Informatie over Emigreren

Een internationaal verhuisbedrijf inhuren? 7 Redenen om dit wel te doen!

Ga jij emigreren binnen of misschien wel buiten Europa? Twijfel je enorm of je een internationaal verhuisbedrijf in wilt zetten om je spullen van A naar B te brengen? Begrijpelijk. Je denkt waarschijnlijk dat je het zelf ook prima kunt regelen en in enkele gevallen is dat ook zeker mogelijk. Daarnaast zijn de kosten voor een verhuizing ook niet niks: Je weet zeker dat je dit veel goedkoper kan.

Maar helaas zijn dit vaak twee verkeerde veronderstellingen. Verhuizen is niet makkelijk en vaak niet goedkoper wanneer je zelf alles regelt. Het is juist belangrijk om te kijken wat je allemaal krijgt wanneer je een internationaal verhuisbedrijf inhuurt. Dat is namelijk veel meer dan alleen je spullen van A naar B. Er zitten grote voordelen aan het inhuren van een internationaal verhuisbedrijf. Deze bedrijven bestaan natuurlijk ook niet zomaar! Welke voordelen ze hebben lees je in dit blog, plus een leuke bonus voor 5 GRATIS verhuisoffertes!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Sirelo.


Je houdt tijd over voor belangrijke dingen

Een verhuisbedrijf regelt alles voor je van voor tot achter. Dat is hun werk en ze zijn er ontzettend goed in. Een verhuizing via een verhuisbedrijf verloopt daardoor veel sneller dan wanneer je alles zelf zou moeten doen. Vooraf wordt er in overleg met jou afspraken gemaakt en duidelijk gemaakt wat er van jou verwacht wordt. Hier kun je rekening mee houden en van op aan.

Daardoor houd jij ontzettend veel tijd over. Hoe lekker is dat?! Tijdens een emigratie of tijdelijke verhuizing naar het buitenland kun je die extra tijd goed gebruiken, niet alleen om andere zaken te regelen, maar ook om deze tijd door te brengen met familie en vrienden. Ook niet onbelangrijk!


Lees ook: Wat doe ik met mijn
inboedel als ik ga emigreren?


Een internationaal verhuisbedrijf heeft apparatuur en getrainde tillers

Past die enorme bank niet door je deuropening? Of past het tweepersoonsmatras niet in de lift terwijl je op de 8e verdieping woont? Geen probleem! Verhuisbedrijven hebben namelijk allemaal technische snufjes die ze kunnen gebruiken voor het verhuizen van jouw spullen. Zo bestaan er handige verhuisliften en speciaal gereedschap die de verhuizing een stuk makkelijker maken. Daarnaast beschikken de verhuizers over diverse technieken die ervoor kunnen zorgen dat je spullen juist wél door de voordeur passen!

Naast veel kennis en apparatuur hebben bedrijven ook getrainde tillers. Tuurlijk kun je samen met je oom, broer of neef die ene zware tafel wel verhuizen, maar het zou erg vervelend zijn als je oom flinke rugklachten heeft de dag na de verhuizing! Daarnaast kunnen zich onveilige situaties voordoen omdat familie en vrienden niet de juiste kennis hebben. Verhuizers weten precies hoe ze alles moeten tillen en wat de beste houding is daarbij. Omdat het hun vak is zullen ze ook niet snel lichamelijk ongemak krijgen en blijft het veilig.


Je zult minder stress ervaren

Je houdt niet alleen tijd over maar je zult tijdens je emigratie ook veel minder stress ervaren. Het wordt enorm onderschat hoeveel werk het is om zelfstandig de verhuizing van je spullen te regelen. Wil je alles helemaal zelf verhuizen, dan moet je een goede verhuiswagen zien te vinden en mensen die je willen helpen met inpakken en inladen van de vrachtauto. De vraag is dan hoe doe je dat op de plek van bestemming? En dan hebben we het nog niet eens over de administratie gehad.

Poeh, als ik hier aan denk krijg ik al stress! Nee, geef grote projecten lekker uit handen aan professionals zodat jij je druk kunt maken over andere zaken. Geloof me, deze zijn er genoeg tijdens een emigratie.

internationaal verhuisbedrijf
Photo by Handiwork NYC on Unsplash


Alles wordt voor je ingepakt

Wellicht niet de belangrijkste reden, maar wel een hele fijne! Verhuizers komen niet alleen je spullen ophalen en naar je nieuwe thuis brengen, nee, ze komen ook nog eens alles voor je inpakken! Je hoeft dus geen vrije dagen op te nemen als je nog werkt. Ook je gezellige weekendplannen kunnen gewoon doorgaan. Daarbij hoef je ook niet na het werken nog tot in de late uurtjes spullen in te pakken. Het wordt allemaal voor je gedaan.

Het enige wat je moet doen is natuurlijk wel van tevoren al je spullen uitzoeken. Welke spullen wil je meenemen en wat kan je achterlaten. Dit scheelt niet alleen inpakwerk voor de verhuizers maar ook nog eens een hoop kosten.


Een internationaal verhuisbedrijf geeft garantie voor je meubels

Zoals we allemaal wel weten zitten ongelukken in kleine hoekjes. Ondanks dat we zelf nauwkeurig te werk gaan, kunnen er heel veel dingen misgaan. Verhuizers zijn er juist op getraind om precies te zijn en je spullen veilig in en uit de verhuiswagen te laden.

Zo weten ze precies hoeveel gewicht er in een verhuisdoos kan, zonder dat de inhoudt na het optillen op de vloer valt. Of hoe ze zonder het beschadigen van je muur of deurkozijn spullen moeten verplaatsen. De kans dat er iets kapot gaat is veel kleiner. Mocht er om wat voor reden wel wat gebeuren (we zijn allemaal mensen) dan ben je daar voor verzekerd.


Je hebt de keuze om je spullen ergens op te slaan

De meeste internationale verhuisbedrijven bieden een tijdelijke opslag aan voor je inboedel. Enkele bedrijven ook langdurige opslag. Dit kan handig zijn wanneer je nieuwe woning in het buitenland nog niet opgeleverd is of wanneer er zich vertraging opdoet tijdens de verhuizing. Daarnaast kan het voorkomen dat je je woning eerder kunt verkopen of onderverhuren dan je in eerste instantie gedacht had. Op deze manier hoef je je niet druk te maken over je inboedel.


Een internationaal verhuisbedrijf regelt alle belangrijke papieren

Wanneer je een internationaal verhuisbedrijf inhuurt is het belangrijk dat alles inbegrepen zit in de prijs, maar dan ook echt van deur tot deur en alles wat daar tussenin zit. Vaak is dat wel zo, maar vraag dit uit voorzorg altijd na zodat je niet voor een onprettige verassing komt te staan wanneer de rekening betaald moet worden.

Een belangrijk onderdeel van een internationale verhuizing is papierwerk voor je spullen. Je inboedel moet uitgeklaard worden bij de douane in Nederland en ingeklaard worden bij de douane in het land waar je gaat wonen. Het verhuisbedrijf regelt hiervoor alle belangrijke papieren. Dat betekent dat je dus helemaal niets zelf hoeft te doen. Heerlijk toch?!


Lees ook: 7 Handige koffer inpaktips
voor emigranten


Vraag nu 5 GRATIS verhuisoffertes aan bij Sirelo!

Sirelo is een onafhankelijk verhuisplatform waar ontzettend veel nationale én internationale verhuisbedrijven op staan. Er is voor iedereen wat wils! Door op de onderstaande afbeelding te klikken kun je nu 5 GRATIS verhuisoffertes aanvragen*. Dat gaat heel gemakkelijk door een aantal vragen op de website in te vullen. De offertes zijn geheel vrijblijvend en je zult nergens aan vast zitten.

Sirelo zal kijken welke verhuisbedrijven het beste bij jou verhuizing passen. Dit is namelijk niet voor iedereen hetzelfde. Zorg ervoor dat je in zee gaat met een erkend verhuisbedrijf. Deze zijn vaak wel iets duurder, maar bieden meer zekerheid.


Op zoek naar meer informatie over emigreren?
Dat vind je hier!

*Kaat Keeps Going heeft een samenwerkingsverband met Sirelo. De offertes zijn geheel gratis en vrijblijvend. Echter, wanneer jij er voor kiest om een verhuisbedrijf in de hand te nemen via Sirelo, dan ontvang ik een kleine bijdrage. Dit kost jou niets extra’s!

5 Comments

 • julian

  goed atrikel dit! ik was eerst niet helemaal overtuigt van het inschakelen van een verhuisbedrijf maar na het lezen van deze blog ben ik om. zoveel voordelen om gewoon een verhuisbedrijf te nemen.

 • Maria ten Hoeve

  Ik denk er inderdaad ook over om een verhuisbedrijf in te schakelen als ik ga verhuizen naar Duitsland. Door corona is het ook lastiger om familie en vrienden te vragen. De voornaamste reden is inderdaad dat ik zo min mogelijk stress wil hebben, een verhuisbedrijf neemt veel uit handen!

  • Karin

   Hoi Marie, wat een goede keuze! Inderdaad nu met corona is dat alleen maar fijner. Vraag vooral even de gratis offertes aan via het artikel. Dan kun je verschillende bedrijven vergelijken en een goede keuze maken. Veel succes!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *