Emigreren

Verhuizen naar het buitenland is het beste wat ons ooit is overkomen. Je leert niet alleen veel nieuwe dingen over de cultuur en het land waarin je woont maar je leert ook een hele hoop over jezelf. Daarnaast krijg je nieuwe kansen op het gebied van vriendschap, hobby’s en zelfs je vakgebied. Wij gingen al twee keer dit bijzondere avontuur aan en noemen naast Nederland ook Amerika en Singapore ons thuis. 

Verhuizen naar het buitenland doe je natuurlijk niet zomaar, er komt een hele hoop bij kijken. Op de website delen wij onze persoonlijke avonturen en tips die handig zijn voor wanneer ook jij wilt gaan emigreren naar het buitenland. Op deze pagina heb ik belangrijke artikelen gehighlight. Maar er is natuurlijk nog veel meer informatie te vinden! 

Wil je op de hoogte blijven van de laatste emigratietips en emigratieverhalen? Volg mijn dan via Facebook, Instagram of schrijf je hier in voor de maandelijkse nieuwsbrief! Heb je vragen stuur dan een e-mail naar info@ikwilemigreren.nl.

Algemene informatie voor je buitenlandavontuur!

Natuurlijk kan ik geen uitgebreide informatie geven over emigreren naar álle landen van de wereld. Onze ervaring rijkt helaas niet verder dan Singapore en Amerika. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat ik helemaal geen informatie kan delen! Er komt heel veel kijken bij emigreren. Ik probeer zoveel mogelijk informatie te delen over de verschillende onderwerpen die komen kijken bij verhuizen naar het buitenland. 

Yay! Je werkvisum is goedgekeurd en het verhuisproces kan eindelijk beginnen. Maar wat nu? Er komt ineens zoveel informatie op je af. Honderden zaken die je allemaal tegenlijk je aandacht nodig lijken te hebben. Het is gemakkelijk om snel het overzicht en de controle over het verhuisproces te verliezen

Niet getreurd! Speciaal voor jou als toekomstige emigrant heb ik een e-book in elkaar gezet. Het Emigratie Verhuisplan neemt je in 6 maanden mee door het gehele verhuisproces en ik vertel je precies wat je allemaal moet regelen. Super handig toch?!

Emigreren naar Singapore

Steeds meer emigranten komen erachter hoe aantrekkelijk het is om te wonen in Singapore. Dan heb ik het niet alleen over zon, zee, strand en palmbomen. In de kleine landje midden in Azië liggen salarissen hoog voor goede banen en betaal je zeer weinig belasting. Daarnaast is het de beste plek om de wereld te ontdekken. De vele low-budget vluchten nemen je mee naar alle uithoeken van het continent én verder!

Emigreren naar Amerika

Amerika blijft jaar op jaar een van de favoriete landen van veel Nederlanders. Niet alleen voor onvergetelijke vakanties vol eindeloze roadtrips maar ook om te dromen over de bekende ‘American Dream’. Voor velen blijft het helaas bij dromen, want Amerika is een van de moeilijkste landen om naar toe te verhuizen. Zowel permanent als tijdelijk.

Emigreren met kinderen

Wanneer je naar het buitenland gaat verhuizen met kind(eren) moet je extra zaken regelen en soms moeilijke keuzes maken. Wat ga je bijvoorbeeld doen met het onderwijs? Laat je je kind(eren) ook nog Nederlands leren?

De leukste emigratieverhalen

Nederlanders emigreren naar de meest bijzonderen landen. Ik verzamel leuke interviews met emigranten in de rubriek ‘Emigratieverhalen‘. Ontdek waar andere emigranten wonen, hoe het leven er daar aan toe gaat en vul je bucketlist aan met leuke reistips!

Luister naar mijn emigratieverhaal bij 'Post voor Holland'

In 2020 werd ik gevraagd om mijn persoonlijk emigratieverhaal te delen bij de leuke radiozender ‘Post voor Holland’. Super spannend was dat zo’n radiodebuut! Ik was dan ook lekker zenuwachtig. 

Post voor Holland is niet alleen leuk voor emigranten, maar ook voor dromers of reizigers die zich afvragen hoe het is om buiten de grenzen van Nederland te wonen. Check snel de uitzending of lees het blog wat ik mijn radio-ervaring schreef!

Ga jij emigreren? Ontvang nu 5 GRATIS verhuisoffertes!

Ik bied in samenwerking met Sirelo nu 5 GRATIS verhuisoffertes aan. Hiermee kun je tot wel 40% op je verhuiskosten besparen. Sirelo is een online vergelijkingsplatform waar honderden verhuisbedrijven bij aangesloten zijn. Een aanvraag is geheel vrijblijvend. Bezoek de Sirelo website of vul het onderstaande formulier in om de gratis offertes te bemachtigen! 

Handige tips voor tijdens de verhuizing