Informatie over Emigreren

Post voor Holland: Kaat Keeps Going debuut op deze leuke radiozender

Wat was ik zenuwachtig om dit online te zetten zeg. Publiekelijk spreken of interviews geven is zeker niet mijn sterkste kant. Ik verschuil me liever achter woorden met een foto, als deze 100% naar mijn zin is dan. Maar af en toe uit mijn comfortzone stappen vind ik belangrijk voor mijn ontwikkeling. Bij deze mijn eerste radio-interview! Hoe leuk is dat?! Als je me dat een paar weken geleden gezegd had dan had ik je hard uitgelachen. Lees en luister snel verder naar mijn ‘radiobrief’ voor Post voor Holland.


Wat is Post voor Holland?

Post voor Holland is een radioshow voor Nederlanders die in het buitenland wonen en voor mensen die geïnteresseerd zijn in emigratieverhalen. Het wordt gepresenteerd door John Deventer. In het programma wordt er een radiobrief verstuurd naar Nederland. In deze radiobrief vertelt een emigrant over zijn/haar ervaringen in het buitenland.

Verschillende onderwerpen komen aan bod zoals waarom je naar het buitenland verhuisd bent, hoe familie daarmee omging, de voorbereidingsperiode, de periode na aankomst in je nieuwe land en hoe het leven daar is.

Het leuke is dat de emigranten uit alle hoeken van de wereld komen. Je hoort dus de meest bijzondere verhalen uit plekken waarvan je niet eens wist dat ze bestonden.

post voor holland
Brieven op de bus doen bij een historische brievenbus in het Fullerton Hotel


Kaat Keeps Going Radiodebuut!

Enige tijd geleden zocht ik in een emigratiegroep op Facebook naar proeflezers voor mijn e-book Het Emigratie Verhuisplan. Vrij snel daarna werd ik benaderd door John van het radioprogramma. Of ik het leuk vond om te spreken over mijn e-book en hoe wonen in Singapore er aan toe gaat. Ik hoefde er geen seconde over na te denken. Dat lijkt me super leuk!

Eerlijk gezegd had ik nog nooit van de zender gehoord dus besloot ik me er in te verdiepen en een aantal afleveringen te luisteren. Ik werd er nog enthousiaster van. Een ontzettend leuk programma met bijzondere emigratieverhalen en leuke muziek natuurlijk.

Net zoals bij alles wat ik voor de eerste keer doe, was ik behoorlijk zenuwachtig. Het scheelde dat het interview vooraf opgenomen werd en een paar dagen later eigenlijk semi-live dus uitgezonden zou worden.

John legde goed uit wat er van me verwacht werd, waardoor mijn zenuwen wat minder werden. Het was een leuk gesprek met leuke vragen over de voorbereiding van de emigratie, afscheid nemen, wonen in Amerika en in Singapore.

Ben jij benieuwd? Luister hier naar de uitzending:

Ben je benieuwd naar meer emigratieverhalen?

Het radioprogramma is op verschillende zenders verspreid over de hele wereld te beluisteren. Het maakt dus niet uit waar je woont, een live uitzending kun je gemakkelijk meepakken.

Heb je een uitzending gemist, dan kun je hem later terugluisteren op Mixcloud via deze link.

Wil je op de hoogte blijven van andere emigratieverhalen van over de hele wereld? Volg Post voor Holland dan op Facebook.


Meer leuke artikelen over wonen
in het buitenland lees je hier!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *