USA

Deze 12 highlights op Oahu, Hawaii mag je echt niet missen

Oahu, het meeste bevolkte en toeristische eiland van Hawaii. Vergeleken met de andere eilanden is het inderdaad een hele andere wereld. Dit wil echter niet zeggen dat er geen leuke dingen te doen zijn! Oahu heeft voor iedereen iets te bieden. Of het nu om prachtige stranden gaat, natuur, historie, bijzondere bezienswaardigheden of shoppen, Oahu heeft alles! Ga je binnenkort op vakantie naar Oahu, gebruik dan dit lijstje met highlights van het eiland en zorg dat je niets mist!


Deze 7 actieve activiteiten op Oahu
mag je ook niet overslaan!


Ontdek de geschiedenis van het eiland

Pearl Harbour
Net ten westen van Honolulu ligt een van de bekendste havens ter wereld: Pearl Harbour. Deze haven kreeg tijdens de Tweede Wereldoorlog veel te verduren na een luchtaanval van Japan. Het is ontzettend bijzonder om hier rond te lopen en het prachtige museum te bekijken. Toegang tot dit Historic Site is gratis en sommige activiteiten zijn ook gratis. De topattractie van Pearl Harbour is een boottocht naar het USS Arizona Memorial waar 12.000 mensen verdronken zijn tijdens de aanval in 1941. Ook zijn er verschillende musea die bezocht kunnen worden. Wil je ze allemaal bezoeken? Koop dan een van de combinatietickets die aangeboden worden.
TIP: Ga je met de huurauto? Vertrek dan op tijd. Er zijn maar een beperkt aantal parkeerplekken beschikbaar. Ook mag je geen tassen mee naar binnen nemen. (Dit geldt ook voor cameratassen.) Je kunt een kluisje huren voor een paar dollar. Bekijk hier de FAQ op de website.

USS Arizona Memorial

Downtown Honolulu
Het vergeten stukje Oahu, Downtown Honolulu kan natuurlijk niet tippen aan het prachtige Waikiki. Maar het is heerlijk om de drukte even te ontsnappen. Er is hier namelijk ook het een en het ander te doen. Bezoek het Aliiolani Hale, het Iolani Palace of het Hawaiian Mission Houses Historic Site and Archives om dieper de geschiedenis in te duiken. Loop door het rustige Kaka’ako Waterfront Park of ga naar de Aloha Tower Marketplace om te genieten van het uitzicht op de haven en de stad.
TIP: Ga eten bij Simply Joy Vegetarian Cuisine, veganistisch eten uit Vietnam. Zelfs de monniken komen hier eten.

Iolani Palace


Hoogtepunten voor de natuurliefhebbers

Kaiwi State Scenic Shoreline
Een van de mooiste kustwandelingen loopt dwars door dit park: Makapu‘u Point Lighthouse Trail. Deze loopt naar een uitkijkpunt direct aan de kust. Vanuit hier heb je een prachtig uitzicht over de kustlijn en het helderblauwe water van het oostelijke deel van het eiland. Enkele stukken van deze wandeling zijn wel steil. Krijg je er geen genoeg van en wil je de wandeling langer maken? Voeg dan de Kaiwi Shoreline Trail toe.

De prachtige kustlijn van het eiland

Nu‘uanu Pali Lookout
Deze lookout geeft het mooiste uitzicht over de Ko’olau Mountain Range en de oostkust van het eiland. De lookout ligt maar 5 mijl van Honolulu af, in het centrum van Oahu. Pas op, dit is de meest winderige plek op het eiland. Ook blijven hier op regenachtige dagen de wolken in de bergen hangen en legen zichzelf langs het klif af. Neem uit voorzorg een vestje en/of een waterdichte jack mee.

Nu‘uanu Pali Lookout

Diamond Head Krater
Net buiten Waikiki Beach ligt de bekende Diamond Head Krater. Vanaf het strand heb je hier een prachtig zicht op. De wandeling naar de top van de krater is een van de populairste in het gebied. Een van de redenen daarvoor is dat het zo gemakkelijk te bereiken is vanuit de stad. Begin de dag dan ook vroeg om de grote drukte (en warmte) te vermijden. Eenmaal aan de top heb je een van de mooiste uitzichten van het eiland: Waikiki Bay en Honolulu.

Uitzicht vanaf de top


Deze stranden mag je niet missen

Waikiki Beach
Het bekendste strand van Amerika en een van de bekendste van de wereld. Tijdens een vakantie naar Oahu kun je niet om dit strand heen. Geniet hier van het prachtige strand met heerlijk warm water. Huur surfboards en trotseer de altijd goede golven voor de kust. Ga winkelen in een van de vele malls of eet je buik rond in de ontelbare restaurants die te vinden zijn aan de Kalakaua Avenue.

Palmbomen en prachtig blauw water

Hanauma Bay
Hanauman Bay is per uitstek de beste plek om te snorkelen op het eiland. Deze baai gelegen in het zuiden van het eiland is een beschermd gebied. Tijdens het snorkelen word je dan ook streng in de gaten gehouden door verschillende life guards. Koraal kapot maken is ten strengste verboden. Waarom? Daar kun je mee over lezen in het kleine maar interessante museum bij de ingang van het park. Geen spullen bij om te snorkelen? Geen probleem, in het park is alles aanwezig: Snackbar, snorkelhuur, kluisjes en kleedhokjes.

PRO TIP: Ga vroeg: Tussen 07.00 en 07.30 uur kan de parkeerplaats al vol zijn!

Hanauma Bay in de vroege ochtend

Kailua
Het plaatsje Kailua is het tegenovergesteld van Waikiki Beach: heerlijk rustig. Hier kun je heerlijk genieten aan de mooiste stranden van het eiland, waaronder Lanikai Beach. Kun je moeilijk stilzitten dan is een kajak huren een leuk alternatief. In het centrum van Kailua zitten verschillende verhuurders die tours of losse huur aanbieden. Met de kajak kun je naar het Mokulua Islands State Seabird Sanctuary net voor de kust van Kailua, een prachtig klein park waar je bijzondere vogels kunt bewonderen van dichtbij.

Lanikai Beach

North Shore
Het noordelijke deel van het eiland is heerlijk rustig maar heeft ontzettend veel te bieden. In de wintermaanden vind je hier een van de hoogste golven ter wereld. Breng de middag door op het strand en bekijk hoe surfers moeiteloos de golven trotseren. Andere bezienswaardigheden zijn de Pu’u O Mahuka Heiau State Historic Site, de grootste ‘heiau’ religieuze plek van Oahu. Top op heden worden er nog steeds offers gebracht. Ook de Waimea Valley (Vallei van de Priesters) is van historische waarde voor de Hawaiianen. De vruchtbare grond zorgde in de oude tijden voor goede oogst. Naast de geschiedenis ligt er ook een mooie botanische tuin in het park.

highlights oahu
Uitzicht op de North Shore


Overige highlights op Oahu

Dole Plantage
De Dole Food Company is de grootste distributeur van fruit in de hele wereld. Het is dan ook niet vreemd dat je op de plantage meer ziet dan alleen ananassen. Toegang tot de plantage is gratis. Echter, als je iets wilt ondernemen dan betaal je daar voor. De leukste attracties zijn de Pineapple Express, een treinrit van 20 minuten die je meeneemt over de plantage en je laat zien waar al het heerlijke fruit groeit, en de Garden Maze, het grootste doolhof ter wereld! Daarnaast worden er korte workshops gehouden in de souvenirwinkel en natuurlijk moet je ook de heerlijke ananas geproefd hebben in het restaurant.

highlights oahu
Een heerlijk ananasijsje

Royal Hawaiian Center
Wil je dieper duiken in de cultuur en gewoontes van Hawaii dan moet dit centrum direct op je lijst gezet worden. Dit cultuur centrum, gelegen in Waikiki Beach, biedt een ‘Complimentary Cultural Program’. Hier kun je gratis lessen volgen in Hula dansen (of Keiki Hula voor kinderen), Ukelele spelen of een Lei krans maken, maar ook in Hawaiian quilting uit de begin 19e eeuw, Lauhala Weaving (Hala bladeren vormen in sieraden) en Ho’okani Pila (Hawaiiaanse muziek maken). Er is entertainment of onderga een heerlijke Lomilomi Hawaiian massage. ’s Avonds organiseren zij ook een gratis Hula show in Waikiki Beach.

highlights oahu
Gratis Hula Show

The Byodo-In Temple
Een grote Buddhistische tempel is een replica van een 900 jaar oude tempel in Uji, Kyoto. Normaal gesproken leven hier monniken en nonnen, maar dat is in deze tempel niet het geval. In de tempel vind je een 5,5 meter groot beeld van Lotus Boeddha. Buiten is de tempel omringd door vijvers vol grote koi karpers en de prachtige Koʻolau Range bergen. Het is een heerlijke plek om even te zitten en te genieten van de rust.

highlights oahu
Byodo-In Tempel


Wil je ook roadtrippen op Oahu?
Bekijk hier onze reisroute

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *