Reviews: Reisproducten en hotels

Dit is waarom iedereen op reis moet met de Water-to-Go waterfles

Als reiziger weet je dat het niet vanzelfsprekend is dat er drinkbaar water uit de kraan komt. Toen wij naar Singapore verhuisden schoot dit ook door ons hoofd. Als echte waterdrinkers en het feit dat we toch wel milieubewust bezig willen zijn, schoten de hopen plasticflesjes al door ons hoofd. Maar gelukkig is Singapore het enige land in Azië waar je overal water uit de kraan kunt drinken. En alle leuke reisjes die we willen maken dan? Wij kwamen uit bij de Water-to-Go waterfles!

Het is namelijk nog niet zo gemakkelijk als het lijkt. Tegenwoordig zijn er ontelbaar veel waterflessen die allemaal claimen de beste te zijn. Maar na een tijdje Googlen en lezen blijkt dat de meeste filters alleen bacteriën en parasieten verwijderen. Natuurlijk is dat al heel wat maar in het buitenland kunnen er ook nog een hoop virussen in het water zitten waar je behoorlijk ziek van kunt worden.


Over de Water-to-Go waterfles

De ontwikkelaars Dave Shanks en Cheryl Farrell reisden voor werk de wereld over en schrokken, net als vele anderen, van de groeiende berg plasticflesjes. Ze besloten een techniek op te pakken om water veilig te kunnen filteren. De technologie voor deze waterfilter was eigenlijk ontwikkeld voor NASA, precies, het ruimtevaartprogramma van Amerika. Water-to-Go gebruikte deze 3-in-1 filtertechniek om hun eigen filters verder te ontwikkelen.

De filters werden getest in Europa, Azië en Amerika. Overal werden er goede resultaten behaald. In 2014 werd de eerste fles gelanceerd die bedoeld was voor dagelijks gebruik en daarmee de hoop dat mensen minder plastic flesjes zullen kopen.

Tegenwoordig werken ze samen met andere bedrijven en organisaties om ervoor te zorgen dat iedereen beschikking heeft tot schoon drinkwater en daarvoor direct een milieuvriendelijkere oplossing te vinden.


Hoe werkt het precies?

Ik kan uit gaan leggen hoe deze waterfilter werkt, maar waarschijnlijk hoor je het liever van de makers zelf. Bekijk hieronder het filmpje om te zien hoe de waterfilter ervoor zorgt dat jij overal veilig water kunt drinken.

Video van Water-to-Go


Wat filtert de Water-to-Go waterfles?

Op de website van de Water-to-Go waterfles kun je een uitgebreide lijst vinden wat er allemaal gefilterd wordt. Dit kleine lijstje zijn misschien wel de belangrijkste punten:

 • Metalen en chemicaliën zoals chloor, fluoride, ijzer, aluminium en kwik
 • Parasieten en waterziektes zoals spoelwormen en lintwormen,
 • Virussen en bacteriën zoals hepatitis A, E. Coli, tyfus en legionella


Ben je al overtuigd en wil je hem nu meteen bestellen?
Scroll dan snel naar onder!


Ons eindoordeel

Wij bestelden de waterfles gemakkelijk op de Benelux website. De verzending naar Singapore heeft zo’n 2 weken geduurd. De waterfles zit in een kartonnetje waar informatie op staat, hoe de filter geactiveerd moet worden en wat te doen als de filter niet werkt.

Natuurlijk kan ik geen eindoordeel schrijven zonder de waterfles eerst goed uit te testen. Inmiddels is onze Water-to-go waterfles al in verschillende landen geweest: meerdere malen in Maleisië (waaronder Borneo), Indonesië, Engeland, Cambodja, Thailand, India, de Maldiven en ook in ons vertrouwde kikkerlandje.

water-to-go waterfles
Veilig water drinken in Cambodja
Voordelen
 • Veiliger water. Water-to-Go filtert niet alleen bacteriën en parasieten maar ook virussen. Voor ons geeft dit een veiliger gevoel wanneer wij de fles vullen met onbekend (kraan)water.
 • Het verminderen van plastic. Naast veiligheid was dit een ander belangrijk punt. Zeeën en rivieren liggen overal ter wereld vol plastic. Wij willen bijdragen aan een beter milieu en bewuster reizen.
 • BPA vrij. De flessen bevatten geen stoffen die schadelijk zijn.
 • Het is een stevige fles. Mocht je hem laten vallen dan valt die niet snel kapot. Ook het model is fijn en ligt goed in de hand.
 • Gebruiksduur. De filter kan maximaal 200 liter water filteren maar vergaat niet wanneer deze niet gebruikt wordt. Stel je gaat een week op vakantie en gebruikt de filter dan kun je hem daarna weer in de kast leggen en gebruiken voor de volgende vakantie. De gebruiksduur wordt hiermee langer. De filter moet wel telkens opnieuw geactiveerd worden omdat die droog is, maar dat is voor ons een kleinigheidje.
 • De filter is thuis gemakkelijk te activeren. Ondanks dat het een half uurtje duurt, ben je er zelf maar een paar minuten mee kwijt.
Nadelen
 • Zwaarder gewicht. Vanwege de filter weegt deze fles meer dan andere waterflessen zonder filter. De 75cl fles weegt leeg 160 gram. Dit is bijna 100 gram meer dan de waterfles die ik voorheen gebruikte.
 • Het water mag dan wel veilig zijn maar de smaak kan soms niet helemaal worden uitgefilterd. Op sommige plekken in India zat er toch een vies smaakje aan het water wat ervoor zorgde dat we eigenlijk liever een plastic flesje kochten.
 • Omdat het water door de filter moet, moet je het water als het waren uit de fles zuigen. Knijpen kan en mag ook niet. Daarbij moet je hem omhoog houden om water door de filter te laten lopen.

De Water-to-Go waterfles is een perfecte uitkomst voor reizigers die, net als ons, wat meer op het milieu willen letten wanneer je op vakantie bent en tegelijkertijd niet ziek wilt worden van onveilig water.
Het gewicht en de manier van drinken weegt voor ons niet op tegen de andere voordelen die deze waterfles heeft zoals het filteren van de meeste bacteriën en virussen.
Jammer is wel dat de vieze smaak van het water er niet altijd volledig uitgefilterd kan worden. Dat kan er natuurlijk ook aan liggen hoe slecht de kwaliteit van het water uit de kraan is. India is nu niet het meest schone land in Azië. Ondanks dit kleinigheidje raden wij elke reiziger aan deze waterfles te kopen!


Bestel je eigen water-to-go waterfles!

Wil jij ook een handige waterfles? Bestel hem dan super handig en snel via Bol.com!


Ben je opzoek naar nóg meer reistips?
Klik dan snel hier!

3 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *