Hoi, ik ben Karin! 

Ik heb altijd een enorme liefde gehad voor reizen en als klein meisje zei ik al dat ik later in het buitenland wilde gaan wonen. In 2014 sprong ik in het diepe en heb ik inmiddels in twee verschillende landen een heel fijn leven opgebouwd. Deze verhuizingen naar het buitenland hebben mij zo ontzettend veel gebracht, dat ik mijn kennis en ervaringen wil delen met anderen. Droom jij van een tijdelijke of permanente verhuizing naar het buitenland? Als emigratiecoach kan ik je daarbij helpen.


Emigreren kun je leren!

Emigreren is niet voor iedereen weggelegd, maar ik ben ervan overtuigd dat wanneer jij het heel graag wilt, je het ‘vak’ kunt leren. Mijn missie is om jou alle kennis te geven die je nodig hebt, zodat jij zelfstandig aan de slag kunt met het waarmaken van je droomleven in het buitenland. Zoveel mensen kunnen het: Waarom jij niet?


Wonen en werken in het buitenland heeft mijn leven compleet veranderd

Tuurlijk zijn er bedrijven die alles voor je kunnen regelen. Tegenwoordig kun je vrijwel alles uit laten besteden. Ik ga (helaas) niet alles voor je regelen. Ik zie veel waarde in het zelf aanpakken van zaken en niet alles laten uitbesteden, indien het een ingewikkelde verhuizing is. Wanneer ik terugkijk op ons eerste jaar, toen wij alles aan het regelen waren, heb ik zo ontzettend veel geleerd. Als persoon heb ik een enorme groei doorgemaakt wat een belangrijke basis heeft gelegd voor ons eerste jaar in het buitenland. Denk hierbij aan meer zelfvertrouwen, positiever en oplossingsgericht gaan denken en leren buiten mijn comfortzone te stappen. Deze groei kan niemand aan jou geven: Alleen jijzelf kunt deze basis leggen door actief aan de slag te gaan. 

Karin in het kort
Geboren en getogen Brabo met een grote passie voor reizen en schrijven. Voorheen schreef ik voor mijn reisblog Kaat Keeps Going, wat nu Ik Wil Emigreren heet. Daarnaast wandel, eet en duik ik de wereld over op zoek naar de leukste plekjes. Je kunt mij wakker maken voor een heerlijke 4 cheese pizza of Indiase curry. Daarnaast ben ik, als voormalig dierenarts-assistente, gek op dieren en kan ik uren leuke dierenvideo’s kijken.  


Wist je dat…
Wij tijdens een vakantie door Australië besloten hadden
om in het buitenland te gaan wonen?

Het idee voor een verhuizing naar het buitenland kwam voor mij een beetje uit de lucht vallen. Tijdens twee maanden backpacken in Australië bracht Willem naar voren dat hij graag in Amerika wilde studeren. Hij wilde dat ik meeging en vroeg wat ik daarvan vond. We kenden elkaar nog geen jaar, maar ik zei zonder twijfel dat ik dat altijd al graag wilde doen. Zonder enige voorkennis of idee wat wonen in het buitenland überhaupt inhield, begonnen we aan ons avontuur. Na een druk jaar vol ups, downs, twijfels, excitement, huilbuien en hoop uitzoekwerk en geregel van papierwerk, vertrokken we eindelijk naar North Carolina in Amerika.


Gelukkig hoef jij het wiel niet opnieuw uit te vinden

Ondanks dat er zo veel Nederlanders in het buitenland wonen, is er op internet soms maar bar weinig informatie te vinden over hoe je een permanente of tijdelijke verhuizing aan moet pakken en wat er allemaal bij komt kijken. Na onze verhuizing naar Singapore in 2018, besloot ik meer te gaan schrijven over emigreren. We waren ook voor deze verhuizing een dik half jaar bezig geweest met informatie verzamelen en dingen uitzoeken en regelen. Na vier jaar Amerika was er in dat opzicht niet veel veranderd. Dat verbaasde mij enorm.

Het is daarom ook mijn missie om dit gat op te vullen en jou een compleet beeld te geven van wat emigreren inhoudt en wat er allemaal geregeld moet worden. Tegenwoordig worden emigraties er niet makkelijker op. Vooral voor populaire landen buiten Europa worden de regels steeds strenger. Ik vind het belangrijk om je te voorzien van eerlijke informatie. Hierdoor weet je precies waar je aan begint, wat je moet doen en zul je minder tijd kwijt zijn met het uitzoeken van zaken en ook minder stress ervaren.


Zet nu de eerste stap

Ga zelfstandig aan de slag met mijn uitgebreide boekenreeks en zet vandaag de eerste stappen! Heb jij vragen over mijn aanbod, verhuizen naar het buitenland of hoe ik jou kan helpen? Stuur mij een e-mail en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


In de media

Podcasts

Post voor Holland – John Deventer (radio)
Radiobrief over wonen in het buitenland

Koffers gepakt – Stefanie van Wijk 
Interview over wonen in Amerika en Singapore 

Hop Hop naar Amerika (YouTube)
Emigreren naar Amerika

Leven in het buitenland Podcast
Emigratiecoach Karin | Amerika & Singapore