Singapore

Paklijst voor Singapore: Deze 6 items moeten zeker in je koffer zitten

Spullen pakken voor een vakantie: Voor sommigen een eitje en voor anderen een nachtmerrie. De een neemt altijd veel te veel mee, terwijl de ander weet te reizen met alleen handbagage. Hoe je je koffer of backpack ook inpakt, wij maken je het iets makkelijker voor je volgende reis naar Singapore. Deze paklijst voor Singapore bevat zes items die je zekers te weten niet mag vergeten! Wist je dat deze items ook super handig zijn voor andere landen in Azië?


Een waterfles om plastic waste te voorkomen

Wist je dat je in Singapore water veilig uit de kraan kunt drinken? Het water wordt hier zo vaak gefilterd dat het zelfs super lekker smaakt! Zelfs geen vieze chloorsmaak bijvoorbeeld zoals in veel andere landen.

Veel drinken is belangrijk vooral als het erg heet is en je veel zweet. Elke dag flesjes water kopen kost niet alleen veel geld maar is ook slecht voor het milieu. Waarom zou je die dan kopen als er ook prima water uit de kraan komt?

Neem een herbruikbare fles mee wanneer je op vakantie gaat naar Singapore. In de hele stad kun je je waterfles gratis bijvullen. In malls, in natuurparken of bij toiletten kun je gemakkelijk je fles vullen. Ook zijn hier vaak speciale drinkkraantjes te vinden met gekoeld water. Perfect voor het hete weer!


Zoek je nog een waterfles?
Lees dan ons review van de Water-to-Go waterfles en bestel hem direct!

paklijst Singapore
Water-to-Go waterfles


Iets voor in de regen

Op het weer in Singapore is echt geen pijl te trekken. Geeft je telefoon de hele dag regen aan? Niet getreurd het kan goed zijn dat de hele dag de zon schijnt. Andersom kan echter ook vaak het geval zijn!

Regenbuien kun je het hele jaar door verwachten in Singapore maar met name in de winterperiode. Deze periode staat beter bekend als het regenseizoen. Regenbuien komen plotseling opzetten en als het regent, dan regent het hard! Een hele dag miezer zoals in Nederland hebben we hier eigenlijk niet.

Neem dus altijd als je op stap gaat een kleine paraplu mee die je gemakkelijk in je rugzak kunt stoppen en ook niet veel weegt. Ben je er een vergeten mee te brengen? Dan is deze te koop bij elke 7-Eleven of op kleine marktjes in Chinatown. Een regenjas of poncho kan ook, hoewel dit niet zo prettig is met de hoge luchtvochtigheid.

PRO TIP: In Azië is het heel normaal om een paraplu ook te gebruiken tegen de felle zon. Wat het weer ook is, een paraplu komt altijd van pas!


Antimuggenspray moet je op paklijst voor Singapore staan!

Het tweede belangrijke item van de paklijst voor Singapore is muggenspray. Malaria is er gelukkig niet in Singapore maar wel dengue. Dit virus wordt overgebracht door muggen. Overal in de stad wordt geadverteerd met het gebruik van muggenspray om dengue te voorkomen.

Ben je van plan om te gaan hiken in groene gebieden zoals Bukit Timah, de Botanical Gardens of Gardens by the Bay, spuit je van tevoren even in. Ook na een regenbui of wanneer de tuinmannen aan het sproeien zijn vroeg op de ochtend, kunnen er veel muggen aanwezig zijn. Zorg dat je altijd een flesje op zak hebt.


Lees hier alles over dengue in Singapore
inclusief tips voor toeristen!


Draag dunne, lichte kleding

Het weer in Singapore is vrijwel altijd hetzelfde. Temperaturen zo rond de 30 graden en een hoge luchtvochtigheid. In de zomermaanden kan de gevoelstemperatuur zelfs oplopen tot boven de 40 graden. Je zult dus ook vrijwel altijd zweten, zelfs bij rustig wandelen door de stad. Neem daarom dunne, sneldrogende kleding mee zodat je minder last hebt van de benauwdheid. Trendy sportshirtjes stoten snel het zweet af waardoor je ook niet nat wordt en lekker koel blijft.

Wij kopen veel van onze shirtjes bij de Decathlon, Uniqlo of H&M: Goedkoop en goede kwaliteit!


Papieren zakdoekjes

Natuurlijk kun je ook papieren zakdoekjes in Singapore kopen. Deze zijn wel een stuk duurder dan in Nederland en vaak van slechte kwaliteit.

Waarom moet je deze meenemen? Nou, in Singapore hebben ze namelijk in de meeste restaurants geen servetjes liggen. Alleen in de duurdere restaurants zul je servetjes vinden. Ben je dus van plan om Singapore op een kleiner budget te doen en te eten bij hawker centers of food courts, dan moet je dus zeker een aantal pakjes meebrengen.

Papieren zakdoekjes kunnen ook van pas komen op het toilet. Vaak is er een sproeier aanwezig en geen papier.

PRO TIP: Wist je dat je in Singapore een tafeltje kunt reserveren met een pakje zakdoekjes? Een pakje midden op tafel betekent niet dat iemand het vergeten is, maar dat de tafel bezet is en niemand daar kan gaan zitten.


Neem iets mee voor de kou

Het was toch zo warm? Waarom moet ik dan iets mee nemen voor de kou? Inderdaad, de paklijst voor Singapore lijkt tegenstrijdige items te bevatten! Niets is minder waar!

Zo warm als het buiten is, zo koud is het binnen. De airconditioning staat in veel restaurants en musea toch wel erg fris, soms zo koud dat er zelfs sjaals aangeboden worden om jezelf warm te houden! Heb uit voorzorg altijd iets bij om om te slaan. Dit is ook handig als je onverwachts een tempel bezoekt en je je schouders moet bedekken.

paklijst Singapore
Soms is het fris zoals in de Flower Dome in Gardens by the Bay


Meer reistips voor Singapore vind je hier!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *