Wonen in Amerika

8 Redenen waarom wij het heerlijk vonden om in Amerika te wonen

Amerika is een ontzettend groot en uitgestrekt land. De leefomstandigheden binnen een staat kunnen zelfs per regio verschillen. Wij hebben vier jaar in Amerika mogen wonen, in het prachtige Durham in North Carolina, een liberale bubbel in een vrij conservatieve staat. De stad is omringd door eindeloze natuur en leuke bezienswaardigheden. Een stad vol geschiedenis en het lekkerste southern food.

Momenteel heeft Amerika niet de beste reputatie en zelfs in de jaren dat wij er woonden hebben we veel gezien en meegemaakt, vooral toen Trump aan de macht kwam. Ondanks alles hebben wij hier een geweldige tijd gehad en daarom willen we graag met je delen waarom wonen in Amerika zo heerlijk is! Tot slot geven we je nog een zeer goede tip over waar jij meer informatie kunt vinden als je wilt emigreren naar Amerika.


Amerika is divers

Durham is een echte studentenstad. Mensen van over de hele wereld komen hier naartoe om te studeren of te werken op de universiteit. Dit is natuurlijk heerlijk. Je leert niet alleen veel over de Amerikaanse cultuur maar ook over de culturen van andere emigranten.

Buiten Durham om is Amerika natuurlijk ook heel divers, vooral in de grote steden. Amerika is voor velen nog steeds het land waar ze dromen waar kunnen maken. Dat zorgt ervoor dat veel mensen (ondanks dat ze de regels steeds verder aanscherpen) nog steeds proberen er naartoe te emigreren.

De diversiteit is wat een land succesvol maakt. Iedereen leert van elkaar en wisselt gewoontes, normen, waarden maar ook simpelweg lekkere gerechten met elkaar uit. Heerlijk toch?!


Je maakt gemakkelijk contact met Amerikanen

Een van de eerste dingen die mij opvielen in Amerika was dat het ontzettend gemakkelijk is om in contact te komen met Amerikanen. Over het algemeen zijn ze geïnteresseerd in wie je bent en waar je vandaan komt. Wees bereid om vragen over je thuisland te beantwoorden maar ook om vooroordelen en stereotypen uit de wereld te helpen.

Zo heb ik ooit uit moeten leggen dat ik de sportschoenen die ik aan had gewoon in Nederland gekocht had. Dat we modern zijn en dat de meeste mensen geen klompen meer dragen!

Amerikanen zijn heel aardig, open, gul en behulpzaam. Ze helpen je graag een handje wanneer er iets gedaan moet worden en vertellen ook graag over Amerika zelf en hoe het leven is voor hen. Als je in Amerika woont moet je zeker lokale vrienden maken: Je leert zo veel meer over het land.


De ruimte is heerlijk

Amerika heeft ruimte, ruimte en nog meer ruimte. De snelwegen en woonwijken zijn ruim opgezet, ruime parkeervakken, grote shopping malls en winkels en je kijkt niet bij je achterbuurman naar binnen. Een klein nadeel is dat je vrijwel overal met de auto naartoe moet. Gelukkig is de benzine daarentegen wel goedkoop!

Wanneer we een keer terug naar Nederland gingen, voor een vakantie, vond ik het altijd weer heel vreemd om terug te zijn. Op de weg krioelde het van de automobilisten, huizen staan dicht op elkaar en het is zo ontzettend druk overal. Dat was echt wennen.


Er is een eindeloze keuze aan prachtige roadtrips

Reizen en je nieuwe land verkennen is natuurlijk een belangrijk onderdeel van een emigratie. Amerika is dan ook het land van de roadtrips en eindeloze ontdekkingsreizen die je kunt ondernemen.

Wij gingen regelmatig op pad met onze kleine Yaris. Of dat nu een weekendje weg was in onze eigen staat, naar een buurstaat of een vakantie van zes weken helemaal naar de andere kant van Amerika, het is elke keer weer geweldig. We genoten volop van het snel wisselende landschap, de natuur, de mensen en het eten.

wonen in Amerika
Eindeloze wegen in Texas


Lekker in je kloffie over straat

Geen zin om jezelf een keer op te tutten? In Amerika hoef je in ieder geval niet bang te zijn dat je commentaar krijgt van anderen. Bedoel, kijk naar wat er allemaal rondloopt in de eerste de beste Walmart. Niet bepaald charmant.

Ik zeg dat nu wel, maar het is wel ontzettend fijn en een verademing om gewoon een spijkerbroek met t-shirt aan te trekken en het huis uit te gaan. In Nederland was ik zo vaak bezig met hoe ik er uitzag en of ik wel make-up op had maar ik heb dit helemaal losgelaten toen we in Amerika woonden. Niet dat ik er onverzorgd bijliep of in mijn pyjama een boodschap ging doen hoor! Maar ik voelde me wel minder beoordeeld en beter over mijzelf. Bovendien heeft het dragen van minder make-up ook mijn huid ten goede gedaan. Win win!


Meer informatie over emigreren naar Amerika
vind je op Emigreren uit Nederland


Amerikanen houden van sport

Oké, in Nederland kunnen we ook behoorlijk fanatiek zijn voor voetbal of schaatsen, maar de Amerikanen zijn fanatiek op een ander niveau. Niet alleen de professionele teams worden flink aangemoedigd tijdens een wedstrijd maar ook college of zelfs highschool teams hebben een heuse fanbasis. Er is een grote rivaliteit tussen populaire teams dus overstappen naar een ander team is echt een no-go.

Voor wij in Amerika gingen wonen hadden we niet veel met de Amerikaanse sporten zoals basketbal, American football, baseball en ijshockey, maar daar kwam snel verandering in. De sfeer rondom een match is heel gezellig en gemoedelijk. Je eet samen, pakt een paar biertjes. Er is muziek, dans en er worden liederen gezongen. Iedereen draagt kleding van zijn of haar favoriete team en kletst gezellig tegen elkaar aan. Ik ben fan!

wonen in Amerika
Echte fans nemen de televisie mee naar een wedstrijd!


Iedereen kan succesvol zijn

Ik heb zelf de ervaring dat je in Amerika eigenlijk alles kunt doen en worden wat je wilt, als je er maar hard voor werkt. Ik had een baan gevonden waar ik geen diploma in had, laat staan ervaring, maar ik liet wel doorschemeren dat ik leergierig was en heel enthousiast. Met deze kwaliteiten kun je in Amerika gemakkelijk een andere carrière kiezen en daar ook succesvol in worden. Dat is toch wel iets wat bijzonder is, vooral omdat we in Nederland overal een papiertje voor nodig hebben en het liefst al 10 jaar werkervaring.


De natuur is overweldigend mooi

Een van mijn favoriete punten van wonen in Amerika was de natuur. North Carolina bestaat vooral uit heel veel bossen en dat is iets wat ons vanuit het vliegtuig al opviel. Maar wat is dat heerlijk zeg! Lekker wandelen op een warme zomeravond. Een paar uur rijden van Durham liggen de bekende Blue Ridge Mountains of de prachtige stranden van de Atlantische oceaan.

Tijdens een roadtrip van Oost- naar West-Amerika kwamen we erachter hoe veelzijdig de natuur wel niet is. Van bossen naar lege vlaktes, van het rode landschap van Sedona naar de Grand Canyon en van de Death Valley naar de ruige kustlijn van Californië. Wat je ook zoekt, Amerika heeft het!

wonen in Amerika
De Grand Canyon is ongekend mooi!


Wil jij ook emigreren naar Amerika?

Emigreren naar Amerika doe je natuurlijk niet zomaar. Daar gaat een heleboel uitzoekwerk en soms langdurige voorbereidingen aan vooraf. Het is belangrijk om ervaren bedrijven in de hand te nemen en je goed in te laten lichten over wat allemaal wel en niet mogelijk is.

Een goede website om meer informatie te krijgen voor een emigratie naar Amerika is Emigreren uit Nederland. Zij geven uitgebreide informatie over een select aantal landen waaronder Amerika. Wil jij gaan emigreren naar Amerika? Bezoek dan zeker de website www.emigrerenuitnederland.nl.


Lees hier meer over wonen
in Amerika

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *