Reviews: Reisproducten en hotels

Het Natuurhuisje: Heerlijk overnachten midden in de natuur in heel Europa

De zomer komt eraan en eindelijk mag er weer wat meer gereisd worden. Ben jij een echte natuurliefhebber en op zoek naar de leukste of bijzondere overnachtingsplekken? Zoek dan niet verder! Via het online boekingsplatform van Natuurhuisje boek jij heel gemakkelijk en snel huisjes midden in de natuur. Of je nu op zoek bent naar een natuurhuisje in Nederland of ergens in Europa, het is allemaal te vinden! Speciaal voor jou zette ik al enkele mooie natuurhuisjes uit verschillende Europese landen op een rijtje. Waar boek jij een huisje deze zomer?

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Natuurhuisje.nl.


Wat is het Natuurhuisje?

Natuurhuisje is het grootste boekingsplatform van Nederland als je op zoek bent naar een onvergetelijk verblijf midden in de natuur. Natuurhuisje wil graag dat boekers even helemaal ontsnappen aan het drukke leven en tot rust komen in verschillende prachtige natuurgebieden en landschappen. Weg van de massa. Dit kan in Nederland, maar ook in verschillende andere Europese landen. Je kunt bijvoorbeeld een natuurhuisje boeken in Griekenland, Portugal, Spanje, Finland, België, Italië of Duitsland.

Op de website vind je de meest uiteenlopende huisjes, hutjes, villa’s en andere bijzondere accommodaties. Sommige liggen in de bergen, andere op het platteland. Sommige hebben een zwembad, andere onvergetelijke uitzichten. Er is voor iedereen wat wils, ook voor elk budget en grootte van het reisgezelschap. Je gaat ongetwijfeld een heerlijke tijd tegemoet.


Overnachtingen in een Natuurhuisje voor je vakantie in Europa


Genieten van de ruige kust op het eiland Madeira

Aan de ruige noordelijke kust van Madeira staat het natuurhuis Ponta Delgada. Het huis is modern ingericht, heeft 4 slaapkamers en is geschikt voor 8 personen. Het hoogtepunt zijn de panoramische uitzichten vanuit elke slaapkamer (én badkamer!) in het huis. Je kunt volop genieten van de prachtige kliffen, bergen, uitzicht op de kleine dorpjes en uitkijken over de eindeloze Atlantische oceaan. Je hebt toegang tot een eigen zwembad en infrarood sauna.

Ponta Delgada is een klein dorpje met enkele voorzieningen zoals een benzinestation, verschillende bars en een supermarkt. Je kunt hier heerlijk wandelen en kerken, wijnpersen of het openbaar zwembad bezoeken met zoutwaterbaden en een solarium. Het natuurhuis ligt op ongeveer een uurtje rijden met de (huur)auto. Een auto huren is dan ook een van de beste opties om Madeira te ontdekken. Vanuit Ponta Delgada kun je gemakkelijk omliggende dorpen en stadjes ontdekken en genieten van het mooie landschap. Klik hier om het huisje te bekijken.

Het natuurhuis in Madeira. Foto van Natuurhuisje.nl


Authentiek overnachten op Kreta, Griekenland

Ben je op zoek naar een authentiek natuurhuisje in een bergdorpje, midden in de olijfgaarden? Zoek dan niet verder! Het huisje in Schinokapsala op het eiland Kreta heeft niet voor niets een 5-sterren beoordeling. Je komt hier dan ook echt helemaal tot rust door de simpliciteit en authenticiteit van het huis en de omgeving. Daarnaast heb je prachtig uitzicht op de Griekse heuvels en de blauwe zee. Het huisje heeft 2 slaapkamers en is geschikt voor 4 personen.

Het dorpje Schinokapsala heeft maar 100 inwoners en ligt op 1,5 uur rijden van het Heraklion International Airport. Schinokapsala ligt op loopafstand van het natuurhuisje en heeft een gezellig bar en verschillende winkels, restaurants en supermarkten. Een onvergetelijke rit door de bergen brengt je Agia Fotia, een zandstrand aan de zuidkust van het eiland. Langs de kust vind je ook meerdere bars, restaurants en winkels. Daarnaast zijn er meerdere toeristische stadjes zoals Analipsis en Makrigialos. Klik hier om het huisje te bekijken.

Het natuurhuisje nabij Schinokapsala, Kreta. Foto van Natuurhuisje.nl


Een natuurhuisje bij de populaire surfspot Nazaré, Portugal

Een van de populairste surfspots van Europa ligt bij Nazaré, Portugal. Jaarlijk komen hier ontelbaar veel surfers genieten van de golven en de competities. Dit natuurhuisje ligt in de duinen van het strand Praia do Salgado, nabij het vissersstadje Nazaré. Het huisje heeft vanaf het terras en één slaapkamer uitzicht op de zee, het duingebied en het stadje zelf. Het huisje heeft 2 slaapkamers en is geschikt voor maximaal 5 personen.

De internationale luchthaven van Lissabon ligt op ongeveer 1,5 uur rijden. Het natuurhuisje ligt op ongeveer een kwartier rijden van Nazaré en de badplaats São Martinho do Porto. In de omgeving zijn verschillende culturele highlights te bezichtigen. Je kunt hier ook heerlijk wandelen, luieren op de stranden of een poging wagen om te leren surfen. Klik hier om het natuurhuisje te bekijken.

Natuurhuisje
Het natuurhuisje nabij Nazaré, Portugal. Foto van Natuurhuisje.nl


Draag bij aan een lokaal natuurproject

Wanneer jij een boeking maakt bij het Natuurhuisje ga je niet alleen een geweldige tijd tegemoet, maar draag jij ook je steentje bij aan de natuur. Win win als je het mij vraagt! Voor iedere boeking doneert het Natuurhuisje €1 aan een lokaal natuurproject in Nederland. De projecten zijn onderdeel van de Vogelbescherming, Staatsbosbeheer en het Buitenfonds. Zij hebben verschillende projecten lopen zoals het verbeteren van leefgebieden, de biodiversiteit terugbrengen in een bepaald gebied of het verjongen van een stuk bos. Op de website kun je zien aan welke projecten het Natuurhuisje heeft bijgedragen.

Momenteel wordt er alleen gedoneerd aan Nederlandse natuurprojecten, maar het Natuurhuisje geeft aan dat ze in de toekomst ook graag met buitenlandse organisaties willen werken. Hoe gaaf is dat?!


Meld jouw accommodatie aan bij het Natuurhuisje

Heb jij een bijzondere accommodatie (o.a. glamping, bungalow, groepsaccommodatie of vakantiehuisje) in de mooie natuur dat je graag wilt verhuren? Dat kan ook bij het Natuurhuisje! Ook hiermee draag jij bij aan de natuur. Op deze pagina voor verhuurders kun je meer lezen en je direct gratis aanmelden.


Meer leuke hotelreviews lezen?
Dat kan hier!

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *