Informatie over Emigreren

LanguageOne: Wereldwijd moedertaal- en cultuuronderwijs voor kinderen

Spannend… Binnenkort vertrek je met jouw gezin naar het buitenland! En daar horen een paar belangrijke keuzes bij. Eén daarvan is de keuze voor het onderwijs van je kind(eren). Op de nieuwe, internationale school is de voertaal waarschijnlijk Engels. Maar dat betekent niet dat je afscheid hoeft te nemen van het Nederlands. Met de lessen van LanguageOne houd je het Nederlands van jouw kind(eren) overal ter wereld in ontwikkeling en op niveau. 


Dit artikel is een betaald partnerschap met LanguageOne.

LanguageOne

Flexibel taal- en cultuuronderwijs op locatie én op afstand

Internationaal mobiele kinderen groeien vaak op in een rijke omgeving; ze zijn meestal twee- of meertalig en komen in aanraking met veel verschillende culturen. Om de binding met Nederland en de Nederlandse taal te behouden, biedt LanguageOne wereldwijd moedertaal- en cultuuronderwijs aan voor kinderen van tweeëneenhalf tot en met achttien jaar. 

Samen met de Wereldschool is LanguageOne de grootste onderwijsaanbieder van Nederlands onderwijs in het buitenland. Zo zijn er lessen voor peuters en kleuters, basisschoolleerlingen en leerlingen op het voortgezet onderwijs. Daarnaast biedt LanguageOne ook Nederlandse (of IB Dutch) examenprogramma’s, Nederlands voor beginners en lessen in overige schoolvakken aan. Klassikaal, online of liever een combinatie? Met behulp van innovatieve en moderne leermiddelen kan het allemaal!


Tachtig docenten, één missie

LanguageOne heeft scholen in Abu Dhabi, Dubai, Doha, Genève, Hong Kong, Kuala Lumpur, Muscat, Perth, Shanghai en Singapore. Het team, dat bestaat uit o.a. tachtig leerkrachten en docenten, heeft de gezamenlijke missie om jongeren:

  • kennis bij te brengen;
  • cultureel houvast te bieden;
  • te stimuleren tot talentontwikkeling;
  • zelfvertrouwen te geven;
  • op te leiden tot wereldburgers.

Woon je niet in de buurt van een van onze scholen? Ook dan is LanguageOne er voor jou en je kind(eren), met online onderwijs op afstand.

Wist je dat?

Een derde van alle Nederlandstalige kinderen die naar het buitenland verhuizen, binnen vijf jaar terugkeert naar Nederland? Daarom is het belangrijk om de moedertaal te blijven ontwikkelen en op niveau te houden. Zo kan jouw kind bij terugkeer soepel instromen in het Nederlandse onderwijs.


Blijvende connectie met de Nederlandse taal en cultuur

Moedertaalonderwijs gaat verder dan spelling en grammatica. Daarom besteedt LanguageOne ook veel aandacht aan actuele gebeurtenissen en lokale culturele activiteiten. En natuurlijk worden Nederlandse feestdagen, zoals Koningsdag en Sinterklaas jaarlijks op alle elf locaties van LanguageOne (én online) gevierd. 


LanguageOne heeft een internationaal netwerk 

LanguageOne werkt samen met vooraanstaande lokale en internationale scholen, (expat)verenigingen, ambassades en consulaten, bedrijven en universiteiten. Die samenwerking vormt een internationaal netwerk van onderwijsinstellingen en een uniek kenniscentrum voor moedertaalonderwijs en Nederlands onderwijs in het buitenland.


Wat de studenten zeggen over LanguageOne

Graag meer informatie of advies over wat het beste bij uw kind past? Bezoek dan de website van LanguageOne en doe de onderwijscheck!


Meer handige tips voor je emigratie naar
het buitenland vind je hier!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *