Singapore

Little India in Singapore: Een complete gids vol tips voor je bezoek

Little India is een must om te bezoeken als je in Singapore bent. Het is een van de bekendste wijken en heeft veel leuke bezienswaardigheden. De sfeer is hier compleet anders dan in de andere bekende wijken van de stad. De geuren en kleuren maken het echt India, alleen dan een tandje schoner. Het is een walhalla voor foodies, vooral als je van Indiaas eten houdt. Er is hier genoeg te doen om een leuke dag in te plannen met van alles en nog wat. In deze gids laat ik je zien wat er allemaal te doen is en waar je geweest moet zijn.


Praktische zaken over Little India in Singapore


Korte geschiedenis

Little India ligt aan de oostkant van de Singapore River. In 1822 benoemde Sir Stamford Raffles een gebied bij Boat Quay ‘Chulia Kampong’, een plek waar alle Indiase immigranten mochten wonen. De Indiase populatie werd zo groot dat velen geen grond of woning meer konden vinden. De immigranten vertrokken naar het huidige Little India om een nieuwe kampong op te zetten. Deze plek werd gekozen omdat het een goede plek zou zijn om vee te houden en dat er veel handel gedaan werd over de eerste weg van Singapore, Serangoon Road. In tegenstelling tot Chinatown en Kampong Glam is Little India dus geen gepland gebied.

Tegenwoordig woont de Indiase populatie niet alleen meer in Little India. Toch vind je hier de meeste Indiase restaurants, winkels en groothandels. Chulia Kampong bestaat nu niet meer. Het is omgetoverd tot Raffles Place.


Hoe lang heb ik nodig voor Little India?

Wanneer je weinig tijd hebt kun je Little India al in een halve dag zien. Je zou het op deze manier kunnen combineren met Kampong Glam, een andere populaire wijk van Singapore. Winkeltjes in Little India gaan wel pas open vanaf 09.30 tot 10.00u. Voor deze tijd is er niet veel meer te doen dan een bezoekje aan de tempels. Wil je de wijk op je gemak ervaren dan is een volledige dag meer dan genoeg. Je houdt waarschijnlijk nog tijd over.


Little India Visitor Centre

Little India zelf heeft helaas geen visitor centre. Het dichtstbijzijnde center ligt in de wijk Kampong Glam, in 55 Bussorah Street, Visitor Centre @CUBE Boutique Capsule Hotel, vrijwel direct voor de ingang van de grote Sultan moskee. Het centre is elke dag open van 08.00u tot 18.00u. Vanuit hier is het een kleine 20 minuten lopen naar Little India.


Hoe kom ik er?

Little India is een van de meest centrale wijken in Singapore en daardoor zeer gemakkelijk te bereiken per bus of metro (MRT). Deze zijn:

 • Little India MRT station – Downtown line (blauw) en North East line (paars)
 • Jalan Besar MRT station – Downtown line (blauw)
 • Farrer Park MRT station – North East line (paars)

De meest praktische halte is Little India MRT station. Binnen 5 minuten loop je het hart van de wijk in. Uitgang E is mijn favoriet. Je komt uit op Buffalo Road met zijn fruit-, groente- en bloemenkraampjes. De heerlijke geuren van India komen je meteen tegemoet.


*In dit artikel zitten affiliate links verwerkt. Wanneer jij via deze links iets boekt op koopt ontvangt Ik Wil Emigreren een kleine commissie. Deze commissie wordt gebruikt om de website te onderhouden. Dit kost jou niets extra’s!


De highlights van Little India


Bezoek de belangrijkste Hindoetempels

Je komt er niet onderuit om Little India te verlaten zonder een Hindoetempel te bezoeken. De Sri Veeramakaliamman Temple is een van de oudste Hindoetempels van Singapore. Deze tempel is gebouwd door de eerste Indiase migranten in de 19e eeuw. Gebouwd voor Kali, de godin die het kwaad verslaat. Een stukje verder langs Serangoon Road ligt de Sri Srinivasa Perumal Temple. Gebouwd eind 19e eeuw voor de beschermgod Vishnu. Beide tempels zijn in de middaguren gesloten. Bezoek de tempels in de ochtend (voor 12.00u) of in de avond (na 18.00u). Zorg ervoor dat je bedekkende kleding draagt (schouders en knieën bedekt).


Indian Heritage Centre

Rondlopen is Little India is al een beleving op zichzelf. Het straatbeeld is compleet anders dan de rest van Singapore, maar het is nog leuker rondlopen als je de geschiedenis achter het gebied weet. Het Indian Heritage Centre is de plek om meer te leren over de geschiedenis van de Indiase gemeenschap in Singapore. In 1 à 2 uur kun je prima de verschillende exposities van het museum bekijken.


Instagram spot: Tan Teng Niah House

Zit jij op Instagram? Dan heb je dit kleurrijke huis waarschijnlijk wel eens voorbij zien komen. Het is een van de laatste overgebleven Chinese villa’s in Little India en enorm populair onder Instagrammers. Tan Teng Niah was de eigenaar en grote zakenman uit China. Hij heeft dit huis gebouwd voor zijn vrouw. Helaas kun je niet in het huis omdat er kantoren inzitten.


Shoppen in de Little India Arcade en Campbell Lane

Little India Arcade is een oude shopping mall gebouwd in de jaren ’20. Je vind hier allemaal kleine winkeltjes en straatjes waar je rond kunt lopen. Een goede goede plek om souvenirs te scoren of een henna tattoo te laten zetten. Campbell Lane, deze ligt direct naast de Arcade, is ook een goede plek om kraampjes te kijken.

Ik moet eerlijk zeggen dat de Arcade voor covid leuker was dan tegenwoordig. Op het moment staat er veel leeg omdat veel winkelhouders failliet zijn gegaan.


Ga op zoek naar de mooiste muurschilderingen

Net zoals in Chinatown vind je in Little India ook hele mooie kleurrijke muurschilderingen. Ga zelf ronddwalen door straten van de wijk op zoek naar muurschilderingen (vergeet niet omhoog te kijken!) of volg deze kaart van Visit Singapore. De wandeling is 1 à 2 km en kan prima gecombineerd worden met het bekijken van andere bezienswaardigheden.


Rondom deze straten is het te doen

Serangoon Road is de hoofdstraat van Little India. Aan deze grote weg liggen ontelbaar veel winkeltjes, restaurants en enkele bezienswaardigheden. Buffalo Road is ook een leuk straatje om doorheen te lopen. Vanuit Little India MRT station (uitgang E) ben je hier meteen. Dunlop Street sluit wel eens in de avonduren en veranderd in een soort markt waar veel locals hun groente en fruit kopen. Leuk om rond te kijken en de sfeer mee te pakken.


Overige bezienswaardigheden


Sakya Muni Buddha Gaya Temple

Deze staat ook wel bekend als de Temple of a 1,000 Lights, de tempel van 1,000 lichtjes. Midden in de tempel vind je een imposant Boeddhabeeld van 15 meter hoog omringd met, je raadt het misschien wel, heel veel lampjes. Gebouwd in 1927 en heeft een unieke mix van Chinese, Thaise en Indiase architectuur. Naast het beeld vind je hier ook mooie muurschilderingen die het leven van Boeddha vertellen.


Abdul Gaffoor Mosque

Singapore is super multicultureel. Daarom vind je naast de Hindoe en Boeddhist tempels natuurlijk ook een moskee. Deze moskee ligt een beetje buiten het gangbare centrum en wordt door veel toeristen overgeslagen. Jammer, want het is een van Singapore’s nationale monumenten! In 1910 is de moskee gebouwd voor de migranten die uit Zuid-India naar Singapore kwamen. De architectuur van de moskee is erg mooi en bestaat uit verschillende stijlen.

Het is een tijdje geweest dat niet-Moslims de moskee niet mochten bezoeken, alleen voor gebed. Helaas kan ik hier geen informatie over vinden of dat nog steeds zo is. Hoe dan ook, de buitenkant van de moskee is zeker een bezoekje waard!


Mustafa Centre

Hou je van shoppen en wil je je ogen eens uitkijken? Bezoek dan het populaire Mustafa Centre. In dit enorme warenhuis hebben ze echt ALLES! Maar dan ook echt alles. Het is zo groot dat wij keer op keer verdwalen. Van neppe kleding- en tassenmerken, vakantie- en outdoorbenodigdheden, sierraden, souvenirs, elektronica, complete supermarkt met verse producten maar ook een enorme snackafdeling, huishoud- en verzorgingsproducten, en nog veel meer. Schappen en schappen vol producten. Struin hier voor de gein rond door de smalle gangen. Mocht je nog iets nodig hebben, de prijzen liggen hier ook een stuk lager dan in de normale winkels.


Mahatma Gandhi Memorial Hall

Deze memorial hall is gebouwd in 1950. Gandhi was ontzettend belangrijk voor de Indiase gemeenschap. Daarom hebben zij geld opgehaald waarmee het monument gebouwd is. Het monument is onderdeel van de Nationale Bibliotheek. Het monument is een kleine bibliotheek waar je verschillende boeken kunt vinden over Gandhi. Daarnaast is het aangekleed met originele foto’s en items.Festivals om niet te missen in Little India


Deepavali

Een van de belangrijkste feestdagen binnen het hindoeïsme. Voor ons vergelijkbaar met kerstmis. Little India is the place to be voor leuke activiteiten en bijzondere festiviteiten. Serangoon heeft prachtige versiering en Campbell Lane wordt ’s avonds omgetoverd tot een kleurrijke markt. Deepavali is elk najaar, ergens in oktober of november. Ben jij rond deze tijd in Singapore dan mag je dit niet missen!


Meer over Deepavali lees je hier


Thaipusam

Wil jij iets bijzonders meemaken, een feest wat niet eens overal in India gevierd wordt? Je moet je wekker er vroeg voor zetten maar het is echt de moeite waard! Thaipusam komt uit Zuid-India en wordt alleen gevierd door de Tamil gemeenschap. Het is een groot feest en vreemd genoeg geen officiële feestdag in Singapore. Tijdens dit feest gaat het om het reinigen van het lichaam en dat wordt gedaan met de ‘lastendans’. Men doorboort verschillende lichaamsdelen met haken of ijzeren prikkers om fysiek een echte last te dragen. Het is zeer de moeite waard om de voorbereidingen te bekijken in de Sri Srinivasa Perumal Tempel en de processie mee te lopen naar de Sri Thendayuthapani tempel. Er is muziek, dans, wierrook en bloemen. Overload voor je zintuigen. Hele bijzondere ervaring maar niet voor bangeriken!


Lees hier meer over Thaipusam


Pongal

Pongal is het Indiase (Tamil) oogstfestival. Hoewel dit geen officiële feestdag is in Singapore, zijn er wel een hoop festiviteiten in Little India. Pongal valt normaal ergens halverwege januari en wordt voor vier dagen gevierd. Een van de belangrijkste vieringen is het vereren van de koeien. Deze zijn heilig in de Indiase cultuur. In Little India worden straatoptredens gehouden en kun je verschillende soorten koeien bekijken die in een speciaal afgezet gebied staan.


Doe een halve dag vrijwilligerswerk

Wil jij jezelf nuttig maken en je steentje bijdragen aan de grote groep arbeidsmigranten die in Little India wonen en werken? Zij hebben zeer weinig te besteden en je kunt hen helpen met het maken van een maaltijd. Krsna Free Meals is een soepkeuken midden in Little India en verzorgt dagelijks bijna 2.000 ontbijt- en lunchgerechten. Kom in contact met de echte gemeenschap van Little India en ervaar het dagelijks leven. Geef je tijdig op en help een paar uurtjes mee!


Restaurants en hawker centers

In Little India kom je niets te kort als het aankomt op heerlijk en betaalbaar eten. Daarbij is het ook een walhalla voor vegetariërs. Nergens in Singapore vind je zoveel veggie eten als hier.


Tekka Centre

Hou jij van de hawker vibe? Dan is Tekka Centre wat voor jou. Eindeloos veel stalletjes met lekker, maar niet uitsluitend, Indiaas eten. Naast het eten vind je hier ook een uitgebreide markt en op de tweede verdieping winkeltjes die van alles en nog wat verkopen. Leuk om eens rondgelopen te hebben! Tekka Centre is momenteel gesloten tot eind september 2023 voor renovatie.


Restaurants

Je kunt eigenlijk niet mis gaan als het aankomt op een restaurant in Little India. Hieronder een lijst van onze favoriete plekken:

 • Komala Vilas (100% vegetarisch)
 • Apolo’s Food Village (indoor hawker centre)
 • Komala‘s Fine Dining Restaurants (100% vegetarisch)
 • Gokul (100% vegetarisch)
 • Khansama Tandoori Restaurant
 • Madras New Woodlands Restaurant (thali)
 • The Banana Leaf Apolo (onbeperkt biryani)
 • Kailash Parbat (iets duurder)
 • Suriya Restaurant
 • Greenleaf Cafe (100% vegetarisch)
 • Mr Briyani

TIP: Ga niet eten bij Lagnaa Bare Foot dining. Deze plek wordt genoemd in veel boekjes of blogs en daardoor populair bij toeristen. Maar het is echt een trap!! De prijs is 2 à 3 keer hoger en eten matig. Je krijgt op andere plekken veel meer waar voor je geld.
Madras New Woodlands Restaurant thali – Super lekker!


Waar te overnachten in Little India

Little India ligt ontzettend centraal in de stad. Daarom is het een perfecte plek om te verblijven. Er zijn overnachtingsmogelijkheden voor verschillende budgetten, hoewel veel hotels of hostels geen geweldige reviews hebben. Overnachtingssuggesties:


Meer leuke reistips voor Singapore vind je hier

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *