USA

De 14 leukste bezienswaardigheden van Atlanta, Georgia Amerika

Als je het aan ons vraagt, vinden wij Atlanta een van de leukste steden aan de oostkust van Amerika. Er is zo ontzettend veel te doen en het leuke is dat de bezienswaardigheden in Atlanta heel erg uiteen lopen. Er is dus voor iedereen wel iets te doen! Wij maakten een lijst met alle bekende en minder bekende attracties van Atlanta.


De bekende bezienswaardigheden van Atlanta


World of Coca-Cola

Wij zijn helemaal geen frisdrankliefhebbers maar een bezoekje aan de World of Coca-Cola is toch wel heel erg leuk! Eind 19e eeuw werd het medicinale drankje door John Stith Pemberton bedacht. Tijdens een bezoekje aan de World of Coca-Cola leer je meer over de geschiedenis van dit drankje, kun je het bottelproces zien en kun je álle smaken uitproberen!


CNN Center & Tours

In Atlanta zit het hoofdkantoor van een van de grootste nieuwszenders van de wereld: CNN. Heb jij altijd al willen weten hoe nieuwszenders te werk gaan? Dan kun je hier een behind-the-scenes tour doen! Een gids neemt je voor 50 minuten mee langs alle bekende studio’s en geeft je meer informatie over hoe CNN te werk gaat.

Terwijl je aan het wachten bent op het aanvang van de tour, kun je het CNN Center ontdekken. In het center vind je diverse eetmogelijkheden en winkeltjes.


National Center for Civil and Human Rights

Dit museum is een van de mooiste en uitgebreidste civil rights museums van Amerika. Het tipt niet alleen de burgerrechtenbeweging van Amerika aan maar ook van anderen over de hele wereld. De tentoonstellingen kunnen erg aangrijpend zijn zoals de ‘Lunch Corner’ waarbij het net lijkt alsof je midden in een protest zit in de jaren ’60.

Het is geen museum om snel doorheen te lopen. Zorg ervoor dat je goed de tijd neemt zodat je alles goed op kunt nemen.


Martin Luther King, Jr., National Historic Site

Atlanta kun je niet verlaten zonder de historic site van MLK Jr. te bezoeken. Samen met het civil rights museum maakt dit het plaatje compleet. Het park bestaat uit verschillende gebouwen, namelijk het visitor center met museum, The King Center met het graf van Martin Luther King, zijn geboortehuis, een kerk en een brandweerkazerne. Het is een bijzondere plek om meer te weten te komen over deze bijzondere man en de Civil Rights Movement.

De historic site is gratis te bezoeken. De gratis tour door het geboortehuis duurt 30 minuten en is op basis van first-come-first-served. Het kan dus zijn wanneer je hier later op de dag komt dat je lang zult moeten wachten op een plekje of dat de tours uitverkocht zijn. Bezoek het historic site zo vroeg mogelijk in de ochtend.


Centennial Olympic Park & SkyView Atlanta

Een van de mooiste parken midden in het centrum van Atlanta is het Centennial Olympic Park. Op een zonnige dag is het heerlijk om hier op een bankje of op het gras een koffie te drinken of zelfs te lunchen.

De SkyView Atlanta is een 60 meter hoog reuzenrad naast het Centennial Park. Vanuit dit reuzenrad heb je een prachtig uitzicht over de stad, zowel overdag als in de avond wanneer alle lampjes aan zijn.


Atlanta CityPass

De CityPass komt goed van pas wanneer je langer in de stad bent. Je hebt dan de mogelijkheid om meerdere bezienswaardigheden van Atlanta te bezoeken. Met deze pas krijg je namelijk 40% korting op vijf entreetickets. Bekijk de officiële pagina van de CityPass om welke attracties het gaat en voor meer informatie.

TIP: Voordat je een CityPass aanschaft kun je nagaan of je alle attracties van de pass wel wilt bezoeken. Zo niet, dan is het wellicht goedkoper om losse tickets te kopen.


Overige bezienswaardigheden in Atlanta


Fernbank Museum of Natural History

Net zoals vele andere grote steden heeft ook Atlanta een interessant Natural History Museum. Dit museum heeft niet alleen binnen bijzondere tentoonstellingen, maar ook buiten! Het museum heeft verschillende wandelpaden, een canopy walk door de boomtoppen, verschillende tentoonstellingen en nog veel meer!


David J. Sencer CDC Museum

Een van de bijzonderste museums die wij bezochten in Amerika was die van het CDC of Center for Disease Control. De CDC is natuurlijk een serieuze organisatie dus wij vonden het best vreemd dat we het hoofdkantoor konden bezoeken. Maar wat blijkt, het kantoor heeft een superinteressant museum met tentoonstellingen over de CDC zelf natuurlijk en verschillende ziektes zoals ebola, polio en malaria.

Het CDC hoofdkantoor is goed beveiligd en je zult door een security check moeten wanneer je het museum wilt bezoeken. Zorg ervoor dat je een rijbewijs en paspoort bij hebt. Entree is gratis!


Millennium Gate

Ten noorden van het centrum van Atlanta vind je de Millennium Gate. Deze triomfboog staat voor vreedzame prestaties. Naast het monument is het ook een museum wat voornamelijk over de geschiedenis, kunt en cultuur van Georgia gaat. Het museum bestaat uit verschillende galerijen die je door de verschillende eeuwen van Georgia meenemen.


Het Georgia Capitool & Liberty Plaza

Het Georgia State Capitol is een van de weinige historic landmarks van de stad. Zoals bij de meeste capitools kun je ook in deze een gratis self-guided tour doen. Ook het museum is een kort bezoekje waard als je meer te weten wilt komen over de geschiedenis van Georgia of Atlanta.


College Football Hall of Fame

Ben jij een echte footballfan, dan mag je dit museum zeker niet overslaan. College football is in Amerika vrijwel net zo populair als de bekende NFL. In dit interactieve museum kom je alles te weten over de geschiedenis van college football, zie je unieke pronkstukken van de American football en hebben kinderen de mogelijkheid om zelf te spelen.

Ook dit museum zit inbegrepen in de CityPass van Atlanta.


Jimmy Carter Library and Museum

Wist je dat er 14 presidentiële bibliotheken zijn in Amerika? In zo’n bibliotheek wordt het levensverhaal van de betreffende oud-president verteld en wat de oud-president allemaal bereikt heeft tijdens en na het presidentschap. Het is een ontzettend leuke manier om meer te leren over de verschillende oud-presidenten van Amerika.

In Atlanta staat de bibliotheek van Jimmy Carter. Een entreeticket kost $12 dollar.


Little Five Points

Een paar kilometer ten oosten van downtown vind je het kleine district Little Five Points. De naam stamt af van een kruising waar vijf wegen samenkomen. De wijk staat vooral beken om zijn alternatieve of hippie cultuur. Je vind hier kleurrijke gebouwen, muurschilderingen en leuke hebbedingenwinkeltjes.


Mary Mac’s Tea Room

Voor typisch southern comfort food ga je naar Mary Mac’s Tea Room. Dit historische restaurant opende haar deuren in de jaren ’40 terwijl vrouwen in die tijd niet zomaar een restaurant mochten openen. Daarom heet het een ‘Tea Room’.

Het restaurant staat niet alleen bekend om de gastvrijheid en sweet tea maar vooral om de vers klaargemaakte gerechten zoals corn bread, fried okra en hushpuppies, geroosterde kalkoen, BBQ Ribs, pecan pie en overheerlijke banana pudding. Het populairste item op het menu is de ‘southern special’ waarbij je samen gerechten deelt. Heel gezellig! Ook voor veganistische en glutenvrije gerechten kun je hier terecht.

Adres: 224 Ponce De Leon Ave NE, Atlanta, GA 30308


Atlanta Monetary Museum

We sluiten de bezienswaardigheden van Atlanta af met een interessant geldmuseum. Dit museum is onderdeel van The Federal Reserve Bank of Atlanta. Hier kom je dus alles te weten over de dollars die je dagelijks uitgeeft. Je wordt meegenomen naar de geschiedenis en ziet hoe men vroeger ‘betaalde’ of liever gezegd ruilde. Ook stelt het museum een aantal bijzondere muntstukken tentoon.

Achter in het museum kun je zien hoe het geld gesorteerd wordt. Achter glas komen miljoenen dollars aan je neus voorbij. Foto’s maken is helaas niet toegestaan.


Lees hier meer leuke Amerikatips

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *