Maleisië

Een roadtrip door Maleisië? Een auto huren in Maleisië is een must!

Wat komt er bij je op als je denkt aan het verkeer in Azië? Wellicht chaos, slechte wegen, niet-bestaande verkeersregels en verkeersongelukken. Een auto huren wordt in veel Aziatische landen afgeraden door de slechte en gevaarlijke omstandigheden. Gelukkig zijn er landen die een uitzondering vormen. Het Maleisische schiereiland is daar een van. Met deze redenen wil jij zo snel mogelijk een auto huren en een roadtrip maken door Maleisië maken!


De ultieme vrijheid

Een roadtrip geeft ons altijd het ultieme vrijheidsgevoel. Je kunt gemakkelijk het hele land bereizen, zelfs de plekken waar een bus of trein niet kan komen. Je kunt vertrekken op tijden die voor jou (en je gezelschap) het beste zijn en je zit ook niet vast aan de laatste bus of trein. Het allerleukste is nog wel: Je bepaalt zelf je route! Kom je onderweg een leuk stalletje of dorpje tegen? Zet de auto aan de kant van de weg en ontdek de ongebaande paden.

auto huren Maleisië
Rieten spulletjes kopen bij straatstalletjes


Perfecte wegen

Alle grote steden in Maleisië zijn verbonden via grote snelwegen of zoals ze die daar noemen Expressways. Deze wegen zijn perfect onderhouden en doen niet onder voor de Nederlandse snelwegen. Kleinere wegen zijn voor het grootste gedeelte ook goed onderhouden. Ga je echt naar afgelegen gebieden, dan kunnen de wegen wel van iets mindere kwaliteit zijn.


Ruststops voor onderweg

Onderweg vind je ook verschillende rustplaatsen ‘rest stops’ met restaurants en nette toiletten. Hier kun je bijkomen van je lange reis, heerlijk lokaal eten eten of simpelweg frietjes pakken bij de Burger King.

auto huren Maleisië
Bergwegen naar de Cameron Highlands


Bewegwijzering is perfect

Ben je een offline kaart op Google Maps vergeten te downloaden? Geen probleem! De bewegwijzering in Maleisië is ontzettend goed. Plaatsen en banen die je op de snelweg moet volgen worden duidelijk aangegeven in het Engels. Hoewel Engels een veel gesproken taal is in het hele land, zijn de verkeersborden en waarschuwingen toch in het Maleisisch. Lees vooraf even de verkeersregels en -borden door zodat je onderweg niet voor vervelende verassingen komt te staan.


Lage kosten van de huurauto

Wanneer je alleen reist is een auto huren zeker niet de goedkoopste optie. Met een bus of trein van A naar B reizen is in dit geval goedkoper. Maar ben je met een gezelschap op reis of heb je onderweg leuke mensen leren kennen waarmee je Maleisië gaat ontdekken, dan is een auto huren snel voordeliger. De huurprijzen zijn overigens ook niet te vergelijken met  landen als Amerika of Australië. Huurprijzen liggen in Maleisië een heel stuk lager.

Wij huren altijd een auto bij Rentalcars.com of via Sunnycars.nl.

All-inclusive autohuur volgens Sunny Cars


Snelle tolwegen

Houdt er rekening mee dat je op de grote snelwegen tol moet betalen. Dit kun je prima met cash betalen maar het gemakkelijkste is via een ‘Touch ’n Go’ pass. Deze kun je kopen bij een van de vele benzinestations langs de weg en daar ook direct geld op laten zetten. Zo’n pasje geeft je de mogelijkheid om bij meerdere loketten tol te betalen zodat je sneller door kunt rijden. Ook hoef je niet te gaan stressen met cash geld.

Staat er onderweg niet meer genoeg geld op? Geen probleem! De pass kun je bij het cashpoortje bij het verlaten van de tolweg laten opladen door een medewerker.

auto huren Maleisië
Tolpoortjes op de grote snelwegen


Goedkope benzine

Voor de benzinekosten hoef je het huren van een auto in Maleisië ook niet te laten. Een volledige tank is ontzettend goedkoop. Onderweg kom je om de 50 a 100 kilometer een tankstation tegen. Je kunt hier zowel cash als met credit card betalen. Vaak vind je hier ook schone toiletten en een winkel waar je eten en drinken kunt kopen voor onderweg.


Parkeerplaatsen in overvloed

Tijdens onze vakantie hebben overal parkeerplaatsen kunnen vinden. Zelfs in de kleine dorpjes in de Camerons Highlands is parkeerplek genoeg te vinden. Vrijwel alle hotels bieden gratis parkeermogelijkheden aan voor de gasten. Vraag wel altijd even na bij een local of je moet betalen als je op straat parkeert. Dit staat namelijk niet altijd duidelijk aangegeven. 


Bekijk hier onze 10 daagse reisroute
langs de Westkust van Maleisie


Tips

  • Breng je eigen GPS mee of download offline kaarten op Google Maps.
  • Boek niet bij de eerste de beste maatschappij een auto. Kijk even rond. Prijzen kunnen namelijk sterk wisselen.
  • Ondanks dat de wegen zo goed zijn, wil het niet zeggen dat iedereen ook een goede chauffeur is. Zo is het gebruik van een richtingaanwijzer nog niet uitgevonden of wordt deze op een andere manier gebruikt. Let dus goed op en houdt het verkeer om je heen goed in de gaten.
  • Zorg ervoor dat je goed verzekerd bent voor je de weg op gaat.
  • Ben je van plan de bergen in te rijden? Huur dan niet de goedkoopste auto. Het zou jammer zijn als de kleine motor de bergwegen niet aan kan.

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *