USA

17 Onbekende steden die je moet bezoeken aan de oostkust van Amerika

We hebben allemaal wel eens gehoord van New York, Miami, Atlanta en Washington D.C. Grote, bekende steden aan de oostkust van Amerika die jaarlijks een ongekend hoog aantal toeristen trekken. Maar wist je dat er nog veel meer kleinere, onbekende steden zijn aan de oostkust van Amerika die erg de moeite waard zijn om te bezoeken? Wij stelden een lijst op van onze favoriete steden die je niet mag missen tijdens een rondreis door Oost-Amerika.


Onbekende steden Noordoost-Amerika


Ithaca, New York

Ithaca ligt in de Finger Lakes regio van upstate New York. Wellicht heb je ooit van deze plaats gehoord vanwege de elite-universiteit Cornell. Ithaca is echter veel meer dan een leuke universiteitsstad. Het is namelijk omringd door prachtige natuur met kloven en watervallen. Je hebt het idee in een sprookje terecht te zijn gekomen. Trek zeker een volledige dag uit om het stadje en de omgeving te ontdekken.


Provincetown, Massachusetts

Een van de meest populaire vakantiebestemming in New England is Cape Cod, een schiereiland in het zuidoosten van Massachusetts. Provincetown bevindt zich helemaal aan het einde van het schiereiland. Door het jaar heen ligt de populatie zo rond de 3.000 terwijl deze in de zomermaanden omhoog schiet naar zo’n 60.000!

Provincetown is omringt door prachtige stranden, natuurparken waar je kunt wandelen of fietsen, leuke haventjes en verschillende vuurtorens die te bezichtigen zijn. Het centrum van Provincetown heeft een gezellige hippiesfeer. Je vindt er leuke winkeltjes en goede restaurants.

Wil je meer de geschiedenis van dit schiereiland induiken, bezoek dan het Pelgrim Monument met museum over de eerste pelgrims die hier aan land kwamen. Daarnaast zitten er verschillend dolphin en whale watch bedrijven in de haven. In de maanden juli en augustus kun je tijdens een vier uur durende trip walvissen spotten.


Bar Harbor, Maine

Bar Harbor ligt op het Mt. Desert Island direct langs het Acadia National Park en is daardoor de perfecte uitvalsbasis. In Bar Harbor vind je leuke hotels, campings, restaurantjes en winkeltjes. Het is een goede plek om na een ochtend hiken te gaan lunchen en relaxen.

Naast alle leuke winkeltjes kun je in Bar Harbor ook de boot op om walvissen te spotten. Dit is een van de populairste plekken voor whale watching in New England. De beste periode om deze prachtige dieren te spotten is tijdens het hoogseizoen in de maanden juni, juli en augustus. Het is raadzaam om vooruit te plannen en een reservering te maken.


Newport, Rhode Island

Newport is de op een na grootste stad van Rhode Island. De stad ligt in het zuiden van de staat en is omringt door water. Een van de populairste bezigheden is het wandelen van de Cliff Walk. Deze 5,5 km lange wandeling loopt direct langs het klif. Je hebt een prachtig uitzicht over de zee en gigantisch grote, onbetaalbare herenhuizen die aan de kust liggen.

Kun je niet genoeg krijgen van de uitzichten en herenhuizen, dan is de Ten Mile Drive door het historische Newport een goede toevoeging.

Een ander hoogtepunt in de stad is het Fort Adams State Park. Het fort, gebouwd in de 18e eeuw, was vanaf 1841 voor ongeveer 100 jaar actief. Tegenwoordig kun je het fort bezoeken met een guided of self-guided tour.


New Bedford, Massachusetts

De bijnaam van New Bedford is ‘The Whaling City’ omdat dit stadje in de 19e eeuw een van de belangrijkste plekken was voor de walvisjacht. Tegenwoordig staat het nog steeds bekend om de grote vissersvloot en grote visindustrie. Bezoek je Boston? Dan is New Bedford een perfect dagje uit. Het ligt namelijk maar op een uurtje rijden van de grote stad af.

Het is een must om de geschiedenis van de walvisvaart in te duiken wanneer je New Bedford bezoekt. Je kunt er simpelweg niet omheen. Populaire bezienswaardigheden zijn het Whaling Museum, Whaling National Historical Park, Seamen’s Bethel, het museum in het visitor center en het Schooner Ernestina-Morrissey schip.


Mystic, Connecticut

Mystic is een klein historisch plaatsje aan de kust van Connecticut. Op een heerlijke zonnige dag kun je door het plaatsje lopen, winkelen en gezellig op een terrasje zitten. De grootste trekpleister van Mystic is het Mystic Seaport, het grootste scheepvaartmuseum van Amerika. Hier kun je uren rondwandelen in een nagebouwd dorp en oude schepen bekijken.


Onbekende steden Oost-Amerika


Lancaster, Pennsylvania 

Onze lijst met onbekende steden in Amerika gaat verder naar de centrale oostkust. Hier ligt Lancaster, een van de oudste binnenlandse steden van Amerika, gesticht in 1729. Het is de perfecte uitvalsbasis voor wanneer je meer wilt weten over de Amish gemeenschap die in omliggende dorpen wonen. Bezoek The Amish Farm and House om terug in de tijd te gaan en een compleet beeld te krijgen over hoe het leven van de Amish er aan toegaat op de boerderijen rondom Lancaster. Wil je een zeer uitgebreide tour, ook van de omliggende dorpen, bezoek dan The Amish Village.

Downtown Lancaster heeft een historisch district met leuke winkeltjes, restaurants en je hebt de mogelijkheid om mee te doen aan tours.


Harpers Ferry, West Virginia

Harpers Ferry is onderdeel van het gelijknamige National Historic Park en heeft een van de grootste rollen gespeeld tijdens de burgeroorlog. Omdat deze plek heel strategisch lag, direct aan de Potomac en Shenandoah rivieren, werd hier een van de grootste wapenarsenalen gevestigd in de 19e eeuw. De stad wisselde maar liefst acht keer van eigenaar (Union of Confederate) in de vijfjarige Civil War. Met een guided tour door het Historic Park kom je hier alles over te weten. Entreekosten zijn $20 per auto.

Naast alle geschiedenis vind je hier ook het driestatenpunt van Maryland, Virginia en West Virginia, en kun je heerlijk wandelen in de prachtig groene omgeving. Een van de bekendste wandelingen is de Appalachian Trail.


Alexandria, Virginia

Net ten zuiden van Washington D.C., aan de Potomac River, ligt het kleine plaatsje Alexandria. Als je het statige beeld van de hoofdstad van Amerika even wilt ontsnappen dan is Alexandria de perfecte plek. Dit kleine historische plaatsje doet enorm Europees aan en heeft leuke winkeltjes, restaurants en een Old Town Farmers Market op zaterdagen.

Slenter door het historische centrum of langs de waterkant door de verschillende parken richting Jones Point Lighthouse. Een van de hoogtepunten is ook het George Washington Masonic National Memorial. Hier leer je meer over George Washington en de vrijmetselaars.


Norfolk, Virginia

Norfolk is een supergezellig kustplaatsje en vooral een bezoek waard wanneer je geïnteresseerd bent in de Amerikaanse marine en grote marineschepen. Nauticus en het Hampton Roads Naval Museum zijn de grootse van de stad. Hier kun je onder andere de USS Wisconsin bezoeken. In het museum kun je tickets kopen voor een cruise over de Elizabeth River die langs het Naval Station komt, de grootste marinebasis van de wereld!

Daarnaast kun je ook een bustour boeken over het Naval Station van Norfolk. Deze vertrekken vanaf het Naval Station Norfolk Tour & Information Center.

Downtown Norfolk is te ontdekken door de Elizabeth River Trail te wandelen. Het wandel en fietspad is bijna 17 km lang en komt langs alle belangrijke bezienswaardigheden en leuke parken.


New Bern, North Carolina

New Bern is een super klein dorp gelegen aan de Neuse River in het oosten van North Carolina. Het dorp is opgericht door Zwitserse immigranten en is genoemd naar de plaats Bern. Verder staat New Bern maar om één ding bekend en dat is Pepsi Cola. In 1893 ontwikkelde apotheker Caleb Bradham een drankje om maagpijnen te genezen. Zijn apothekerswinkel is omgebouwd tot leuk museum waar je meer te weten komt over dit wereldberoemde drankje.

New Bern is verder een leuk historisch plaatsje om door heen te lopen. Het heeft leuke parkjes en kleine pleintjes met straatkeien, net zoals in Europese steden. New Bern was in de 18e eeuw de hoofdstad van North Carolina. Meer over deze periode kun je lezen in het Tyron Palace.


Asheville, North Carolina

Een van de gezelligste hippiebubbels in North Carolina. Het ligt op een steenworp afstand van de bekendste berggebieden aan de oostkust, de Blue Ridge Mountains. Hiermee is het de beste plek om overdag leuke uitstapjes te maken naar de bergen en in de avond heerlijk te genieten op een van de vele terrasjes in het centrum.

In Downtown Asheville vind je vooral veel kunstgalerijen, hippe winkeltjes en gezellige terrasjes. Het is heerlijk om het historische centrum in de namiddag te ontdekken, wanneer de temperaturen iets lager liggen. Een must om te bezoeken is ook het Pinball Museum, geschikt voor jong en oud!

Asheville kun je niet verlaten zonder het Biltmore Estate bezocht te hebben. Dit enorme huis is het grootste woonhuis van Amerika. Het huis is alleen te bezoeken door middel van een guided of self-guided tour.


Wilmington, North Carolina

Wilmington is een van de populairste kustplaatsjes van North Carolina. In de zomerperiode zijn hier veel locals te vinden die hier komen genieten van zon, zee en strand. Vooral Wrightsville Beach is een van de gezelligste en populairste stranden net buiten de stad.

In het Historic District kun je verschillende kunstgalerijen bezoeken, souvenirs kopen, op een terrasje zitten langs de Cape Fear River of langs de Riverwalk wandelen met een heerlijk ijsje van Kilwins (verwacht lange rijen).

Ben je op zoek naar een bijzondere bezienswaardigheid, bezoek dan het USS North Carolina schip. Dit oorlogsschip uit 1941 heeft flink meegevochten tijdens de Tweede Wereldoorlog en is van onder tot boven te bezoeken.


Myrtle Beach, South Carolina

Myrtle Beach is de grootste speeltuin voor jong en oud. Het strandplaatsje is ongekend populair bij locals van South Carolina en omliggende staten. Je vindt hier niet alleen zon, zee en strand maar ook verschillende pretparken, museums, malls en een eindeloos scala aan (mini)golfbanen. Het wordt ook wel de golfhoofdstad van de wereld genoemd.

Ook kun je hier verschillende watersporten beoefenen, dolfijnen spotten op zee, karten, een middeleeuwse dinershow bijwonen en ziplinen. Kortom, in Myrtle Beach hoef je je niet te vervelen!


Charleston, South Carolina

Charleston is een historische plaatst aan de kust van South Carolina. Het is heerlijk om door het historische centrum te wandelen langs de waterkant, The Battery, The City Market en de Rainbow Row. Fort Sumter en Fort Moultrie zijn must visits voor geschiedenisliefhebbers.

Wil je meer weten over het slavernijverleden van Amerika? Bezoek dan een of meerdere plantages die net buiten Charleston liggen. Vroeger werkten hier slaven eindeloos op de katoen-, indigo- of gewassenvelden. Tegenwoordig kun je tours doen in het plantagehuis, stallen en over de velden lopen.


Onbekende steden Zuidoost-Amerika


Savannah, Georgia

Savannah is een kustplaatsje in Georgia dat vergelijkbaar is met Charleston. In 1733 werd Savannah gesticht door Britse kolonisten en het was de eerste hoofdstad van de staat.

De koloniale, Europese sfeer krijg je helemaal te pakken wanneer je door het historische River Street loopt of langs een van de vele gezellige pleintjes. Het lijkt net of je niet meer in Amerika bent. Enkele museums die de moeite waard zijn, zijn het History Museum, Roundhouse Railroad Museum en het Civil Rights Museum

Net buiten Savannah vind je Fort James Jackson en het Pinpoint Heritage Museum die beide zeer de moeite waard zijn om te bezoeken. Een leuk dagtripje vanuit Savannah is Tybee Island. Dit eiland ligt op ongeveer een half uurtje rijden van het centrum.


St. Augustine, Florida

De laatste plaats waarmee we de onbekende steden van Amerika afsluiten is St. Augustine in het noordoosten van Florida.

Deze stad in de sunny state is van perfect formaat om doorheen te wandelen. Plan dan ook zeker één volle dag uit om alles te ontdekken. Hoogtepunten zijn: Wandelen door het Historic District en langs de waterkant, Castillo de San Marcos, Lightner Museum, Ponce de Leon Fountain en de Oldest Wooden School. Vergeet ook niet de Bridge of Lions over te steken naar Anastasia Island. Hier vind je St. Augustine Lighthouse en het Maritime Museum wat je kunt beklimmen.

In de avonduren licht het centrum op met gezellige lampjes en kun je heerlijk eten bij een van de vele restaurants, zowel binnen als gezellig op een terrasje.


Meer super leuke Amerika tips
lees je hier!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *