Singapore

Dit zijn de 9 hoogtepunten van Singapore die je niet mag missen

Singapore, een moderne wereldstad in het hart van Zuidoost-Azië. Een hub die door veel reizigers bezocht wordt tijdens een stop-over van een of meerdere dagen. Singapore lijkt in het eerste opzicht erg klein maar er is ontzettend veel te bezoeken en te beleven. Of je nu op zoek bent naar bijzondere attracties, geschiedenis of enorm houdt van shoppen, Singapore heeft het allemaal! Speciaal voor degenen die maar een paar dagen in de stad blijven heb ik een lijst samengesteld met onze favoriete hoogtepunten van Singapore. Het is begrijpelijk dat je weinig tijd hebt om alles te bezoeken. Zet deze attracties en bezienswaardigheden sowieso op je to-do lijst, want je mag ze echt niet missen.


De locaties van de hoogtepunten in Singapore


De Marina Bay

Heb je maar heel weinig tijd, dan is een wandeling rondom de Marina Bay het hoogtepunt van Singapore wat je niet over mag slaan. Tijdens deze wandeling kom je langs verschillende bezienswaardigheden. Als het kan is het de moeite waard om de Marina Bay zowel overdag als in de avond te bezoeken. Overdag gedurende de ochtend, vanwege de hitte. In de avond kun je genieten van alle mooie lichtjes en de sound en light show bij de hoofdingang van de Marina Bay Shoppes.

Tijdens het wandelen kom je onder andere langs het Marina Bay Sands Hotel en Shoppes, ArtScience Museum, de Helix Bridge, Singapore Flyer, the Float, Esplanade Theatres en outdoor stage, Jubilee Bridge, het Merlion Park, One Fullerton Shopping mall met gezellige restaurants, Customs House, the Promontory en de Marina Bay Waterfront Promenade. Je kunt van alle kanten genieten van de prachtige skyline. Ook kun je een river cruise boeken bij een van de vele kiosken langs het water. Op deze manier zie je de baai vanuit een andere hoek.

De Marina Bay is het snelste te bereiken via de verschillende MRT (metro) stations:

  • Bayfront MRT station (oranje Circle line en blauwe Downtown line).
  • Raffles MRT station (groene East West line en rode North South line).
  • Downtown MRT station (blauwe Downtown line).
Hoogtepunten Singapore
Merlion Park in de Marina Bay


Gardens by the Bay

Het tweede hoogtepunt van Singapore zijn toch wel de Gardens by the Bay. Tijdens een bezoekje aan het park met zijn vele tuinen vergeet je even dat je in Singapore bent. Highligts van de Gardens by the Bay zijn de futuristische bomen van de Supertree Grove. Overdag al een bijzondere bestemming maar in de avonduren komt het hier helemaal tot leven. Elke avond wordt er in de Supertree Grove een sound en light show gehouden. De bomen ‘dansen’ op de muziek door middel van lampjes. Een must om te zien!

De OCBC Skyway moet je ook zeker gedaan hebben. Dit is een 122 meter lange brug die op 22 meter hoogte tussen de bomen hang. Vanaf hier heb je een mooi uitzicht over de tuinen. Daarnaast is er ook nog het Cloud Forest, de Flower Dome en de Floral Fantasy. Drie grote kassen met bloemen en planten van over de hele wereld. De Cloud Forest is een van meest Instagrammable spots van Singapore met een metershoge waterval.

De tuinen bevinden zich pal achter het Marina Bay Sands Hotel en is vanuit hier gemakkelijk te voet te bereiken. Reis je met de MRT, stap dan uit op Bayfront MRT station (oranje Circle line en blauwe Downtown line).


Ga jij naar de Gardens by the Bay?
Check dan hier complete gids voor jouw bezoek

Hoogtepunten Singapore
Supertree Grove, Gardens by the Bay


Chinatown

Een van mijn favoriete wijken in Singapore is Chinatown. Wanneer je hier ook komt, er is altijd wel iets te zien en te beleven. De wijk kent ook veel hoogtepunten van Singapore, zoals de prachtige Buddha Tooth Relic Temple, de Sri Mariamman Temple of de Masjid Jamae. Het Chinatown Heritage Center is een zeer interessante plek als je meer wilt weten over de geschiedenis van Singapore en hoe het leven er zo’n 50 jaar geleden aan toe ging. Van het lokale leven kun je ook proeven op Kreta Ayer Square. Een plein waar aunties de laatste roddels aan elkaar vertellen terwijl de uncles met Chinese schaakspellen bezig zijn.

Goedkope souveniertjes kopen doe je bij een van de vele stalletjes van de street market. Eten is ook in overvloed in Chinatown. Maxwell Food Center of Chinatown Complex Food Center zijn de plekken om eten te scoren.


Michelin eten op een budget?
Dat kan bij deze stall in Chinatown!

Hoogtepunten Singapore
Buddha Tooth Relic Temple in Chinatown


Little India

Little India is net India, maar dan een stuk schoner. De straten van deze wijk zijn druk en ruiken naar wierrook, bloemen en lekkere curries. Verdwaal door de straten op zoek naar de kleurrijke muurschilderingen of ga tempel hoppen en bezoek de Sri Veeramakaliamman Temple of de Sri Srinivasa Perumal Temple. Ook Little India heeft een Heritage Center wat de moeite waard is om te bezoeken. Je leert hier meer over de Indiase cultuur en gemeenschap in Singapore.

Een van de Instagram hotspots in Little India is het House of Tan Teng Niah. Een foto bij dit kleurrijke huis moet je gemaakt hebben. Daarnaast is een kort bezoek aan Mustafa Center ook de moeite waard, de drukste en meest volle mall van Singapore. Hier kun je werkelijk alles kopen voor een klein prijsje, bijvoorbeeld Gucci handtassen (of het echt is mag je zelf beslissen!). Het Tekka Center is de place to be voor de heerlijkste gerechten. Het is er heet en druk, maar het eten is overheerlijk!

Hoogtepunten Singapore
Sri Srinivasa Perumal Temple


Shoppen in Orchard Road

Shoppers kunnen hun hart ophalen in Singapore. De laatste jaren zijn de malls als paddenstoelen uit de grond geschoten. De beste plek om te shoppen is Orchard Road. Deze lange winkelstraat lijkt op het eerste gezicht alleen geschikt voor big spenders. Winkels als Gucci, Prada en Rolex laten graag hun luxe spulletjes zien, maar Orchard Road heeft tot maar liefst 3 verdiepingen onder de grond aan winkels en eetgelegenheden. Hier vind je dan ook de meer betaalbare winkels zoals H&M, Cotton On, Zara en Pull and Bear.

Je kunt hier dagen rondlopen zonder ook maar een zonnestraal te zien. De meeste malls aan beide kanten van de straat zijn ondergronds met elkaar verbonden. Perfect voor een hele warme of regenachtige dag. Blijf vooral niet in één mall hangen. De verschillende centra hebben allemaal wat anders te bieden en zien er allemaal anders uit.

Hoogtepunten Singapore
Orchard Road vanuit de bus tijdens kerstmis


Kampong Glam

Kampong Glam is de Maleisische of Moslim wijk van Singapore. Je waant je hier echt even op een andere plek. Het hoogtepunt van deze wijk is de Sultan Moskee gelegen aan Bussorah street. Daarnaast trekt de wijk ook veel liefhebbers van street art. De Gelam Gallery is de eerste permanente straat met muurschilderingen in Singapore. Haji Lane is enorm populair onder locals en toeristen vanwege de gezellige bars, goede restaurants en leuke boetiek winkeltjes. Overal vind je mooie muurschilderingen en alleen daarom is deze straat al een bezoekje waard.

Wil je je bezoek iets serieuzer maken en meer leren over de Maleisische cultuur in Singapore, bezoek dan het Malay Heritage Center. Kamong Glam staat vooral bekend om zijn Mediterraans (Turks, Grieks, Arabisch) eten. Omdat dit de Moslim wijk is wordt niet op elke plek alcohol geschonken. Wil je een biertje, controleer dan vooraf of dit geschonken wordt. Eettip: Restaurant Zam Zam op North Bridge Road, een van de populairste Indian-Muslim restaurants van de stad.

The Sultan Moskee


Luieren of avonturieren op Sentosa

Ondanks dat het niet een van mijn favoriete plekken is in de stad, heeft Sentosa toch een aantal hidden gems. Sentosa staat ook wel bekend als dé speeltuin van Singapore. Je vindt hier onder andere verschillende pretparken zoals Universal Studio’s, Adventure Cove Waterpark, Mega Adventure Zipline en Madame Tussauds.

Je kunt er echter ook heerlijk wandelen of luieren op het strand of bij een beach club. Vanaf Palawan Beach loop je via een hangbrug naar het Southernmost Point of Asia. Kun je die toch weer even van je bucketlist afvinken. Daarnaast heeft Sentosa ook de nodige geschiedenis te bieden. Fort Siloso en Fort Serapong zijn een bezoekje waard.

Sentosa kun je bereiken via Harbourfront MRT Station (gele Circle Line en paarse North East Line). Vanuit hier kun je te voet naar Sentosa lopen. De leukste manier om het eiland te bereiken is met de Cable Car vanaf Faber Peak (de piek van Mount Faber Park).

Een van de vele stranden op Sentosa


Bezoek de Quays

De Singapore River is een van de belangrijkste rivieren in de geschiedenis van Singapore. Handelaren uit onder andere China en India kwamen hier hun goederen verkopen aan de waterkant en de shop houses, die er nu nog steeds staan, dienden als opslagplaats. Wanneer je er nu rondloopt is het moeilijk om voor te stellen dat tot 1980 de rivier en de omgeving een grote bende was. Viezigheid en rotte vis dreven in het water en het stonk er dan ook enorm.

Tegenwoordig zijn de Quays omgetoverd tot gezellige plekken om te wandelen of in de avond wat te eten en te drinken. De shop houses van Boat Quay zijn omgetoverd tot restaurants, met name voor visliefhebbers, waar je heerlijk rustig kunt eten aan de waterkant. Clarke Quay daarentegen is omgetoverd tot een modern uitgaansgebied met restaurants, bars en clubs. Dit is dan ook een plek waar veel toeristen komen. De prijzen voor een drankje of diner liggen op beide Quays dan ook wat aan de hoge kant.

De derde Quay is Robertson Quay en minder populair bij toeristen omdat het verder van de bekende attracties af ligt. Robertson Quay is een stuk rustiger en populair onder expats die in de omliggende wijk wonen. Je vindt er leuke (lunch)restaurants en barretjes aan de waterkant waar je een gezellige avond kunt hebben, weg van de toeristische drukte.

De restaurants in Boat Quay


Het Colonial District

Het laatste hoogtepunt van de stad is het Colonial District. Singapore is een voormalige Britse kolonie en de Britten hebben dan ook een flinke stempel achtergelaten op de stad. Het Colonial District ligt aan beide kanten van de Singapore River. Een goede plek om te starten is het Raffles MRT station (groene East West Line en rode North South Line). Vanuit hier kun je lopend, langs de waterkant, naar het Fullerton Hotel. Dit hotel is voormalig postkantoor waarvan je de geschiedenis kunt lezen in het kleine museum in het hotel. Wil je even tot rust komen, dan kan ik de high tea aanraden. Het is de beste van de stad met onbeperkt hartige hapjes en drinken.

Vanuit het Fullerton hotel steek je de Cavenagh Bridge over. Aan de overkant van de rivier staat het Asian Civilizations Museum. Achter het museum liggen de the Arts House en Parliament of Singapore. Naast het parliament kom je bij de Padang. Hier ligt het mooiste gebouw, de City Hall, waarin nu de National Gallery van Singapore zit.

Op een steenworp ligt ook het Raffles Hotel, een luxe koloniaal hotel wat recent gerenoveerd is. Het opende haar deuren in 1887 en is daarmee een van de oudste hotels in Azië. Het hotel heeft verschillende restaurants waar je kunt genieten van overheerlijk eten, ook voor niet gasten. Het is echter wel aan de prijs. De highlight van het Raffles Hotel is de Long Bar. Dit is de bar waar het nationale drankje van Singapore is bedacht, de Singapore Sling. Deze moet je daar gehad hebben!

Fullterton Hotel en de Cavenagh Bridge


Meer hoogtepunten en reistips over
Singapore lees je hier!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *