USA

Het Dry Tortugas National Park, een verborgen parel in Florida

In de vroege ochtend vertrokken we vanaf Key West, het meest zuidelijke plaatsje van Amerika, naar een bijzonder en relatief onbekend National Park. Gewapend met genoeg zeeziektetabletjes gingen wij dit avontuur aan. Twee uur lang keken we uit over open zee, regen kletterde tegen de ramen en we deinden heen en weer op de hoge golven. Maar eindelijk, het klaarde op en langzaam kregen we land in zicht! Een groot fort met rode stenen kwam steeds dichterbij. We zijn aangekomen op een van de meest afgelegen parken van Amerika: Het Dry Tortugas National Park.


Overzicht

StaatFlorida
VliegveldMiami International Airport
Aantal dagenDagtrip vanuit Key West
OvernachtingsmogelijkhedenKamperen op reservering
VervoerFerry, Yankee Freedom III
Beste reisperiodeMaart, april of mei

Wil je meer informatie? Bezoek dan de officiële website www.drytortugas.com.

Dry Tortugas National Park
De ingang van Fort Jefferson


Korte geschiedenis

De naam Dry Tortugas is bedacht in 1513 door de Spaanse ontdekkingsreiziger Ponce de León. Er waren namelijk ontzettend veel zeeschildpadden (tortugas) aanwezig op en rondom het eiland. Later kreeg het de naam Dry Tortugas omdat er geen druppel vers water te krijgen was op het eiland.

Door de eeuwen heen werden de zeven eilanden van Dry Tortugas vooral gebruikt door piraten als uitvalsbasis. Maar later, in de 19e eeuw, werd Fort Jefferson op het eiland gebouwd om de Florida Straits te beschermen tegen de vijand. Het fort bestaat uit maar liefst 16 miljoen handgemaakte stenen!

Fort Jefferson werd later nog gebruikt als gevangenis tijdens de Civil War en quarantaineziekenhuis. Pas in 1992 werd het uitgeroepen tot National Park.


Beste reisperiode

De beste periode om de Dry Tortugas te bezoeken is het voorjaar, in de maanden maart, april en mei. De temperaturen zijn nog steeds aangenaam terwijl de grote drukte steeds minder wordt. De winter is het hoogseizoen in Zuid-Florida. De Keys zijn dan overvol en prijzen liggen dubbel zo hoog. Het is dus het beste om deze periode te vermijden als dat kan.

De zomermaanden staan in Florida bekend om de zeer hoge temperaturen. Samen met de dagelijkse tropische buien houdt dit de meeste toeristen op afstand. Kan jij prima tegen hitte en vind je het niet erg dat het af en toe een keer regent? Dan is dit een prima periode om zuid Florida te bezoeken.

September tot en met november is het orkaanseizoen. Natuurlijk zijn de temperaturen nog steeds aangenaam en prijzen liggen op zijn laagst, wat aantrekkelijk is. Echter, het weer is onvoorspelbaar en er liggen flinke orkanen op de loer.

Dry Tortugas National Park
In the middle of nowhere ligt het Dry Tortugas National Park


Waar ligt het Dry Tortugas National Park en hoe kom ik er?

Het Dry Tortugas National Park ligt ongeveer 109 km ten westen van Key West, midden in de Golf van Mexico. Je kunt er dus niet zomaar naartoe rijden. Het park is alleen te bereiken met een dagelijkse ferry. Deze neemt je in de vroege ochtend mee naar het park en aan het einde van de middag neemt deze je weer mee terug naar Key West. In de tussentijd kun je niet van het eiland af. Je bent dus een hele dag kwijt met deze excursie.

De ferry kan maximaal 175 passagiers meenemen. Zorg er dus voor dat je in het hoogseizoen ruim van tevoren een plaatsje reserveert!


Moet ik entreekosten betalen?

Jazeker, een bezoek aan de Dry Tortugas is alles behalve goedkoop. Momenteel (2020) ligt de prijs voor een volwassene op $180, maar daar krijg je wel een compleet verzorgde dag voor terug. Dit zit er allemaal in je ticket inbegrepen:

 • De retour met de ferry
 • Entree voor het National Park
 • Entree voor Fort Jefferson
 • Uitgebreid ontbijt en lunch
 • Onbeperkt water, koffie en thee
 • Snorkelspullen


Kan ik overnachten in het Dry Tortugas National Park?

Ja, overnachten in het National Park kan zeker en is een zeer bijzondere ervaring als je daar de tijd voor hebt. Overnachten is alleen mogelijk in de vorm van kamperen en er zijn maar een aantal plekken beschikbaar. Het is daarom verstandig om ver van tevoren een reservering te maken, vooral tijdens het hoogseizoen. Op de site wordt aangeraden 8-12 maanden voor vertrek te reserveren.

Kamperen kost $200 voor een volwassene per nacht. Hierbij zit alles inbegrepen: De ferry, ontbijt en lunch op de boot, snorkelspullen, toegang tot het park, een tour door het fort en de overnachting. Lees hier meer over kamperen in het National Park.

Wat een bijzondere plek!


De leukste bezienswaardigheden in het Dry Tortugas National Park

Tour van Fort Jefferson
Bij je ticket zit een tour van het fort inbegrepen. De tour duurt ongeveer een uur en je komt alles te weten over de geschiedenis van het eiland en het fort. Ga je er liever zelf op uit? Dan kun je hier een self-guided tour downloaden. Zorg ervoor dat je deze opslaat op je telefoon, want op het eiland is geen internet aanwezig.

Wandel rond het eiland
Wanneer de tour afgelopen is, is het de moeite waard om een rondje om het eiland te lopen. Het is niet zo heel groot maar wel prachtig om hier en daar mooie foto’s te maken van het fort en de prachtige blauwe zee. Wellicht kom je ook een van de vele vogelsoorten tegen die op het eiland verblijven of op doorreis zijn.

Snorkelen
Zoals je hebt gelezen zitten snorkelspullen bij het ticket inbegrepen. Het is zeker een aanrader om de onderwaterwereld te bekijken! Het koraal is prachtig en je zult verschillende soorten felgekleurde vissen tegen komen.

Luieren op het strand
De stranden van de Dry Tortugas zijn werkelijk prachtig. Je kunt er heerlijk relaxen, een boek lezen of gewoon genieten van het prachtige uitzicht. Vergeet je niet goed in te smeren!

Dry Tortugas National Park
Kleurrijke vissen tijdens het snorkelen


Wat moet ik allemaal meenemen?

De Dry Tortugas beschikken niet over een hoop winkeltjes en restaurantjes. Er is een kleine souvenirwinkeltje waar wat leuks kunt kopen. Op de ferry kun je meer spullen kopen die je eventueel vergeten bent. Vergeet zeker onderstaande items niet mee te nemen:

 • Zwemkleding
 • Badhanddoek om op te liggen
 • Een kleine handdoek om je af te drogen na het douchen
 • Zonnebrand, hoge factor (Er is bijna geen schaduw op het eiland.)
 • Zonnebril en een pet of hoed
 • Camera en eventueel onderwatercamera
 • Contant geld voor de souvenirwinkel en snackbar op de boot
 • Een stevig paar sneakers of wandelschoenen
 • Een leesboek, muziek of kleine spelletjes voor op het strand
 • Zeeziektetabletjes voor op de boot

Optionele items:

 • Extra setje kleren voor op de terugweg na het douchen
 • Verrekijker om vogels te spotten
 • Je eigen snorkelspullen (Snorkelspullen zijn inbegrepen.)
 • Een waterfles om te vullen met water van de boot
 • Speelgoed voor kinderen
Het fort aan de binnenkant


Onze ervaring met de Yankee Freedom III

Hoewel het al een tijdje geleden is dat wij met de Yankee Freedom op pad zijn gegaan, was dit wel het onvergetelijke toppunt van onze vakantie in Florida. We twijfelden enorm of we dit wel wilden doen, omdat het geen goedkoop uitje is. Echter, wij vonden het heel erg de moeite waard! We zullen het dan ook iedereen aanraden om hier naartoe te gaan!

De boot is groot, mooi, goed onderhouden en lijkt nog vrij nieuw. Er zijn verschillende dekken waar je kunt zitten en genieten van het uitzicht. De boot is een speciale boot die voor goede stabiliteit zorgt waardoor je minder snel ziek wordt op de open zee. Natuurlijk is dit geen garantie. Wij hadden op de heenweg behoorlijk wat golven. Het personeel controleerde regelmatig of iedereen oké was en of ze iets konden doen. Zeeziektetabletjes waren ook gratis beschikbaar.

Bij aankomst kreeg iedereen de keuze wat ze wilden gaan doen. De tour zit natuurlijk inbegrepen maar je bent niet verplicht om hieraan mee te doen. Wij deden dat wel. De tour duurde niet heel lang en was erg informatief. De gids wist antwoorden op alle vragen en stelde ons ook vragen om te kijken of we wel aan het opletten waren.

Het ontbijt en lunch werd geserveerd op de boot in de vorm van een buffet. Veel opties: Alles was vers en goed verzorgd. Tegen betaling waren er verschillende snacks en dranken te krijgen op de terugweg naar Key West.

Dry Tortugas National Park
De Yankee Freedom III


Lees hier meer super leuke
Amerika reistips!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *