Wonen in Singapore

Hallo 2021! Het 2020 jaaroverzicht van Kaat Keeps Going

Gelukkig nieuwjaar allemaal! Ik denk dat we het er allemaal mee eens zijn dat we blij zijn dat er een nieuw jaar aangebroken is, hoewel daarmee de problemen natuurlijk niet van deze aardbodem verdwenen zijn, zoals sommigen doen lijken geloven. Hoe dan ook, 2021 zal ongetwijfeld een beter jaar worden! Wij wensen iedereen dan ook veel geluk, gezondheid en liefde toe. Hopelijk kunnen we daar reislustig nog aan toevoegen. In dit jaaroverzicht van 2020 blik ik terug op afgelopen jaar. Niet alleen op de pandemie en negatieve kanten van 2020, maar ook de mooie dingen die gebeurd zijn. Want ja die zijn er zeker ook!


Kaat Keeps Going en 2020

De invloed van corona op mijn blog

Dat corona een flinke invloed had en nog steeds heeft op de toeristensector is bekend nieuws. Echter, corona heeft ook invloed op bijvoorbeeld reisbloggers. Aan het begin van het jaar besloot ik me te storten op mijn blog, maar dat liep natuurlijk helemaal anders. Ik had veel minder lezers en ook liep ik affiliate inkomsten mis van bijvoorbeeld boekingen van hotels.

Ik besloot een andere richting op te gaan en het blog meer in te gaan richten op emigreren. Natuurlijk blijft reizen ook wel een eigen hoekje houden omdat ik het veel te leuk vind om daar over te schrijven. Veel mensen zijn toch ook wel geïnteresseerd in onze emigratieverhalen. Ook wist ik hier enkele mooie samenwerkingen uit te halen zoals met een internationaal verhuisbedrijf en een visumspecialist.

Aan het einde van 2020, ondanks dat ik vrijwel geen artikelen online zette, merkte ik toch dat mensen langzaam weer rond beginnen te snuffelen. Het aantal lezers op mijn pagina groeide weer!

Het e-book wat ik afgelopen jaar schreef voor toekomstige emigranten


De 5 best gelezen blogs van Kaat Keeps Going

Dit zijn de 5 best gelezen artikelen van afgelopen jaar:

 1. Duikcertificaat: Waarom wij kozen voor SSI in plaats van PADI. In dit artikel lees je alles over de verschillen tussen SSI en PADI. Op deze manier kun jij als nieuwe duiker een goede keuze maken voor welk programma het beste bij je past.
 2. De 10 leukste Netflix reisdocumentaires en -series van dit moment. Tijdens de coronalockdown schreef ik dit blog om toch een beetje de reissfeer vast te houden. Op deze manier konden we toch genieten van de prachtige natuur en culturen van de wereld.
 3. De 6 grootste nadelen van emigreren naar het buitenland. Emigreren of wonen in het buitenland lijkt altijd zo geweldig. Het gras is altijd groener aan de overkant. Maar is dat wel zo?
 4. Het Witte Huis bezoeken in Washington D.C.? Volg dit stappenplan. Keer op keer blijft dit een van de best gelezen artikelen op mijn website. Ga jij naar D.C.? Doe zeker een poging om het bekendste huis van de wereld te mogen bezoeken.
 5. 8 Redenen waarom wij het heerlijk vonden om in Amerika te wonen. Wonen in Amerika is iets dat veel mensen willen om verschillende redenen. In dit artikel schreef ik waarom wij het heerlijk vonden om in Amerika te wonen.


De best gelikete foto’s op Instagram

Onlangs deelde ik ze al op mijn Facebookpagina, de 9 best gelikete foto’s van mijn Instagram account. Volg mijn account voor meer reisinspiratie en emigratieverhalen!

De foto rechtsboven is gemaakt in Lapu-Lapu (Filipijnen), waar we prachtig gedoken hebben. De foto rechts in het midden is Willem samen met een nieuwsgierige quokka in West Australië. Hoe schattig!

2020 jaaroverzicht


Mijn persoonlijk 2020 jaaroverzicht

De negatieve kanten

Laten we kort, heeeeel kort, even stil staan bij de negatieve kanten van het afgelopen jaar.

 • Ik nam voor de tweede keer ontslag bij mijn baan in loondienst. Mijn complete team had ontslag genomen en ik kreeg verantwoordelijkheden waar ik totaal niet klaar voor was. Dierenlevens stonden op het spel! Hoewel het positief voor me uitpakte, heb ik dit wel jammer gevonden.
 • De laatste werkweek moest ik thuisblijven wegens gordelroos op mijn schouders, nek en hoofd. Een paar weken kon ik niet veel meer dan op de bank zitten.
 • Corona was sinds januari al bezig hier. In maart kregen we strengere regels wat uiteindelijk tot een lockdown in april leidde. De lockdown duurde tot halverwege juni. Lees hier meer over corona in Singapore. Inmiddels leven we nog steeds met strenge regels en kunnen ook nog niet op reis. Singapore is nu wel echt heel klein…
 • Een tweede lockdown in Nederland weerhield ons er van om familie te bezoeken. Ik baalde enorm (zacht gezegd) van de lakse houding van veel Nederlanders. Meer hierover lees je in mijn artikel over het verschil in beleid tussen Nederland en Singapore.
 • Sinds eind oktober heb ik last van paniek- en angstaanvallen. Zo erg dat ik bang was de straat op te gaan. Inmiddels gaat het veel beter en heb ik veel angst al overwonnen. Later zal ik hier meer over schrijven.


De hoogtepunten

Belangrijker, de hoogtepunten! Hoewel veel mensen zeggen dat 2020 een enorm rotjaar geweest is, moet ik zeggen dat het jaar mij ook veel mooie kansen gegeven heeft. Ik heb mijzelf zowel persoonlijk als professioneel vlak kunnen ontwikkelen en ik heb een aantal mooie kansen gegrepen.

 • In januari gingen we een weekje duiken in Lapu-Lapu, Mactan in de Filippijnen. We deden maar liefst 3 cursussen (night & limited visibility, deep dive en nitrox).
 • Eind februari bezochten we West-Australië. We maakten een kleine rondreis door het zuidelijk puntje. We reden door de outback, gingen orka spotten op zee, dronken lekkere wijntjes en zagen quokka’s rondhuppelen op Rottnest Island.
 • Ik nam ontslag bij mijn baan, maar wist mezelf beter neer te zetten als ondernemer. Ik heb een aantal freelance schrijfklusjes afgrond en ik schreef zelfs een e-book Het Emigratie Verhuisplan! Speciaal voor toekomstige emigranten.
 • We kunnen dan wel niet op reis, maar Singapore heeft ook ontzettend veel te bieden. Langzaam aan gingen tijdens de zomer steeds meer musea en bezienswaardigheden open. We genoten ervan om tijdens deze periode de stad te ontdekken.
 • Ook ging ik samenwerken met een toffe groep dames in Nederland, de Focus Club van Ontdek je Bestemming. Dit gaf mij een stok achter de deur, nieuwe motivatie en kreeg mijn zaken veel beter op orde. Geweldig hoeveel deze groep mij gebracht heeft!
 • Ook heb ik het belang van me-time en self-care ondervonden. Jezelf op nummer 1 zetten is super belangrijk. Stress en negativiteit kan echt zoveel kapot maken.
2020 jaaroverzicht
Marina Bay tijdens een zonsopkomstwandeling


Plannen voor het nieuwe jaar

Kunnen we naar Nederland?

Dat is natuurlijk de grote vraag: Kunnen wij in het nieuwe jaar Nederland en onze familie en vrienden bezoeken? Afgelopen jaar hadden we een reisje op de planning staan. Lekker naar Nederland en een weekje naar Italië. Italië is inmiddels vooruitgeschoven naar de zomer van 2021. Het zal er om hangen of we hier naar toe kunnen. We moeten hier immers grote bedragen neerleggen voor een coronatest (zo’n $300 per stuk) en ook voor de quarantaine in een hotel bij terugkomst ($2000 voor twee weken).

We denken wel dat er een aantal Aziatische landen open zullen gaan en wellicht ook Australië. Maar goed, dan is het nog de vraag of we daar alleen binnen mogen met een vaccin. In de tussentijd nemen we genoegen met uitstapjes in de stad.


Goede voornemens

Heb jij goede voornemens voor 2021? Bepaalde voornemens zijn wij niet zo van zoals ‘dry januari’ of ‘geen afhaaleten in januari’. Wij willen een betere levensstijl ontwikkelen en gaan daarom meer op een betere gezondheid letter (zowel mentaal als fysiek). Gezonder eten, meer actief bezig zijn en luisteren naar ons lichaam wanneer we een dagje rustig nodig hebben.

Net zoals in 2020 willen we vaker stilstaan bij wat we WEL hebben en wat we allemaal voor positieve dingen kunnen bereiken of doen voor anderen. Er is al zoveel negativiteit. Laten we juist positief het nieuwe jaar ingaan!Bij deze wil ik al mijn lezers en volgers bedanken voor jullie leuke reacties en vragen het afgelopen jaar! Wij halen hier ontzettend veel plezier uit!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *