Singapore

Scentopia Singapore: Maak je eigen parfum van orchideeën

Ben jij op zoek naar een originele activiteit in Singapore? Eentje waar je ook nog een leuk souvenir aan overhoudt? Dan raad ik je Scentopia aan! In dit artikel vertel ik je alles over de workshop parfum maken van Singaporese orchideeën. De workshop is perfect te combineren met andere activiteiten in de buurt zoals een wandeling of heerlijke lunch op het strand. Lees snel verder waarom jij deze workshop moet doen.


Dit artikel is geschreven in samenwerking met Scentopia.


Wat is Scentopia in Singapore?

Scentopia is een (toeristen)attractie op Sentosa. Ze bieden workshops aan om je eigen parfum te maken van Singaporese orchideeën d.m.v. aroma-oliën. Wat mij aansprak is dat de parfums van orchideeën gemaakt worden. Deze bloem heeft namelijk een lange geschiedenis in het land. De Singapore Botanic Gardens, opgezet in 1859, speelt een grote rol in het onderhouden en creëren van orchideeën van over de hele wereld. In de National Orchid Garden, gelegen in de Botanic Gardens, kun je maar liefst 3000+ soorten en hybride orchideeën bekijken. Echt een prachtige tuin! Ik vind het leuk dat Scentopia op deze manier de cirkel rond maakt. Een workshop kun je dus leuk te combineren met een bezoek aan deze tuin.

Scentopia heeft zoveel geuren beschikbaar dat er maar liefst 29,462,227,291,176,700,000,000 verschillende parfums gemaakt kunnen worden. Jouw parfum is dus echt uniek!


Voor wie is deze workshop geschikt?

Voor iedereen die zijn/haar eigen parfum wil maken. Jong en oud. De workshop is erg leuk voor een date met je partner, maken van een uniek souvenir als je toerist bent, verjaardagsfeestje, vrijgezellenfeest, teamuitje, familie-uitje of gewoon jezelf een dagje verwennen.


Hoe kom ik bij Scentopia?

Scentopia ligt aan Siloso Beach op Sentosa, de speeltuin van Singapore. De attractie is het snelste te bereiken door de bus of metro te nemen naar Harbourfront MRT station (Circle Line (geel) of North East Line (paars)). Vanuit hier loop je de mall VivoCity in. Op de 3e verdieping van dit winkelcentrum kun je de Sentosa Express (monorail) naar Beach Station pakken. Voor de Express monorail betaal je SG$4. Vanuit hier is het 5-10 minuten lopen naar Scentopia.


Hoe werkt de parfum workshop?

De workshop duurt ongeveer een uur (wij waren er langer en niemand deed moeilijk) en in deze tijd maak jij je eigen parfum. Je hebt de keuze uit een flesje van 50 ml of 100 ml. Voor een flesje van 50 ml mag je maximaal 6 geuren kiezen en voor de 100 ml, 10 geuren.


Stap 1: Begin met een persoonlijkheidstest

De workshop begint met een lijst van 10 meerkeuzevragen. Door deze te beantwoorden kom jij erachter welke geuren het beste bij je passen. De resultaten vat je samen in 5 categorieën: citrus, fris, bloemen, aarde of oosters. Mijn categorie-scores waren bijvoorbeeld 0 citrus, 3 fris, 2 bloemen, 4 aarde en 1 oosters. Ter plekke krijg je uitleg wat deze geuren betekenen en hoe dit in relatie staat met je persoonlijkheid.


Stap 2: Ruiken, ruiken, ruiken. Kies je geuren

Met de resultaten van de test ga je nu aan de slag. Scentopia bestaat uit 5 ruimtes die de 5 categorieën voorstellen. In elke kamer hangen 12 geuren voor vrouwen en ongeveer 10 voor mannen. Je gaat ze allemaal ruiken. Zelfs de mannengeuren als je dat wilt. Deze ruiken ook best goed! Per categorie kies jij het aantal geuren wat uit jouw score kwam. Om mijn voorbeeld aan te houden 0 citrusgeuren, 3 frisse geuren, 2 bloemgeuren etc. Dit hoeft niet precies maar het is een goede richtlijn om een prettige geur te krijgen.


Stap 3: Maak je eigen parfummonster

Heb jij een geur uitgekozen die je lekker vindt? Dan moet je de bijbehorende code noteren en de geur stempelen op een kartonnen kaart. Ik was bang dat de geuren die ik uitkoos totaal niet bij elkaar zouden passen maar wees daar niet bang voor! Na 6 of 10 geuren heb jij je eigen monster gemaakt en kun je ruiken hoe jouw parfum gaat zijn. Ben je niet tevreden met het resultaat? Dan mag je een tweede monster maken. Op de kaart die je krijgt kun je maximaal twee proefmonsters maken.


Stap 4: Tap je geurtjes en mix deze in je eigen flesje

In de 6e ruimte kom je bij de parfumbar. Sinds maart 2024 kun je nu je eigen parfum tappen aan de hand van de geuren die je uitgekozen hebt. Je tapt alles in een klein bekertje waarna je deze mixt in je eigen flesje. Voor een extra bijdrage kun je je flesje ook laten graveren met je eigen naam. Een extra persoonlijke touch. Je krijgt de parfum mee in een mooi doosje.

Boek hier je eigen parfum workshop


Tip voor degenen die in Singapore wonen

De codes die je genoteerd hebt die bij je gekozen geuren horen, krijg je ook mee naar huis. Is je fles leeg, dan kun je voor de helft van de prijs je fles opnieuw laten vullen met dezelfde geuren! Je hoeft niet opnieuw de workshop te doen.


Scentopia Singapore: Een leuke plek voor cadeau’s en souvenirs

Heb je geen zin om een workshop te volgen? Dan is Scentopia nog steeds een leuke plek om cadeautjes en souvenirs te kopen. Ze hebben een winkel waar ze kant-en-klare Singaporese geuren verkopen. Deze kun je in de winkel testen. Daarnaast verkopen ze ook doe-het-zelf pakketten voor huisparfums, diffusers, badolie, bruisballen, geurkaarsen en potpourri.


Lees hier meer leuke reistips over Singapore

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *