Hawaii Private Lodging

roadtrip oahu
Dole ananasplantage

Waikiki Beach – 3 nachten
Vanuit Waimea rij je door het binnenland van Oahu terug naar Honolulu. Onderweg kom je langs de bekende Dole ananasplantage. Leer hier alles over de ananas en loop door het grootse maisdoolhof van de wereld.

De laatste dagen breng je door in Waikiki Beach. Relaxen op het strand, shoppen en heerlijk eten in de ontelbare restaurants. Ga surfen of SUPpen. Geniet ’s avonds van een prachtige hulashow bij zonsondergang. Maak uitstapjes naar Pearl Harbor of hike naar de top van de uitgedoofde Diamond Head krater. Beide plekken zijn bereikbaar met een Uber en de bus of kies ervoor om de huurauto aan te houden en bij aankomst op het vliegveld in te leveren.

Hotelsuggestie: Waikiki Beachcomber by Outrigger – Budgetoptie: Polynesian Hostel Beach Club


10 Tips voor een onvergetelijke roadtrip door Oahu

 • Relax! Ja hier geldt de ‘Hawaiian time’ en de Aloha spirit is with you!
 • Ondanks dat Hawaii zo ver weg ligt van het vaste land van Amerika, heb je hier ook gewoon een ESTA nodig. Vergeet deze niet tijdig aan te vragen.
 • Boek vooraf je overnachtingen. Oahu is het hele jaar populair waardoor goedkopere hotels vaak snel vol zitten. Boek daarom op tijd om niet de hoofdprijs hoeven te betalen.
 • Neem niet alleen je bikini mee. Als je van plan bent het binnenland in te trekken heb je een vestje nodig. Op hoogte kan het behoorlijk frisjes zijn.
 • Neem muggenspray mee. Vooral na een flinke regenbui zitten er in de natuur ontzettend veel muggen.
 • Neem stevige en waterdichte wandelschoenen mee als je gaat hiken. Veel wandelpaden zijn niet geasfalteerd maar gewoon van zand. Deze kunnen behoorlijk modderig zijn na regen.
 • Oahu is een perfecte plek voor vegetariërs en veganisten. Met name in Waikiki Beach en downtown Honolulu zijn er veel restaurants te vinden die plantaardige gerechten aanbieden.
 • Luau’s worden vaak gezien als een tourist trap. Wil je toch traditionele hula’s zien met bijbehorende muziek, zang en verhalen. Ga dan naar de gratis show op Waikiki Beach. Deze wordt meerdere malen per week gehouden.
 • Rijden op Oahu is super makkelijk. Rondom Honolulu kan het wel druk zijn op bepaalde tijdstippen maar iedereen rijdt over het algemeen rustig en sociaal.
 • Heb je een huurauto en slaap je in Waikiki Beach? In de stad zijn diverse plekken waar je gratis kunt parkeren. Vraag dit na bij je hotel.
roadtrip oahu
Waikiki Beach

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *