USA

De 11 leukste bezienswaardigheden van South Carolina, Amerika

South Carolina is een van de minder bezochte staten aan de oostkust van Amerika. South Carolina staat vooral bekend om het gezellige Myrtle Beach en het historische Charleston met zijn rijke geschiedenis en plantages. Deze staat heeft nog veel meer te bieden, ook in het binnenland. Wij maakten een uitgebreide lijst met alle bekende en onbekende bezienswaardigheden van South Carolina.


De bekendste bezienswaardigheden van South Carolina


Myrtle Beach

Een van de populairste badplaatsen in South Carolina is Myrtle Beach. Deze badplaats ligt in het noordoosten van de staat en trekt zowel toeristen als locals voor een heerlijke zon, zee en strandvakantie. Je hoeft je hier geen moment te vervelen met de vele activiteiten die je kunt ondernemen zoals watersporten, winkelen, vissen, fietsen, amusementsparken bezoeken en nog veel meer!

Myrtle Beach staat ook nog om iets anders bekend, namelijk golf. Of het nu professioneel golf is of midgetgolf is, met meer dan 180 banen wordt het ook wel de golfhoofdstad van de wereld genoemd! Onze aanrader voor een gezellig potje midgetgolf is ‘The Jungle Lagoon‘. Deze baan heeft twee 18 holes banen én een vulkaan met mooi uitzicht over de stad.

bezienswaardigheden south carolina
Mini golf in Myrtle Beach


Fort Moultrie National Historic Park

Charleston speelde een grote rol tijdens de Amerikaanse Revolutie en Civil War. De stad heeft verschillende forten waaronder de belangrijkste Fort Sumter en Fort Moultrie.

Fort Moultrie ligt op Sullivan’s Island, niet ver van Fort Sumter, verschuild achter een grote duin. Het is een van de oudste forten aan de oostkust van Amerika: Het is gebouwd tijdens de Revolutie. Het visitor center heeft een uitgebreid museum wat de moeite waard is om te bezoeken.


Charleston

Charleston is een van de grootste steden in South Carolina en speelde vroeger een belangrijke rol in de slavenhandel. Charles Town, zoals het toen heette, kent veel geschiedenis. Deze geschiedenis vind je overal terug in de stad en je zult merken dat het een wat Europese sfeer heeft.

Mooie plekken in de stad zijn: het Waterfront Park, de Historic Charleston City Market, The Battery, Old Charleston Jail en de Rainbow Row met de kleurrijke huisjes. Met een self-guided tour van het visitor center kom je langs alle interessante gebouwen. Wil je meer weten over de geschiedenis van de stad dan is het Old Slave Mart Museum en het Charles Towne Landing State Historic Site de moeite waard.

Rainbow Row


Congaree National Park

Wellicht niet het meest bekende National Park in Amerika, toch is het een bezoekje waard. Het is namelijk een van de laatste en oudste hardhoutbossen van het land. Het park is gemakkelijk te voet te ontdekken. Heb je maar kort de tijd, dan is de Boardwalk een must om te wandelen. Je kunt een brochure meenemen bij het visitor center en zelf deze 4 km lange wandeling lopen.

Ben je wat avontuurlijk ingesteld, dan is het ontzettend leuk om door het park te kajakken of kanoën. Entree voor het park is gratis. Kano’s of kajakken kun je bij bedrijven in de buurt huren.

bezienswaardigheden south carolina
Wandelen door het Congaree National Park


Columbia

Columbia is de hoofdstad van South Carolina en heeft ontzettend veel leuke bezienswaardigheden. Een wandeling langs de Congaree River is een must. Vanuit het Columbia Canal and Riverfront Park kun je de ‘Three Rivers Greenway’ lopen. Heerlijk rustig. Of misschien bezoek je liever leuke musea zoals het South Carolina State Museum, Art museum of de Botanical Gardens.

Het South Carolina State House is niet alleen mooi aan de buitenkant. Ook de binnenkant is te bewonderen met een gratis tour. Ben je op een zaterdag in Columbia, bezoek dan de Soda City Market, een supergezellige farmers market midden in de stad. Ze verkopen hier de heerlijkste broden en snacks. Perfect voor een picknick lunch!


Fort Sumter National Historic Park

Op een strategische plek in de Charleston Harbor ligt Fort Sumter. Na de Amerikaanse Revolutie is dit fort gebouwd op een man made eiland. In 1861 begon hier de burgeroorlog toen er schoten afgevuurd werden op het fort. Fort Sumter is te bereiken via twee vertreklocaties: Liberty Square Visitor Education Center en Patriots Point Naval and Maritime Museum.

bezienswaardigheden south carolina
Fort Sumter


Plantages bezoeken

Omdat Charleston een belangrijke rol speelde in de slavenhandel kent het gebied ook veel plantages. Op deze plantages werkten dus vooral slaven. Dit zijn de mooiste plantages om te bezoeken:

Middleton PlaceDit plantagehuis wordt nu gebruikt als museum en de tuinen zijn de oudste tuinen van Amerika. Het huis kan alleen bezocht worden met een guided tour. De rest van de plantage kan op eigen gelegenheid bezocht worden. Er worden verschillende 'mini tours' gehouden, de prijs zit inbegrepen in het ticket.
Magnolia Plantation & GardensEen van de oudste plantages uit het zuiden. Vroeger werd deze plantage gebruikt om rijst te verbouwen. Tegenwoordig is het huis te bezoeken en zijn de rijstvelden omgebouwd naar mooie tuinen.
Boone Hall PlantationDeze plantage is de oudste plantage en is nog steeds in gebruik. Tegenwoordig groeit er geen katoen, indigo of pecannoten meer maar pompoenen, aardbeien, perziken en andere kleine gewassen. Deze plantage is te bezoeken door middel van een tour.
McLeod Plantation Historical Site
De Mcleod plantage speelde een grote rol in de Amerikaanse revolutie, Civil War en tijdens de wederopbouw na de oorlog. Op deze plantage leer je meer over de Gullah cultuur, het leven van Afro-Amerikanen op de plantage en de verschillende oorlogen.


Overige bezienswaardigheden van South Carolina


Georgetown

Georgetown is een klein en gezellig historisch plaatsje. Het is de op drie na oudste stad van South Carolina en heeft ontzettend veel te bieden. Je kunt hier heerlijk relaxen aan het Waterfront, winkelen in de gezellige hebbe-dinge-winkeltjes en meedoen aan historische tours of in de avond griezelen met een van de ghost tours.

Wandelen langs het water in Georgetown


Shem Creek Park

Op Mt. Pleasant Island, tussen Charleston en Fort Moultrie ligt Shem Creek Park. Door dit kleine natuurpark loopt een boardwalk langs het water. Het is een heerlijke plek om even te ontsnappen uit de drukte van de stad.


Murrells Inlet & Surfside Beach

Ben je op zoek naar meer rust en wil je de drukte van Myrtle Beach ontsnappen, dan zijn Murrells Inlet en Surfside Beach de perfecte keuze. Hier kun je iets meer genieten van de natuur zoals in het Huntington Beach State Park of wandelen langs de The Murrells Inlet Marsh Walk.

bezienswaardigheden south carolina
Hoe leuk zijn deze gekleurde huisjes?


Stumphouse Park

Helemaal in het binnenland van South Carolina, dicht bij de grens met Georgia, vind je Stumphouse Park. In dit park ligt een gelijknamige tunnel. Deze tunnel is met de hand uitgehakt en bedoeld om Charleston met andere grote steden in de Midwest te verbinden. De burgeroorlog zorgde ervoor dat de tunnel niet afgemaakt werd. Ongeveer een kwart mijl van de tunnel is open voor bezoekers. Naast de tunnel heeft het park ook een mooie waterval, de Issaqueena Falls Waterfall en een hike trail, de Blue Ridge Railroad Trailhead.


Zoek je meer tips voor je reis naar Amerika?
Klik dan snel hier!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *