Informatie over Emigreren

4 Redenen waarom jij de Emigratiebeurs moet bezoeken

Ben jij van plan om dit jaar tijdelijk of permanent naar het buitenland te verhuizen? Maar je hebt nog geen idee hoe of wat? Je bent op zoek naar de juiste mensen en informatie? Dan moet jij simpelweg naar de Emigratiebeurs. Vraag jij je af waarom een bezoekje naar deze beurs zo handig kan zijn? Ik vertel je in dit artikel precies waarom!

Dit artikel is niet geschreven in samenwerking met de Emigratiebeurs.


Wat is de Emigratiebeurs?

De Emigratiebeurs is dé beurs voor iedereen die naar het buitenland gaat verhuizen of er aan zit te denken om te verhuizen. Of je nu student bent, ondernemer, werkzoekende, pensionado, het is voor elke toekomstige expat of emigrant geschikt. De beurs is een van de grootste van Europa en vindt jaarlijks plaats in Expo Houten (nabij Utrecht). Ruim 200 exposanten vertegenwoordigen landen binnen en buiten Europa. De beurs duurt twee dagen en biedt meer dan 100 gratis presentaties aan door specialisten, ervaringsdeskundigen en emigranten.

Sfeerimpressie Emigratiebeurs


Dé plek om je te oriënteren

Zit jij aan het begin van je potentiële verhuizing naar het buitenland? Dan zit je in de oriëntatiefase. De plek om je te oriënteren op wonen en werken in het buitenland is toch wel deze beurs. Neem even een, waarschijnlijk gewenste, break van het complete internet afstruinen op je laptop.

Op de beurs staan exposanten die je informatie kunnen geven over de meest uitlopende onderwerpen. Onder de exposanten vind je onder andere:

  • Verhuisbedrijven
  • Recruitment bureau’s en buitenlandse werkgevers
  • Ondernemers en ervaringsdeskundigen
  • Makelaars voor huizen of bedrijven
  • Overheidsinstanties
  • Belastingspecialisten
  • Taalinstituten
  • Internationale scholen

Kortom, alles en iedereen die jij nodig hebt om de juiste informatie in te slaan.

TIP: Op de website van de Emigratiebeurs staat een lijst met alle exposanten. Doe vooraf onderzoek naar welke je wilt bezoeken. Dan weet je zeker dat je niets mist!


Ontmoet gelijkgestemden

Deze beurs is niet alleen een plek om informatie in te winnen maar ook om je te omringen met gelijkgestemden. Ik vind het zelf altijd fijn om te praten met mensen die dezelfde gedachtegang hebben en ook op zoek zijn naar waar jij naar op zoek bent. Je kunt niet alleen gezellig kletsen over je emigratiedroom en elkaar motiveren maar ook nuttige informatie uitwisselen. Wellicht is iemand anders al veel verder in het emigratieproces. Deze persoon kan je dan perfect helpen met het beantwoorden van wat vragen.


Ga op zoek naar werk

Elk jaar staan er op de Emigratiebeurs ook een hoop buitenlandse werkgevers. Dit is je kans om eens rond te neuzen en te kijken wat de arbeidsmarkt te bieden heeft binnen én buiten Europa. Ga met mensen in gesprek en stel vragen om een beter beeld te krijgen van de werksituatie in het land waar je graag naar toe wilt verhuizen. Dat een werkcultuur bij je past in ontzettend belangrijk, vooral omdat je de meeste tijd (ja ook in het buitenland) aan het werk zult zijn. Oké, tenzij je met pensioen bent natuurlijk. Zoek uit of er überhaupt vraag is naar werknemers binnen je branche of orienteer je naar alternatieven.

TIP: Zorg er voor dat je voor je bezoek je cv in orde maakt. Neem diverse kopieën mee naar de beurs om deze af te geven bij exposanten of recruitment bureau’s die je aanspreken. Heb ook een digitale kopie, zodat je je cv direct kunt e-mailen. Eventueel ook een aantal kopieën in het Engels.
Emigratiebeurs


Win informatie in over een specifiek land

Op de beurs wordt ongeveer elk land, binnen én buiten Europa, wel vertegenwoordigd. Ben jij op zoek naar informatie over specifiek één of enkele landen dan ben je hier zeker aan het goede adres. De exposanten kunnen je alle informatie geven over dat land waar jij naar toe wilt verhuizen. Stel alle vragen die in je op komen, dit is echt een geweldige kans om antwoorden te krijgen. Neem ook de informatieboekjes mee die de exposanten hebben liggen. Hiermee kun je thuis nog eens rustig nalezen wat er gezegd is en eventueel meer informatie online opzoeken.

Stel vooraf een lijst op met vragen die je wilt stellen. Op deze manier weet je zeker dat je niets gaat missen en met alle antwoorden die je zoekt naar huis gaat.


Bestel hier je ticket voor de Emigratiebeurs

Wil je een bezoekje brengen aan de Emigratiebeurs? Koop dan snel je ticket. Wanneer je online besteld krijg je ook nog eens 5 euro korting! Bestel hier je tickets en combineer een gezellig dagje weg met een flinke dosis oriënteren voor je emigratie.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *