USA

Wandelen door de National Parks van Amerika: 5 onvergetelijke routes

Op vakantie zijn wij echte wandelfanaten. Wandelen vinden wij de beste manier om nieuwe plekken te ontdekken. Of dat nu steden zijn of natuur, wij nemen de benenwagen! Amerika is niet alleen het land van de roadtrips maar ook bij uitstek het land van de ongekend mooie hikes. In dit blog nemen we je mee naar onze vijf favoriete hikeroutes. Samen wandelen we door onder andere Shenandoah, Bryce Canyon en het onbekende Guadalupe Mountains National Park. Loop je mee?


Wandelen met prachtige uitzichten in het Shenandoah National Park

Waar ligt Shenandoah National Park?
Dit National Park ligt in het westen van Virginia. Het park ligt iets meer dan een uur rijden van Washington D.C. af. Dit maakt het meteen een leuk uitstapje als je een stedentrip af wilt wisselen met natuur.

Voor wie is dit park?
Gelukkig hoef je voor het Shenandoah National Park niet een echte wandelaar te zijn. Door het park rijden en genieten van de geweldige uitzichten is al een hele belevenis op zichzelf. Tijdens het wandelen zie je wel meer wildlife en watervallen.

De leukste wandelroute
De Old Rag route is de mooiste, populairste en ook gevaarlijkste wandelroute van het park. De wandeling is een rondje van ongeveer 14,5 km met een groot hoogteverschil en waarbij je gedeeltes moet klimmen over rotsen. Deze wandeling vergt extra voorbereiding en is geschikt voor ervaren hikers.

De parkeerplaats van deze wandelroute ligt buiten het National Park, aan het einde van State Route 600 bij het plaatsje Nethers. Omdat deze parkeerplaats op privéterrein ligt, moet je extra kosten betalen. Zorg ervoor dat je vóór je gaat hiken bij Old Rag een toegangsticket hebt gekocht bij het visitor center. Deze wandeling ligt namelijk wel gewoon in het park.

 • Parkeer je auto bij de aangegeven parkeerplaats. Het adres: 2577 Nethers Rd, Etlan, VA 22719.
 • Vanuit hier neem je het eerste stuk van de Ridge Trail.
 • Na het eerste shelter veranderd deze trail in de Saddle Trail, blijf het pad volgen.
 • Wederom veranderd deze trail van naam na het Old Rag Shelter, namelijk Hollow Fire Road. Dit is een pad waar ook paarden kunnen lopen.
 • Loop tot aan de kruising met het Ridge Access Trail en sla dit pad in.
 • Bij het knooppunt met de Ridge Trail sla je links af om vervolgens weer naar de parkeerplaats terug te lopen.


Angels Landing wandelen in het Zion National Park

Waar ligt Angels Landing?
Het Zion National Park ligt in het zuidwesten van Utah. Angels Landing ligt midden in het park en is het pronkstuk van Zion. Zion ligt op ongeveer drie uur rijden van Las Vegas of op 4,5 uur rijden van Salt Lake City.

Voor wie is dit park?
Hoewel je het park kunt bekijken vanuit de shuttle bus die door de canyon rijdt, is Zion toch ook wel echt een wandelpark. Er zijn wandelingen van verschillende lengtes en moeilijkheidsgraden. Ook heeft het park een interessant museum over de geschiedenis van Zion.

De leukste wandelroute
Deze wandeling is meer voor ervaren hikers, niet voor kinderen en vraagt iets meer voorbereiding voor vertrek. Er zijn al verschillende mensen overleden op deze route dus wees voorzichtig! De wandeling is totaal 8,7 km en je doet hier ongeveer 4-6 uur over. Je zult een hoogtesteiging maken van zo’n 450 meter. Heb je last van hoogtevrees? Dan is het laatste stuk van de wandeling niet geschikt, aangezien je direct honderden meters de afgrond inkijkt.

 • De wandeling begint bij The Grotto Trailhead, stop 6 van de shuttle.
 • Volg het geasfalteerde pad omhoog, over de eerste scherpe bochten van de wandeling.
 • Vervolgens kom je in de Refrigerator Canyon, een koud gedeelte door de smalle canyon.
 • Walter’s Wiggles is een van de steilste stukken. Haarspeldbochten brengen naar de top van de canyon.
 • Nu ben je aangekomen op Scout Lookout waar je uitzicht hebt over Angels Landing en de omliggende canyon. Hier zijn toiletten aanwezig en het is een goede plek om even een snack te pakken.
 • Het laatste stuk naar Angels Landing is nog maar 1,6 km en bestaat vooral uit klimmen, klauteren en jezelf vasthouden aan stalen kabels.
 • Geniet van het prachtige uitzicht op Angels Landing voor je weer dezelfde weg terug gaat.
wandelen National Park


Lees hier alles wat je moet weten
over het Zion National Park – coming soon!


Dagje wandelen in het Pinnacles National Park

Waar liggen de Pinnacles?
Het Pinnacles National Park ligt in centraal Californië. Vanuit San Francisco is het ongeveer twee uur rijden naar het park. Los Angeles ligt op 4,5 uur rijden.

Voor wie is dit park?
Om het Pinnacles National Park te bezoeken moet je gaan wandelen. Dit is de enige manier om iets van het park te zien, aangezien je hier niet doorheen kunt rijden. Het park biedt wandelingen van verschillende lengtes en moeilijkheidsgraden.

De leukste wandelroute
Deze wandelroute brengt je langs de mooiste stukken van het park en door de High Peaks. De route is een loop, dus je komt weer op dezelfde plek uit als waar je begonnen bent. De wandeling is in totaal 9,5 km lang. Trek bijna een volledige dag uit om te kunnen genieten van deze mooie hike. Deze wandeling bevat oneven stukken, trappen, steile paden, prachtige viewpoints en onderweg één toiletmogelijkheid.

 • Parkeer de auto bij de Bear Gulch. Hier zijn ook toiletten, waterkraantjes en er is een klein informatiecentrum.
 • Loop vanuit de parkeerplaats naar het begin van de Moses Spring Trail.
 • De Moses Spring Trail loopt over in de Bear Gulch Cave Trail. Voor dit stuk van de wandeling loop je in een grot en heb je licht nodig. De zoeklamp op je telefoon is voldoende.
 • Neem de Rim Trail terug naar het begin van de High Peaks Trail.
 • De High Peaks Trail blijf je volgen. Sommige stukken zijn smal en steil.
 • In het noordelijke deel van deze trail kom je bij een kruising en verandert de High Peaks Trail in de Blue Oak Trail, maar hier neem je de afslag naar de Condor Gulch Trail.
 • De Condor Gulch Trail loopt zuidwaarts naar beneden en komt direct bij de Bear Gulch parkeerplaats uit.
wandelen National Park


Bryce Canyon National Park doorkruisen

Waar ligt Bryce Canyon?
Bryce Canyon National Park ligt in het zuidoosten van de staat Utah. Het Park is te bereiken vanuit Salt Lake City, wat op ruim vier uur rijden ligt. Las Vegas, Nevada, ligt op ongeveer vier uur rijden.

Voor wie is dit park?
Om te genieten van Bryce Canyon National Park hoef je niet per se te wandelen. Vanaf de rim kun je genieten van de mooie uitzichten en de Rim Trail is een makkelijk wandeling en ook geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. Via de grote weg kun je gemakkelijk naar de verschillende canyons rijden tot aan Rainbow Point.

De leukste wandelroute
Met deze wandelroute loop je dwars door de canyon heen. De wandeling is in totaal bijna 11 km lang. Plan een volle dag in om hier heerlijk rond te kunnen wandelen. Het eerste stuk zul je dus moeten afdalen, waarna je weer uit de canyon omhoog moet. Sommige stukken zijn erg steil. Over het algemeen zijn de paden redelijk recht en goed onderhouden. Er zijn geen toiletten beschikbaar op deze route.

 • Parkeer de auto bij Sunset Point. Bij deze parkeerplek zijn toiletten en waterkraantjes aanwezig.
 • Loop vanuit Sunset Point naar Sunrise Point.
 • Ga hier de Queen’s Garden Trail op en loop deze tot aan het knooppunt met de Navajo Loop.
 • Hier sla je links af richting het Peekaboo Loop Trail.
 • Het is het beste om de Peekaboo Loop Trail met de klok mee te lopen, dus de zuidelijke route te nemen. Vanaf hier begint het pad langzaam omhoog te lopen, de canyon uit.
 • Bij de kruising sla je wederom links af richting Bryce Point. De weg is vanaf dit punt steeds steiler.
 • Geniet van het prachtige uitzicht op Bryce Point, het hoogste punt van de canyon.
 • Neem de Rim Trail terug naar Sunset Point.
wandelen National Park


Devil’s Hall wanden in het Guadalupe National Park

Waar ligt het Guadalupe National Park?
Dit relatief onbekende National Park ligt helemaal in het westelijke puntje van Texas, in de middle of nowhere. Het park ligt op zo’n acht uur rijden van Dallas, Austin of San Antonio. Ook Phoenix (Arizona) ligt op acht uur rijden. Alleen Albuquerque ligt op ruim vijf uur rijden.

Voor wie is dit park bedoeld?
Het Guadalupe Mountains National Park is voor mensen die graag van de gebaande paden afwillen. In dit park zul je vrijwel geen andere toeristen tegen komen. Je zult overigens wel echt moeten wandelen om iets van dit National Park te kunnen zien.

De leukste wandelroute
Deze wandeling laat je het mooiste van de Chihuahuawoestijn zien. De wandelroute is totaal ongeveer 9.5 km. Het pad is voor het grootste gedeelte oneven met losse stenen en rotsen waar je soms overheen moet klimmen. Het pad stijgt en daalt op verschillende plekken.

 • Parkeer je auto bij het Pine Springs Visitor Center.
 • Begin de wandeling met het de kleine Pinery Trail. Dit is een retour wandeling vanaf het visitor center naar de Pinery Ruins.
 • Eenmaal terug bij het visitor center neem je de Devil’s Hall Trail. Het grooste gedeelte van de wandeling loop je in een uitgedroogde rivier met stenen en rotsen.
 • Na 3 kilometer kom je aan bij de Devil’s Hall. Hier loopt het pad dood.
 • Loop hetzelfde pad terug tot aan het knooppunt met het Stock Trail.
 • Wandel de Stock Trail tot je uitkomt bij het Guadalupe Peak Trail.
 • Sla linksaf het Guadalupe Peak Trail op en loop deze uit tot je weer bij het visitor center komt.
wandelen National Park


America the Beautiful pass

Ben jij ook van plan te gaan wandelen in een National Park? Wanneer je van plan bent meerdere parken te bezoeken, dan is de aanschaf van de America the Beautiful pass een uitkomt. Entree tot een National Park kost meestal $30 per auto. Deze pass geeft toegang tot de National Parks and Federal Recreational Lands van Amerika, dus ook sommige National Monuments en andere recreatie parken. Een pass kost $80 en is een heel jaar geldig. De kaart is te koop bij elk visitor center.


Bezoek de officiële website van de
National Park Service voor meer informatie


Wat moet ik meenemen tijdens het wandelen?

Wanneer je gaat wandelen in een National Park moet je goed voorbereid op pad gaan. Vaak zijn er onderweg geen voorzieningen beschikbaar. Wij stelden een lijst op met de belangrijkste benodigdheden. Het kan zijn dat je nog andere, persoonlijke spullen, nodig hebt.

 • Kaarten met wandelroutes van het betreffende park.
 • Voldoende water, vooral wanneer je een hele dag gaat wandelen.
 • Voldoende snacks of maaltijden.
 • Glucosetabletten of sportdrank.
 • Zonbescherming zoals zonnebrand, pet, hoed en zonnebril.
 • Goede wandelschoenen of stevige trail sneakers.
 • Een klein EHBO kitje wanneer je een hele dag gaat hiken.
 • Camera en/of telefoon voor foto’s.
 • Wandelstokken (optioneel).
 • GPS (optioneel).
 • Kleding in verschillende laagjes. Temperaturen kunnen wisselen.
 • Klein zakje om afval in op te bergen.

Voor je op pad gaat, zorg er voor dat je weet wat voor weer het wordt of wat het gaat doen, hoe lang je gaat hiken, wat voor terrein het is en of deze wandeling past bij je niveau. Oververmoeidheid en onverwachte veranderingen kunnen voor ongelukken zorgen die simpelweg voorkomen hadden kunnen worden.


Ben je nog op zoek naar de beste boeken
over de National Parks van Amerika?
Dit zijn onze favorieten:


Meer leuke tips over Amerika vind je hier!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *