Indonesië,  Reviews: Reisproducten en hotels

Romantische getaway in de ‘The Sankara Suites and Villas’ in Ubud Bali

Na een intensieve duikweek in Amed brengt een lokale chauffeur ons naar Ubud. We ruilen de prachtige kust in voor rijstvelden zo ver als we kunnen kijken. Na een paar uur komen we aan bij, volgens de website, een peaceful retreat. We rijden het zelfs bijna voorbij, zo klein en knus is het. Het onthaal is warm maar met een heerlijk verkoelend drankje en uitzicht over de rijstvelden komen we helemaal tot rust van de lange rit, niet wetend dat dit retreat misschien wel het beste retreat is waar we ooit geslapen hebben. The Sankara Suites and Villas is perfect voor een romantische getaway!

The Sankara Suites and Villas


Waar ligt ‘The Sankara Suites and Villas’?

The Sankara Suites en Villas ligt net ten noorden van Ubud omringd door rijstvelden. Het hotel heeft een gratis shuttle service waarmee je binnen 15 minuten het centrum van Ubud of het Sacred Monkey Forest bereikt. De shuttle brengt je ook naar andere plaatjes in de buurt, maar hiervoor wordt wel een kleine vergoeding gevraagd.

Een wandeling naar Ubud centum is aan te raden. De half uur durende wandeling (bergaf) brengt je langs diverse tempels, mooi versierde huizen, rijstvelden en leuke lokale winkeltjes en warungs. Je ziet een hele andere kant van Ubud.

Onderweg naar Ubud


Persoonlijke aandacht

Je kent het misschien wel, die grote luxe resorts die alles te bieden hebben: Prachtige kamers, luxe spa behandelingen en overheerlijk eten. Kortom alles wat je wilt hebben, maar toch mist er iets. De persoonlijke aandacht van de medewerkers was iets wat mij direct opviel in The Sankara.

Onzichtbaar en discreet als je ze niet nodig hebt, maar tegelijkertijd staan ze direct voor je klaar om alles tot in de puntjes voor je te regelen. Ze weten niet alleen in welke villa of suite je verblijft maar ze kennen je ook bij naam wat de ervaring alleen maar persoonlijker maakt.

Je wordt geattendeerd op activiteiten die georganiseerd worden en hoe je jezelf hiervoor op kunt geven. Weet je niet wat je in de ochtend wilt gaan doen dan zullen ze klaar staan met leuke suggesties. En na een lange dag op pad te zijn geweest vragen ze wat je gedaan hebt en of je het naar je zin gehad hebt. Ook maken ze graag een praatje met je om je beter te leren kennen en culturele verschillen uit te wisselen.

De lobby


De kamers

Het resort biedt verschillende soorten kamers aan. Van ‘standaard’ hotelkamers tot suites met een jacuzzi of klein privézwembad tot prachtige villas met privézwembad. Alle kamers zien er perfect uit en zijn tot in de detail verzorgd.

Wij hadden een suite met privézwembad geboekt maar omdat het resort zijn eerste regenseizoen doormaakte (precies, zo nieuw is het!) waren er een aantal lekkages gevonden. Hierdoor werden wij geupgrade naar een prachtige villa.

De villa’s liggen los van de suites waardoor je in complete rust zit en kunt genieten van het geluid van de rivier en de vogels in de bomen. Je hebt een eigen privézwembad met ligbedden waar je in alle rust kunt genieten van de zon.

Serayu Villa


Het restaurant

Het eten was keer op keer een moment waar we naar uitkeken. Of het nu westerse gerechten waren of typisch Balinees, ontbijt of diner, het was altijd overheerlijk! Gerechten vol verse, lokale ingrediënten en duidelijk klaargemaakt met liefde.

Dieetwensen
In het resort wordt er ontzettend goed rekening gehouden met dieetwensen. Het liefst natuurlijk op voorhand aangegeven zodat de chef er rekening mee kan houden. Voor ons werden er, geheel onverwacht, speciale menu’s of gerechten samengesteld voor het ontbijt, diner en de barbecue avond.
Zoals op veel plekken in Azië wordt vegetarisch verward met vegan waardoor je ook geen eieren en melk in je gerechten zult vinden. Voor ons was dit geen probleem maar ben hierin duidelijk om misverstanden te voorkomen.

Speciale avonden
The Sankara regelt ook speciale dineravonden met speciale activiteiten. Zo worden er regelmatig traditionele Balinese dansen georganiseerd of komt er een lokale artiest optreden. Ook de barbecue avonden zijn een groot succes. Traditionele barbecue gerechten worden live voor je klaargemaakt en op een speciale manier geserveerd.

Nasi Goreng


De Radha spa

Een bezoek aan de Radha spa mag niet ontbreken tijdens een verblijf in The Sankara. Er worden verschillende traditionele behandelingen en massages aangeboden voor een zeer betaalbare prijs. Behandelingen duren van 30 minuten tot zo’n 3 uur. De spa is erg exclusief omdat er maar weinig kamers beschikbaar zijn. Zorg er voor dat je op tijd een behandeling reserveert.


Gratis activiteiten

Een van de leukste features van dit resort vonden wij de gratis activiteiten die georganiseerd worden. De activiteiten zijn (traditioneel) Balinees en elke dat wordt er een andere gehouden. Zo kun je samen met een van de medewerkers een wandeling maken door de rijstvelden. Hij/zij zal je meer vertellen over het gebied, de rijst en hoe het leven er op het platteland aan toe gaat. Leer traditionele offers maken of duik de keuken in om nieuwe recepten te leren.

Ben je een vroege vogel? Begin de dag dan met een heerlijke yoga sessie.

The Sankara Suites and Villas
Wandelen door de rijstvelden van Ubud


Maak zo je verblijf in The Sankara Suites and Villas extra speciaal

Een romantisch diner
Heb je iets speciaals te vieren of wil je een avondje samen doorbrengen dan is een flower and candle light diner voor twee iets voor jou. Het is een uitgebreid gangen diner inclusief een fles wijn. Het diner kan zowel gehouden worden in je villa als op een rustige plek elders op het resort. Medewerkers zullen de tafel en de prachtige bloemendecoratie opmaken tijdens een rustig moment. Je bent niet verplicht aanwezig te zijn, je kunt heerlijk je eigen ding doen tot alles klaar is. Laat speciale dieetwensen vooraf weten zodat hier rekening mee gehouden kan worden.

The Sankara Suites and Villas
Flower & candle light dinner in onze villa

Floating Breakfast
Wie heeft het populaire fenomeen niet voorbij zien komen op Instagram? Het is precies wat de naam zegt: Het ontbijt wordt geserveerd in een drijvende mand in het zwembad! Ontzettend populair in Bali en voor een romantische getaway mag deze zeker niet ontbreken.

Het hotel heeft maar beschikking tot één mand waardoor het aan te raden is om op tijd een reservering te maken. Het ontbijtmenu is hetzelfde als in het restaurant alleen zal deze geserveerd worden in je privézwembad of in het grote zwembad.

The Sankara Suites and Villas
Floating breakfast bij de villa

Heb je iets te vieren?
Wanneer je iets speciaal te vieren hebt zoals een verjaardag of trouwdag, neem dan contact op met het hotel. Bespreek met hun de mogelijkheid om een leuke verrassing te organiseren. Zo kreeg ik op mijn verjaardag een heerlijk zelfgemaakte taartje en zongen zo’n 7 medewerkers Happy Birthday! Ontzettend leuk natuurlijk!


Boek nu snel je onvergetelijke romantische getaway in The Sankara Suites and Villas!

Of je nu iets te vieren hebt of niet, een paar dagen heerlijk bijkomen in The Sankara Suites and Villas is een complete belevenis. Zoek direct naar de juiste datum via onderstaande zoekbalk of klik op deze link om de villas en suites te bekijken.

Booking.com

Ben je op zoek naar een iets goedkopere accommodatie? Dan is The Sankara Resort Ubud een goed alternatief. Klik hier om het resort te bekijken en te boeken.

The Sankara Suites and Villas
Infinity zwembad


Lees hier meer blogs over Indonesië

2 Comments

  • The Salty Beachbums

    Ahh wat mooi zeg! Wat leuk dat je ook gedoken hebt in Amed! Wij vonden het echt ge-wel-dig! En een stuk minder toeristisch dan de westkant van Bali. Wij hebben ons hart verloren in Indonesie ben ik bang… de prachtige natuur, onderwaterwereld, vriendelijke mensen, yummie eten pff, we kunnen nog wel even doorgaan haha!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *