Reisroutes

Reisroute: Een cruise door het zuiden van het Caribisch Gebied

Met een cruise op vakantie gaan is een van de meest zorgeloze manieren van reizen. Je hoeft zelf niet te rijden, niet te koken en als je wilt hoef je niet eens activiteiten te plannen. Alles is voor je geregeld. Het enige wat je hoeft te doen is genieten van de bestemmingen die je aandoet tijdens je cruise. Natuurlijk zijn er ontelbaar veel cruises te vinden over de hele wereld. Toch blijft het Caribisch gebied een van de populairste cruisebestemmingen, niet alleen vanwege de lagere prijzen door goede concurrentie maar ook vanwege het uitgebreide aanbod. Naast de prachtige stranden, palmbomen en heerlijke cocktails hebben de meeste eilanden ook een hoop cultuur, natuur en geschiedenis te bieden. Kortom, een cruise is een perfecte manier van reizen voor mensen die veel willen zien maar toch ook heerlijk kunnen bijkomen van het dagelijks leven.

Overzicht

Aantal landen5
Aantal eilanden6
Aantal dagen12
VervoerCruise
Haven van vertrekMiami, Florida
MaarschappijCelebrity Cruises (kies een maatschappij die bij je past)
Beste periodeDecember t/m juni

Fort Frederik, St. Croix, Amerikaanse Maagdeneilanden
Twijfel je nog om een cruise te boeken? Wij zetten de meest voorkomende cruise misverstanden op papier

Beste reisperiode
De beste periode om een cruise te maken door het Caribisch gebied loopt van december t/m juni. In de winter kun je het koude weer in Nederland ontsnappen en heerlijk genieten van zon, zee en strand. April t/m juni is een populaire periode voor Amerikanen en Canadezen. In het voorjaar trekt men erop uit tijdens Spring Break en de zomervakantie begint al eind mei. De schepen zitten dan beduidend voller. Vermijd het orkaanseizoen dat loopt van juli t/m november. Er is niet alleen kans op hevige regen maar ook een verhoogd risico dat cruise niet doorgaat vanwege slechte weersomstandigheden.

De route
Natuurlijk zijn er ontelbaar veel verschillende routes die je kunt boeken in de Cariben. De route die wij gekozen hebben is een twaalf-daagse cruise die vertrekt vanuit de haven in Miami, Florida. De eerste en laatste twee dagen van de cruise zijn zeedagen waarbij je niet aanmeert in een haven. Onderweg worden er zes eilanden aangedaan die bezocht kunnen worden. Zie hieronder een korte animatie van de route:11 Nights Southern Caribbean Cruise

EilandAanmeer plaatsDagen
Amerikaanse
Maagdeneilanden - Saint Thomas
Charlotte Amalie1
Amerikaanse
Maagdeneilanden - Saint Croix
Frederiksted1
AntiguaSaint John's1
BarbadosBridgetown1
Saint LuciaCastries1
Sint MaartenPhilipsburg1

Van dag tot dag
Dag 1 – Aankomst op de boot, vertrek vanuit Miami
In de ochtend ga je vanuit je hotel naar de haven van Miami, Florida. Hier ga je aan boord van je schip. De eerste dag zal een beetje hectisch zijn aangezien iedereen zijn plek probeert te vinden en de bemanning alles probeert klaar te maken voor vertrek.
De eerste dag wordt er ook een rampenoefening gehouden waar iedereen aan deel MOET nemen.

Dag 2 en 3 – Zeedagen
Zoals vermeld zijn de eerste twee dagen zeedagen wat wil zeggen dat er niet aangemeerd wordt in een haven. Deze dagen heeft het schip nodig om op de eerste bestemming te komen. Je kunt aan het zwembad bijkomen van de lange vlucht naar Miami. Ontdek het schip of doe mee aan een van de vele activiteiten die georganiseerd worden.

Dag 4 – Amerikaanse Maagdeneilanden (St. Thomas)
In de ochtend kom je aan in Charlotte Amalie op het eiland St. Thomas. Vanuit de haven is het een klein uur lopen naar het centrum van Charlotte Amalie. Bij de ingang van de haven staan ontelbaar veel taxi’s te wachten om je voor een paar euro de stad in te brengen. Het is ook mogelijk een eilandtour te doen met een groepje waarbij je na een paar uur afgezet wordt in het centrum van de stad. Je bezoekt onder andere het paradijselijke Magens Bay Beach.

In het centrum, aan de Veterans Drive, zitten verschillende lekkere restaurants waar je kunt eten met uitzicht over de stad. Vanuit hier loop je makkelijk het centrum in. Let op: Je loopt bergop het centrum in en er zijn redelijk wat trappen. Het is heerlijk om te verdwalen in de kleine straatjes met gekleurde huisjes. Hoogtepunten van het stadje zijn: 99 steps, Fort Christian, Blackbeard’s Castle, Three Queens Statue, de Hebreeuwse Synagoge en de SkyRide to Paradise Point.

Ben je meer op zoek naar avontuur, ga dan mee op een ecotour naar het Hassel Island Historic District. Dit eiland ligt in het midden van de baai. Je gaat kajakken, hiken en snorkelen. De tour duurt maar een paar uur. Genoeg tijd om daarna nog even het stadje in te duiken.

99 Steps, St. Thomas, Amerikaanse Maagdeneilanden

Dag 5 – Amerikaanse Maagdeneilanden (St. Croix)
De tweede bestemming is wederom een eiland van de Amerikaanse Maagdeneilanden: St. Croix. Je komt aan in het piepkleine Frederiksted in het westen van het eiland. Ook hier kun je weer direct een taxi nemen om het eiland te verkennen.

St. Croix is een van de mooiste plekken om te gaan duiken. Bij aankomst vind je verschillende duikwinkels aan Strand Street. Of je nu een beginner bent of al langer duikt, voor iedereen is er iets beschikbaar. Het leuke is dat er mooie riffen liggen niet al te ver van het cruiseschip. Neem dus een camera mee en maak een leuke foto vanuit een ander perspectief.
Aan het einde van de duikdag zul je nog genoeg tijd hebben om wat rond te lopen in het Frederiksted Historic District met onder andere het Oscar E. Henry Customs House en het oude Fort Frederik.

Dag 6 – Antigua
Op dag zes kom je aan in Saint John’s in Antigua. In de hoofdstad is niet super veel te zien en te doen. Mocht je toch wat willen zien van het eiland dan is een tour bij uitstek een goede optie. Er staan tientallen gidsen en taxichauffeurs op je te wachten zodra je de haven van Antigua binnenloopt. Ze bieden allemaal een standaard tour aan maar onderhandelen is zeker mogelijk.

De Valley Road en Old Road brengen je langs de prachtigste stranden en door leuke dorpjes. Aansluitend kom je uit op de Fig Tree Drive, een van de mooiste wegen op het eiland. Deze slingerende weg loopt door het regenwoud en langs de weg staan oude mangobomen en bananenbomen met gigantische bladeren. Deze worden ‘figs’ genoemd door de lokale bevolking.

Een van de hoogtepunten op het eiland is Nelson’s Dockyard, een 19e eeuwse Britse haven die compleet gerestaureerd is. Hier vind je leuke winkeltjes, een aantal musea en hotels. Vanuit Shirley Heights Lookout heb je hier een prachtig overzicht op.
In het westen van het eiland vind je nog de Devil’s Bridge. In tegenstelling tot de mooie zandstranden is dit gedeelte rotsachtig. Niet veel verder kom je bij Long Bay een van de mooiste witte stranden tegen van het eiland en kun je heerlijk lunchen direct aan het water.

Shirley Heights Lookout, Antigua

Dag 7 – Barbados
Barbados is het meest oostelijke eiland van de Cariben en direct ook het meest zuidelijk eiland wat je bezoekt tijdens deze cruise. Prachtig klein eiland waar veel te doen is, maar door de lage snelheid op de wegen duurt het lang voordat je ergens bent. Als je er maar een dag op bezoek bent dan moet je helaas keuzes maken.

Wij kozen ervoor om een taxi te nemen naar het noorden naar de St. Nicholas Abbey. Dit is een plantage uit de 17e eeuw. Tegenwoordig is het omgetoverd tot museum en rum distilleerderij. Je zult een paar uur de tijd moeten nemen om deze plantage te ontdekken. Bij de entreeprijs zit een gratis tour van een uur door het huis. Daarnaast kun je een film bekijken en rum proeven die gedistilleerd wordt op het terrein.
Je kunt buiten rondlopen door de tuin en de distilleerderij bekijken.

De Harrison’s Cave kan prima gecombineerd worden met de Abbey. De grotten liggen op de terugweg naar de cruiseterminal. Je kunt de grotten alleen bezoeken op basis van een tour. Wil je zeker weten dat je nog met een tour mee kan, boek dan een tour vooruit. Tijdens de tram tour krijg je een goede introductie van de grot. Deze duurt ongeveer een uur.

Dag 8 – St. Lucia
In St. Lucia meer je aan in de hoofdstad van het eiland, Castries. Ook op dit eiland zijn de wegen minder goed onderhouden waardoor je met een taxi lang onderweg bent naar de hoogtepunten. Een goed alternatief is een boottocht langs het eiland. Met de boot ben je sneller op de plek van bestemming. Buiten de cruiseterminal bieden verschillende bedrijven een boottocht aan.

De leukste tocht is met de boot naar Soufrière, wat richting het zuiden van het eiland ligt. Vanuit de Soufrière Bay heb je een prachtig uitzicht over de twee vulkanische plugs Gros Piton en Petit Piton. In het stadje ga je een auto in en rij je, via een mooie bergroute, in een paar minuten naar de Sulphur Springs. Het is overigens de enige ‘drive in’ vulkaan van de wereld. De rotte eierengeur komt je dan ook al van verre tegemoet. De vele toeristen die de vulkaan aantrekt komen hier voor de sulfaatbaden. Een dipje in het modderbad en je ziet er 10 jaar jonger uit!
Ben je niet geïnteresseerd in de modderbaden laat je dan de geschiedenis van de vulkaan en het eiland vertellen door een lokale gids.

Marigot Bay, St. Lucia

Dicht bij de Sulphur Springs ligt de Toraille waterval. De waterval is rond de 8 meter hoog en stort in een klein bassin midden in de jungle. Trek je bikini aan en neem een dipje in het koude water of spoel alle modderrestjes van het sulfaatbad van je lichaam onder de waterval.

Een andere, heerlijke, stop is Marigot Bay. Deze baai ligt niet ver ten zuiden van Castries en is werkelijk prachtig. Weliswaar omringd door een aantal hotels geeft deze baai een echt Caribisch gevoel. Een mooi klein strandje, palmbomen en helder water perfect om te snorkelen.

Dag 9 – St. Maarten
Het laatste eiland van de cruise is Sint Maarten. Je komt aan in de stad Philipsburg en dus het Nederlandse deel van het eiland. Vanuit de haven is het niet ver lopen naar het centrum van de stad. Hier kun je jezelf uren vermaken met winkelen, op het strand liggen en eten of cocktails drinken langs de boardwalk. Leuk om te bezoeken is het Yoda Guy Movie Exhibit.

Heb je nog tijd over, neem dan een taxi naar het Divi Bay Beach Resort. Dit ligt ten oosten van de Great Bay en Philipsburg. Het lijkt privé te zijn maar je mag hier gewoon het terrein op naar het strand. De beveiliging zal niet moeilijk doen. Dit kleine strandje is heerlijk rustig. Bij de strandtent kun je voor weinig geld bedjes huren en een parasol. Heb je niet je eigen snorkelspullen bij, dan kun je ook deze daar huren. En dat is de moeite waard. Ten hoogte van Fort Amsterdam (het is een eindje zwemmen) ligt een gezonken duikboot en helikopter.
Is het tijd om te gaan dan wil de receptioniste van het resort maar al te graag een taxi voor je regelen die je voor een paar euro afzet bij de cruiseterminal.

Natuurlijk heb je ook op Sint Maarten de mogelijkheid om een taxi te pakken en ook het Franse deel van het eiland te ontdekken.

Sint Maarten

Dag 10 en 11 – Zeedagen
Wederom zijn twee volle zeedagen nodig om terug te varen naar Miami, Florida. Heerlijk twee dagen om tot rust te komen van en te reflecteren op een prachtige vakantie.

Dag 12 – Aankomst haven
Vroeg in de ochtend meert het schip aan in de haven van Miami. Niet iedereen verlaat tegelijk de boot. Het gaat geleidelijk in groepjes om drukte te voorkomen. Eerder heb je een nummertje gekregen en deze zal omgeroepen worden zodra je van de boot af mag.
Eenmaal van de boot ga je door de Amerikaanse douane en haal je je koffers op. Er kan gebruik worden gemaakt van een (vliegveld)taxiservice of je bestelt je eigen Uber naar het vliegveld of je volgende bestemming.

10 Tips

  • Let goed op je vlieg- en vaartijden. Zorg ervoor dat je voldoende speling hebt tussen aankomst en vertrek van het cruiseschip en je vlucht. Mocht een van de twee vertraging hebben dan is de kans groot dat je de aansluiting mist. Helaas wachten beiden niet met vertrekken. Neem indien nodig een extra hotelovernachting dicht bij de haven of het vliegveld
  • Zorg ervoor dat belangrijke spullen die je nodig hebt in je handbagage zitten wanneer je de boot op gaat. De koffers worden niet altijd direct geleverd. Je kunt bijvoorbeeld denken aan zonnebrand en zwemkleding als je van plan bent direct aan het zwembad te gaan liggen.
  • Bijt je door de eerste drukke en hectische dag heen. Dag twee zal een stuk rustiger zijn en soepeler verlopen
  • Vermijd op dag één het buffet, het is hier ongelofelijk druk!
  • Wist je dat, wanneer je internet koopt, je de inlogcode kunt delen met andere reisgenoten. Heb jij even geen internet nodig, log dan uit zodat een ander zijn email of Facebook kan checken
  • Zorg ervoor dat je op tijd terug ben bij de boot op dagen dat je aan land gaat. De boot vertrekt zonder pardon
  • In de restaurants kan het behoorlijk fris zijn. Neem een vestje mee als je ‘s middags of ‘s avonds gaat eten
  • Leer de medewerkers kennen. Tijdens je cruise heb je vaak te maken met dezelfde medewerkers. Maak een praatje met ze op de eerste dag een en je zult er de rest van de vakantie profijt van hebben
  • Laat je cruise niet alleen draaien om de bestemming. Deze kunnen nog zo prachtig zijn maar ook de maatschappij is belangrijk. Wanneer je volle dagen op zee zit moet je jezelf ook hier kunnen vermaken. Zoek een maatschappij die bij je past
  • Ontdek het schip. Wees niet bang om elke verdieping een keertje rond te lopen en te kijken welke faciliteiten er allemaal aanwezig zijn. Het zou jammer zijn als je op je laatste dag nog een leuke bar tegenkomt.
Tips nodig om geld te besparen tijdens je cruise? Wij zetten ze voor je op een rijtje


Bekijk hier andere reisroutes die we voor je maakten!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *