Informatie over Emigreren

De 16 leukste emigratiecadeau’s om te geven of om te vragen

We kennen tegenwoordig allemaal wel iemand die voor onbepaalde tijd op reis gaat of zelfs tijdelijk of permanent naar het buitenland gaat verhuizen. Afscheid nemen is een groot onderdeel van het proces en als achterblijver vind je het vast leuk om een cadeautje mee te geven. Een herinnering aan jullie vriendschap of misschien geef je liever een praktischer cadeautje wat niet te krijgen is in het land waar iemand gaat wonen. Maar wat voor emigratiecadeau’s kun je aan iemand geven? Vooral wanneer iemand maar beperkte plek heeft in een backpack of koffer. Met dit artikel kun jij leuke ideeën opdoen!

Het kan natuurlijk ook andersom! Ben jij een toekomstige emigrant of langdurige reiziger en word je gevraagd wat voor leuks je wilt hebben of wat je kunt gebruiken voor in het buitenland, dan kun je deze lijst ook gebruiken om ideeën op te doen. Enkele emigratiecadeau’s kun je bijvoorbeeld vragen voor je verjaardag of bijvoorbeeld tijdens de feestdagen. Magazines of handige boeken bijvoorbeeld kun je gebruiken ter voorbereiding op je emigratie of om alvast lekker in de stemming te komen.


In dit artikel zijn affiliatelinks verwerkt. Ik Wil Emigreren krijgt een kleine commissie wanneer jij iets koopt. Dit kost jou niets extra’s!


1. Het digiboek ‘Is emigreren écht iets voor mij?’

Dit is mijn eerste digiboek en het is speciaal geschreven voor dromers en twijfelaars die niet zeker weten of ze willen emigreren of tijdelijk in het buitenland willen wonen. Het boek staat vol informatie over wat emigreren precies is, wat er allemaal bij komt kijken en een heleboel handige tips. Op deze manier krijg je een goed beeld wat je allemaal te wachten staat. Met behulp van 10 speciaal ontwikkelde opdrachten kun je erachter komen of emigreren ook voor jou geschikt is! Speelt die ene vriend(in) of familielid over misschien wel wonen in het buitenland? Dan is dit een uniek cadeau!

Lees hier meer over het e-book: Is emigreren écht iets voor mij?


2. ‘Horses, hurricanes en hagelslag’ van Rachel Dicks

Rachel verhuisde samen met haar man en kinderen naar de Sunshine State Florida om met paarden te werken. In haar boek beschrijft ze niet alleen de praktische kant van de verhuizing maar vooral ook de, vaak vergeten, emotionele kant. In elk hoofdstuk geeft ze handige tips en affirmaties die je, zelfs als je niet wilt emigreren, aan het denken zetten.


3. Reisgids van het betreffende land

Een reisgids cadeau doen is altijd een goed idee. Vooral in de beginperiode, wanneer iemand zijn/haar nieuwe woonomgeving gaat ontdekken, is het fijn om een goede reisgids te hebben. Wij hebben heel veel jaren plezier gehad van onze USA en Singapore Lonely Planet reisgidsen. Het is onze favoriete gids omdat er zoveel praktische informatie in staat en ook leuke onbekende plekjes. Lonely Planet heeft ook andere toffe gidsen zoals Fietsroutes of Wandelroutes van Europa. Perfect voor iemand die binnen Europa gaat verhuizen en op ontdekkingsreis wil in eigen land. En wist je dat je de Lonely Planet ook digitaal kunt geven? Ideaal voor wanneer iemand weinig plek heeft!

Bekijk hier de Lonely Planet reisgidsen.


4. ‘DroomplekGeluk’ of ‘Het geheim van de berghut’ van Nelleke Griffioen

Nelleke Griffioen is bekend van de Droomplek Academie en heeft 2 handige boeken uitgebracht voor als je in het buitenland o.a. een B&B, camping of hotel wil beginnen. Hans en Nelleke hebben zelf een berghuthotel tot een groot succes gemaakt, met onderweg de nodige tegenslagen. In het boek nemen ze je stap-voor-stap mee naar het realiseren van jouw eigen gastenverblijf. Alles komt aan bod, zoals je droom compleet uitwerken, financiën, marketing en wat te doen bij tegenslagen.


5. Het digiboek ‘Plan jouw complete emigratie’

Dit digiboek is een must om te geven of vragen wanneer jij of een ander tijdelijk of permanent gaat verhuizen naar het buitenland. Dit boek is een cursus, handleiding, gids en werkboek in één. Met behulp van meer dan 20 praktische vragen plant de lezer op een laagdrempelige zijn/haar complete emigratie. Er is geen een boek op de markt wat zoveel informatie en bronnen heeft over emigreren en het plannen daarvan. Een uniek en praktisch cadeau om te geven wat ongetwijfeld in de smaak gaat vallen! Lees hier meer over het digiboek ‘Plan jouw complete emigratie‘.


6. Tickets voor de Emigratiebeurs

emigratiecadeau's

De ultieme beurs voor toekomstige emigranten is de Emigratiebeurs in Expo Houten. De beurs is niet alleen voor emigranten geschikt, ook voor expats, studenten, vakantiehuiszoekers of wanneer je een gastenverblijf wilt beginnen. Er staan ruim 200 binnen- en buitenlandse exposanten. Daarnaast worden er ook meer dan 100 gratis presentaties gehouden over landen, emigreren en praktische zaken die je moet regelen. De volgende Emigratiebeurs wordt gehouden op 6 en 7 april 2024. Één ticket geeft toegang to beide dagen! Je geeft dus een onvergetelijk weekendje weg! Bezoek hier de website van de Emigratiebeurs en bestel je tickets!


7. VertrekNL Magazine

VertrekNL is het grootste online en gedrukte magazine voor emigranten, expats en tweedehuisbezitters. In elke uitgave staat één land centraal. Landen zowel binnen als buiten Europa. Op de website kun je zowel losse nummers bestellen als een abonnement afsluiten.

Bekijk hier de magazines van VertrekNL op de officiële website. Losse VertrekNL Magazine uitgaves zijn ook via Bol.com te bestellen.


8. Een vriendenboekje

Je kent ze vast nog wel van vroeger, de vriendenboekjes waar je iedereen op school of je familie in liet schrijven. Mijnvriendenboekje.nl heeft een soortgelijk boekje ontwikkeld maar dan voor volwassenen. Iedere vriend of familielid kan tot 23 vragen (op maat gemaakt of uit een lijst) beantwoorden en 2 foto’s toevoegen. Ook kun je extra fotopagina’s toevoegen zodat je nog meer herinneringen van jullie samen kunt delen. Een persoonlijker cadeau kun je niet verzinnen!

Bezoek hier de website van Mijnvriendenboekje.nl.


9. Friendship book for backpackers

Het ‘Friendship book for backpackers’ is een boek voor reizigers die de gemaakte vriendschappen tijdens het reizen vast willen leggen. Natuurlijk is dit boekje niet alleen voor reizigers. Ook wanneer je (tijdelijk) in het buitenland gaat wonen kun je dit boekje in laten vullen door alle nieuwe vrienden die je gemaakt hebt. Het is een super leuke herinnering voor als je weer terug in Nederland bent. Taal: Engels.

Bekijk hier het boek Friendship book for backpackers.


10. Sprekend fotoboekje

Een fotoboekje meegeven is natuurlijk hartstikke leuk, maar waarom zou je het niet nog een beetje persoonlijker maken? Een bijzonder cadeau is het sprekende fotoboekje. Dit elektrische fotoboek heeft 20 pagina’s waarin een foto geplaatst kan worden. Het leuke van deze album is dat je per pagina een persoonlijke boodschap in kunt spreken. Na de opname kan de ingesproken tekst afgespeeld worden. Met deze luxe album kun je per pagina een boodschap inspreken van gemiddeld 6,5 minuut. Een super leuke manier om herinneringen te delen!

11. ‘Succesvol Emigreren’ van Eric Jan van Dorp

Succesvol Emigreren is een uitgebreid boek dat alle belangrijke onderwerpen van een emigratie bespreekt.Het boek bestaat totaal uit 12 hoofdstukken met ieder een eigen thema. Zo komt er onder andere aan bod wat emigreren is, de geschiedenis van emigreren, wat populaire landen zijn om naar toe te emigreren, emigreren met kinderen en wat je moet regelen. Een zeer handig boek voor iemand die nog in de oriëntatiefase zit van hun potentiële emigratie.


12. ‘Kaas uit eigen keuken’ van Nils Koster

Een lekker stukje kaas tussendoor of op de boterham in de ochtend is helemaal niet zo vanzelfsprekend als we denken. In veel landen smaakt kaas naar plastic of kost een klein stukje kaas bakken vol geld. Met het boek ‘Kaas uit eigen keuken’ kun je thuis verschillende soorten kaas maken. Hoe leuk is dat?! Een ideaal cadeau voor de emigrerende kaasliefhebber!

Bekijk hier het boek Kaas uit eigen Keuken


13. Stel een snoeppakket samen

Wat is er lekkerder dan typisch Nederlands snoepgoed? Oud Hollandse snoepjes of dropjes zijn vaak niet te krijgen in het buitenland, vooral wanneer iemand ver weg gaat wonen. Het is leuk om een Delftsblauwe bus te vullen met allerlei soorten snoepjes. Het kan zijn dat degene die vertrekt, niet veel plek heeft om alles mee te nemen. Voor veel mensen staat snoep dan helaas onderaan de inpaklijst. Een alternatief idee is om een pakket met snoep op te sturen wanneer de verhuizing achter de rug is. Op deze manier krijgt de emigrant nog een heerlijke herinnering. Een snoeppakket kun je gewoon opsturen via PostNL. Ik raad aan om chocolade wel extra in te pakken in huishoudfolie i.v.m. smelten.

emigratiecadeau's
Photo by Grooveland Designs from Pexels


14. Een Nederlands snackpakket

Een goed alternatief voor een snoeppakket is een snackpakket. Een lekker stuk kaas, hagelslag, pot pindakaas, ontbijtkoek, een rookworst, pakjes cup-a-soup, een fles curry of stroopwafels. Typisch Nederlandse snacks en etenswaren kunnen de heimwee bij iemand even wegnemen. Bovendien is het lekker om Nederlandse gerechten na te maken wanneer je in het buitenland woont. Vraag even na of de vertrekker genoeg plek heeft voor deze items voordat je deze koopt. Maak anders een leuke tegoedbon dat je een pakket nastuurt. Natuurlijk kun je ook een combinatie maken van de twee pakketten!


15. Kaasschaaf of pureestamper

Geloof het of niet, sommig keukengerij is niet te krijgen in het buitenland. Een Nederlander kan natuurlijk niet zonder kaasschaaf, pureestamper of flessenlikker. Wij hebben ons kapot gezocht hierna in het buitenland en na een paar jaar kaas snijden met een mes én aardappels prakken met een vork waren we het beu. Tijdens het volgende bezoek aan Nederland kochten we eindelijk een kaasschaaf en pureestamper! Wil je echt een Hollandse indruk achterlaten, koop dan een keukenitem in Delftsblauw. Controleer wel even of degene die vertrekt deze items al heeft in gepakt: Het zou jammer zijn keukengerij dubbel te kopen.


16. Reisdagboek, notebook of journal

Wanneer iemand net verhuisd is naar het buitenland gebeurt er natuurlijk van alles: Misschien wel een nieuwe woning zoeken, nieuwe vrienden maken, het land ontdekken en nog veel meer. Hoe leuk is dat om dit vast te leggen in een boekje? Dit wordt later een van de bijzonderste herinneringen van een emigrant of expat. In de winkel of online zijn er talloze reisgerelateerde notitieboekjes of journaals te vinden. Kies er eentje die goed past bij het land waar de emigrant naartoe gaat verhuizen. Wil je het een beetje persoonlijker maken, schrijf dan een lieve boodschap vooraan in het boekje.


Meer emigratietips vind je hier!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *