Reviews: Reisproducten en hotels

De leukste Netflix reisdocumentaires en -series van dit moment

We vragen ons allemaal af: “Hoe lang gaat deze lockdown voor het coronavirus nog duren? Wanneer kunnen we weer op reis?” In de tussentijd kiezen we er voor om het reizen, lekker eten en de prachtige natuur van over de hele wereld naar ons toe te halen. Wat is er beter dan op de bank, met een grote bak popcorn natuurlijk, een mooie reisdocumentaire of -serie kijken? Dit zijn onze favoriete Netflix documentaires en series van dit moment. Zet ze dus snel in je lijst!

Bekijk ook de lijst met leukste reisspellen voor elke wereldreiziger die nu niet weg kan


Reisdocumentaires over onze planeet

David Attenborough – A Life on our Planet

David Attenborough verteld in deze documentaire over zijn leven op de planeet. Hij verteld wat hij meegemaakt heeft en wat zijn visie is voor de toekomst. Prachtige maar ook schokkende beelden worden getoond in deze documentaire. We worden weer eens flink met onze neus op de feiten gedrukt.


Our Planet

Wie kent ze niet, de prachtige natuurdocumentaires van de BBC? Dit keer heeft Netflix in samenwerking met het WNF een soortgelijke documentaire in elkaar gezet. ‘s Werelds bekendste verteller David Attenborough weet je opnieuw te boeien met feiten over de bijzonderste dierensoorten in maar liefst meer dan 50 verschillende landen. In deze serie wordt er echter ook een serieus onderwerp aangehaald, namelijk onze invloed op klimaatverandering.

Vergeet ook niet de Our Planet Behind the Scenes te kijken wanneer je klaar bent met deze serie!

Trailer Our Planet


Wil jij ook onze planeet helpen?
Bekijk op de officiële pagina van Our Planet

wat jij kunt doen!


Night on Earth

‘When the light fades, new worlds awake’. Wanneer wij gaan slapen wordt er een compleet andere wereld van dieren wakker. Roofdieren gaan op pad en in de jungle komen er allerlei bijzondere beestjes tevoorschijn. Voor deze natuurdocumentaire hebben ze verschillende soorten camera’s gebruikt die speciaal gemaakt zijn voor wanneer er weinig licht is, zoals een low-light camera. Deze camera’s laten in 30 verschillende landen beelden zien van diersoorten die voorheen moeilijk te filmen waren na zonsondergang.

Trailer Night on Earth


Chasing Coral

Een team van duikers, onderzoekers en onderwaterfotografen neemt je de hele wereld over om erachter te komen waarom er steeds meer koralen verdwijnen. Chasing Coral is dan ook niet echt een reisdocumentaire maar een serieuze documentaire over de invloeden van klimaatverandering op de koralen. Echter, je hoeft geen ervaren duiker te zijn om de prachtige beelden van onze onderwaterwereld te waarden.

Trailer Chasing Coral


Holland natuur in de Delta

Blijf je liever dichter bij huis? Geen probleem! De makers van de Nieuwe Wildernis kwamen in 2015 met een nieuwe natuur documentaire over de rijke Nederlandse Delta wateren. Reis mee langs de Nederlandse zee- en riviergebieden en ontdek wat voor bijzonder wildlife er allemaal leeft. Soms vergeten we bijna hoe mooi de natuur in Nederland is!

Trailer Holland – Natuur in de Delta


Persoonlijke reisverhalen

Jack Whitehall – Travels with my Father

Houd je van reizen en van komedie? Dan is deze reisdocumentaire iets voor jouw! Komiek Jack Whitehall reist in het eerste seizoen samen met zijn vader Michael door Zuidoost Azië. Jack wil reizen onder het mom van een ‘gap year’ maar zijn vader heeft totaal andere gedachtes en meningen over deze rondreis. Daar houdt het gelukkig niet bij op. In seizoen twee reist het stel naar Oost Europa en in het laatste seizoen door enkele staten in West Amerika. De meningsverschillen, bijzondere activiteiten en de strakke opmerkingen van vader Michael zullen je lachspieren goed aan het werk zetten.

Trailer Travels with my father


Expedition Happiness

Reiskoppel Mogli en filmmaker Felix Starck reizen samen met hun hond Rudi het Noord-Amerikaanse continent over. Ze verbouwen een complete schoolbus en rijden dwars door Canada om vervolgens zuidwaarts te reizen richting het zuiden van Mexico. Geniet van de prachtige ruige Noord-Amerikaanse landschappen zoals de verschillende National Parks aan de westkust van Canada en Amerika. En net zoals bij elke reis loopt niet altijd alles op rolletjes.

Trailer Expedition Happiness


Pedal the World

Felix Starck maakte voor zijn Noord-Amerika avontuur een andere reisdocumentaire over zijn fietsreis van maar liefst 18.000 km door 22 landen. Tijdens zijn avontuur rond de wereld fiets hij door verschillende landen in Europa, Azië, Nieuw Zeeland en Amerika. Een lange reis waarin hij bijzondere momenten beleeft met locals.

Trailer Pedal the World


Documentaires over Zuid Amerika

Magical Andes

Reis mee door het prachtige Andesgebergte in Zuid-Amerika. In deze reisserie bezoek je Argentinië, Chili, Peru, Colombia, Equador en Bolivia. Leer alles over de verschillende culturen en bewoners van de Andes.


Guatamala The Heart of the Mayan World

Deze documentaire neemt je mee naar het prachtige Guatemala. Ben je benieuwd naar de Maya cultuur en wil je daar meer over weten? Dan is deze serie geschikt voor jou! Kom alles te weten over de historische gebouwen en Maya cultuur.


Voor food lovers

Street Food Asia & Latin America

Een van de grote voordelen van in Azië wonen is toch wel het eten. Onweerstaanbaar street food is elke moment van de dag beschikbaar. Elk land en regio heeft zijn eigen gerechten vol verschillende bekende en onbekende ingrediënten. De makers van Chef’s Table nemen je mee naar landen als Singapore, India, de Filipijnen en Vietnam waar ze je het lekkerste street food voorschotelen. Pak pen en papier en zet de restaurants op je bucketlist!

Trailer Street Food Asia


Somebody Feed Phil

Inmiddels zij er al verschillende seizoenen verschenen van Somebody Feed Phil. Phil Rosenthal reist de hele wereld over op zoek naar de lekkerste gerechten en beste restaurants. Pak je notitieboekje er maar bij en noteer de plekken die hij bezoekt voor je volgende vakantie!


Verhalen van bekende fotografen

Tales by Light

National Geographic en Canon hebben de handen ineen geslagen om deze reisdocumentaire in elkaar te zetten. In drie seizoenen volg je bekende professionele fotografen die verhalen van over de hele wereld weten te vertellen door middel van de foto’s die ze nemen. In elk seizoen komen er verschillende boeiende onderwerpen aan bod en worden bijzondere verhalen bekend gemaakt die achter de mooiste foto’s zitten.

Trailer Tales by LightVoor Amerika liefhebbers

National Parks Adventure

In 2018 maakten wij een cross country roadtrip dwars door Amerika in het teken van de National Parks. In totaal bezochten we 17 National Parks in 6 weken tijd. De ultieme roadtrip! Liefhebbers van Amerika en van de National Parks kunnen hun hart ophalen bij deze reisdocumentaire. Samen met een avontuurlijk team ga je op stap en ontdek je de ruige natuur van alle uithoeken in Amerika.


Lees hier meer over onze cross country
roadtrip door Amerika

Trailer National Parks AdventureThe Dawn Wall

In deze waargebeurde documentaire neemt Tommy Caldwell ons mee in zijn leven als klimmer. We zien hoe deze onbekende ‘free climber’ een sensatie werd toen hij tegen de muur van een van de bekendste rotswanden in Yosemite National Park hing. Een leven vol wendingen maar bovenal succes!


Wat is jouw favoriete reisdocumentaire of -serie?
Deel het in de comments!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *