Singapore

Korte overstap in Singapore? Ga mee met deze gratis stadstour!

Heb jij een korte overstap in Singapore? Je vraagt je af of je wel van het vliegveld af kan? Is je overstap daar lang genoeg voor? Changi Airport heeft ontzettend veel leuks te bieden, maar waarom niet even snel de stad in duiken voor een gratis tour? Ja, dat lees je goed! Changi biedt nu gratis tours aan wanneer jij een korte overstap hebt. In dit blog lees je er alles over.


Bekijk Singapore tijdens een korte overstap

Changi Airport, het internationale vliegveld van Singapore, biedt nu gratis Singapore tours aan. Heb jij wat tijd te doden voor je vlucht naar je volgende bestemming? Dan kun je hier gebruik van maken! De gratis tour duurt ongeveer 2,5 uur en is onder begeleiding van een gids. Perfect dus als jij totaal niet van hangen op vliegvelden houdt en liever even de stad in trekt om wat leuks te zien en doen, hoewel Changi Airport een van de beste vliegvelden van de wereld is en er ontzettend veel te zien en doen is.

De eerste tour vertrekt al om 09.00uur in de ochtend en de laatste om 19.00u ’s avonds. Je kunt online gemakkelijk een boeking maken voor een tour die in jouw schema past, of je kunt een boeking ter plekke maken bij een van de Free Singapore Tour balies.


Wanneer kom ik in aanmerking voor deze tour?

Natuurlijk mag niet iedereen zomaar gebruik maken van deze tours. Er zitten regels aan verbonden om te voorkomen dat jij je volgende vlucht mist. Wanneer mag jij jezelf registreren voor de gratis tour?

  • Je bent een overstap-passagier op Changi Airport. Singapore is dus niet je eindbestemming.
  • Je hebt een overstap van minimaal 5,5 uur en maximaal 24 uur.
  • Je vliegtijd van je volgende vlucht sluit goed aan op de tijden van de aangeboden tours. Dit is overigens je eigen verantwoordelijkheid!
  • Je moet jezelf 90 minuten voor de aanvang van de tour kunnen melden bij een van de Free Singapore Tour balies in de Departure Transit Hall van T2 of T3 (deze zijn open van 07.00u tot 19.00u).
Korte overstap Singapore
Waterval in Jewel bij Changi Airport


Welke documenten moet ik allemaal laten zien?

Je moet door de douane van Singapore om van deze tour gebruik te kunnen maken. Daarom moet je een geldig paspoort hebben, je boarding passes van de volgende vlucht en een SG Arrival Card (deze kun je vanaf 3 dagen voor vertrek invullen). Heb jij een boeking online gemaakt? Dan moet jij hier de bevestiging van kunnen laten zien.


Lees hier een 3-daagse planning voor je
bezoek aan Singapore + insider tips!


Welke tours zijn er?

Changi biedt verschillende soorten tours aan die op verschillende tijden op de dag vertrekken. Ga hiervoor naar de officiële website van Changi (zie onderaan het artikel). Niet elke tour is op elk moment beschikbaar. Daarnaast is het op basis van ‘first-come-first-served’. Dat wil zeggen vol is vol. Wil je de tour niet missen, boek dan vooraf online je ticket.


Changi Precinct Tour

Ontdek in 2,5 uur het gebied rondom Changi Airport, een heel leuk lokaal en typisch Singaporees gebied. Je zult het lokale leven even kunnen ervaren ver buiten het drukke en bekende downtown. Je bezoekt o.a. Changi Village en het Changi Beach Park, een echte getaway plek voor locals en expats om even de drukte van de stad te ontsnappen.

Lees meer over deze tour.


City Sights Tour

Tijdens deze tour bezoek je downtown Singapore, het hart van de stad met alle belangrijke highlights die je kent van internet en televisie. Je bezoekt o.a. City Hall en het Civic District met mooie koloniale gebouwen en monumenten. Merlion Park is the place to be voor mooie foto’s van het Marina Bay Sands Hotel. Ook bezoek je de bekende SuperTrees van The Gardens by the Bay.

Lees meer over deze tour.


Jewel Tour

Jewel is een grote mall direct verbonden met het vliegveld. Natuur en winkels komen hier op een bijzondere manier samen. Jewel bezoeken is voor vele Singaporezen en expats een leuk uitje voor in het weekend om te shoppen en te eten. Tijdens de tour wandel jij hier rond, bezoek je o.a. de bekende waterval (HSBC Rain Vortex) en kun jij de lekkerste lokale snacks proberen.

Lees meer over deze tour.


Heritage Tour

Via downtown (waar je een blik op kunt vangen van de Marina Bay Sands) rij je naar de historische wijken Chinatown en Kampong Gelam (Maleisische/Arabische wijk). Je ziet een andere kant van Singapore die niet alleen maar modern is maar vol zit met geschiedenis. Op beide plekken heb je een 30 minuten stop om rond te kijken, foto’s te maken en lekkere snacks en souvenirs te kopen.

Lees meer over deze tour.


Ga hier naar de officiële pagina van de gratis Singapore Tours.
Bekijk de vertrektijden of boek een tour voor tijdens jouw overstap.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *